Bon fiscal carburant
Re: Bon fiscal carburant
da,
oricum dupa validatea intrarii, ai butonul de <plata> jos, apesi validezi si face nota automat (nu e nevoie sa mai mergi in casa sa inregistrezi plata).
oricum dupa validatea intrarii, ai butonul de <plata> jos, apesi validezi si face nota automat (nu e nevoie sa mai mergi in casa sa inregistrezi plata).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
multumesc @herganiec
-
dar daca achizitionez de la o persoana fizica niste consumabile( gen petice , valve pt vulcanizare) pe borderou de achizitie fara a le trece pe stoc, adica sa le dau direct in consum, mai trebuie facut nir?pot cu borderoul sa le bag in 602?
-
daca am inregistrar bonurile fiscale de motorina cu ro-ul firmei pe ele in saga fara a alege tip b,adica nu am ales nimic dar sunt neplatitoare de tva si nu depun D394 risc vreo amenda?
1. O persoana fizica NEautorizata nu are de unde sa-ti furnizeze legal valve, petice, etc. E bisnita. Nu e ceapa, morcov sau oua sa le aiba din gospodarie. Iar daca e autorizata iti va emite factura.
2. Nu o sa fie nicio amenda.
2. Nu o sa fie nicio amenda.
-
Pai persoana respectiva a avut vulcanizare dar a inchis-o si eu am cumparat de la el utilajele si in banii aceia mi-a dat si consumabilele pe care le mai avea el pe acolo, erau noi in cutie dar nu a reusit sa le consume pentru ca a fost fortat sa inchida.si a inchis firma si abia dupaia mi-a vandut mie ....deci numai avea cum sa-mi faca factura...
atunci si tu le folosesti la fel pana termini stocul..
fara sa le ai inregistrezi ca nu ai cum.

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
dar nu este legal si nu pot taia bon fiscal....si daca vine omul sa-i fac ceva nu pot sa le folosesc si daca le folosesc cum ii tai bon daca ele nu sunt intrate pe firma?pot taia bon pe ceva ce nu am?????nu am chiar nici-o solutie?caut de 2 saptamani un raspuns....
merge sa fac contract de vanzare cumparare pe produsele alea??
merge sa fac contract de vanzare cumparare pe produsele alea??
Scuze, dar la o vulcanizare nu o prestare de serviciu faci si facturezi/emiti bon?
Ce treaba au consumabilele pe bon cu prestarea de serviciu?
Ce treaba au consumabilele pe bon cu prestarea de serviciu?
-
prestarea aia de serviciu nu include consumabilele in pret?iar pe bon va aparea cati plumbi i-ai pus, cate valve i-ai schimbat etc, pe langa prestarea in sine, cum pot eu sa bat pe bon fiscal echilibrare roti cu nush cati plumbi daca eu pe firma nu am achizitionat plumbi?trebuie sa am si eu niste preturi pentru fiecare gen de serviciu la care difera pretul in functie de ce anume are nevoie omul.ce fac bat pe casa de marcat numai prestare serviciu?
Da, bati doar prestarea de serviciu, adica exact cat trebuie omul sa iti plateasca pentru realizarea acelui serviciu.
Ca pentru a presta serviciul folosesti 2 plumbi, 3 suruburi, o sarma de 3 m, 3 kWh curent electric, 1/100 mc gaz, 1% salariul unui om etc., nu o sa le treci pe bon.
Scuze, dar unde ai vazut la o vulcanizare asa descrierea amanuntita pe bon de vrei sa faci la fel?
Ca pentru a presta serviciul folosesti 2 plumbi, 3 suruburi, o sarma de 3 m, 3 kWh curent electric, 1/100 mc gaz, 1% salariul unui om etc., nu o sa le treci pe bon.
Scuze, dar unde ai vazut la o vulcanizare asa descrierea amanuntita pe bon de vrei sa faci la fel?
-
poi nu vreau sa bat pe bon de exemplu 5 plumbi dar daca bat echilibrare se presupune ca i-am pus plumbi, si daca eu nu am achizitional plumbi cum i-am facut lui echilibrarea?eu la asta ma gandesc.....nu stiu daca e bine ce zic dar eu asa am gandit-o....
V-ați gândit că acele petice sunt consumabile și consumabilele se consumă nu se vând? Iar prestările de servicii pot avea, în spate și astfel de consumabile?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
da exact la asta m-am gandit, ca eu tai bon pe prestarea serviciului, dar acel serviciu se numeste echilibrare si ca sa fac acest lucru am nevoie de plumbi, pt ca nu echilibrez cu aer....nu trebuie sa ma incarc pe firma cu acele consumabile cumva?si apoi le dau in consum?si abia dupaia pot taia bon pe acea prestare?
am primit o solutie care cred eu ca e cea mai convenabila si anume sa fac un contract de donare catre firma, si am inceput sa ma documentez pe acest subiect. oricum multumesc pt implicare balazse.
am primit o solutie care cred eu ca e cea mai convenabila si anume sa fac un contract de donare catre firma, si am inceput sa ma documentez pe acest subiect. oricum multumesc pt implicare balazse.
Ați gândit bine. Acum transpuneți în documente și în contabilitate ceea ce ați gândit.
Atenție la donații. La primirea de bunuri cu titlu gratuit. Mai ales dacă sunteți microîntreprindere. Bunurile de natura stocurilor, primite gratuit se înregistrează în gestiune pe seama veniturilor la prețul evaluat în actul de donație. Venitul respectiv este unul impozabil.
Atenție la donații. La primirea de bunuri cu titlu gratuit. Mai ales dacă sunteți microîntreprindere. Bunurile de natura stocurilor, primite gratuit se înregistrează în gestiune pe seama veniturilor la prețul evaluat în actul de donație. Venitul respectiv este unul impozabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.