e-factura
-
Re: e-factura
am transmis in e- factura o factura emisa pentru o institutie, am primit nr de incarcare fisier, dar institutai respectiva nu vede factura in SPV.Am verificat si la detalii de incarcare am cif beneficir= 0 cu toate ca eu am codul fiscal al beneficiarului completat.Care ar fi problemA?
cif nu e bun.. daca apare cu 0.. verificati
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
am verificat cif-ul este bun , trebuie introdus cu RO pentru institutii publice sau fara RO?
-
Buna, factura trebuie sa fie validata , si incasata la trimitere pe e- factura ?
Buna ziua!
Am generat factura din program dar nu a preluat toate datele cerute de lege. Nu regasesc in xml numarul din registrul comertului, codul iban al cumparatorului dar si alte elemente care se impun a se regasi in factura. Am reinstalat programul la versiunea 550 de 2 ori dar am aceleasi elemente lipsa. Ar putea cineva sa imi spuna ce pot face in aceasta situatie? Poate ar trebui sa bifez intr-un mod anume acele informatii?
Va multumesc.
Am generat factura din program dar nu a preluat toate datele cerute de lege. Nu regasesc in xml numarul din registrul comertului, codul iban al cumparatorului dar si alte elemente care se impun a se regasi in factura. Am reinstalat programul la versiunea 550 de 2 ori dar am aceleasi elemente lipsa. Ar putea cineva sa imi spuna ce pot face in aceasta situatie? Poate ar trebui sa bifez intr-un mod anume acele informatii?
Va multumesc.
Pentru HroniadeV174
Treci "RO" in fata CIF-ului, doar daca este inregistrat in scopuri de TVA.
Pentru HobincaG
In care act normativ scrie ca trebuie sa apara in fisierul xml numarul din registrul comertului si codul IBAN?
Treci "RO" in fata CIF-ului, doar daca este inregistrat in scopuri de TVA.
Pentru HobincaG
In care act normativ scrie ca trebuie sa apara in fisierul xml numarul din registrul comertului si codul IBAN?
Buna ziua!
Am trimis o factura generata prin e-factura catre o institutie, am primit nr de inreg precum si raspunsul "Factura trimisa" dar cand descarc arhiva zip, care contine cele doua fisiere, fisierul "semnatura ...." nu se poate converti in pdf dar fisierul cu factura se poate converti in pdf si vizualiza corect.
Ar putea sa ma ajute cineva in acesta situatie?
Va multumesc mult!
Am trimis o factura generata prin e-factura catre o institutie, am primit nr de inreg precum si raspunsul "Factura trimisa" dar cand descarc arhiva zip, care contine cele doua fisiere, fisierul "semnatura ...." nu se poate converti in pdf dar fisierul cu factura se poate converti in pdf si vizualiza corect.
Ar putea sa ma ajute cineva in acesta situatie?
Va multumesc mult!
-
Buna,
Trimit din 01 iulie facturi in aplicatia E-FACTURA_SPV.
Pana astazi, totul a fost perfect pana am inceput sa primesc <<erori factura >> cu urmatorul mesaj de eroare:
" <Error errorMessage="E: validari globale
 SCHEMATRON 
 eroare: [UBL-CR-414]-A UBL invoice should not include the PaymentMeans InstructionID"/>
<Error errorMessage="E: validari globale
 SCHEMATRON 
 eroare: [UBL-CR-681]-A UBL invoice should not include the PaymentMeans InstructionNote"/>
</header>
Facturile imi apar valide din program.
Am ultimele versiuni descarcate.
Multumesc!
Trimit din 01 iulie facturi in aplicatia E-FACTURA_SPV.
Pana astazi, totul a fost perfect pana am inceput sa primesc <<erori factura >> cu urmatorul mesaj de eroare:
" <Error errorMessage="E: validari globale
 SCHEMATRON 
 eroare: [UBL-CR-414]-A UBL invoice should not include the PaymentMeans InstructionID"/>
<Error errorMessage="E: validari globale
 SCHEMATRON 
 eroare: [UBL-CR-681]-A UBL invoice should not include the PaymentMeans InstructionNote"/>
</header>
Facturile imi apar valide din program.
Am ultimele versiuni descarcate.
Multumesc!
Rederscarcă și reinstalează ultima actualizare.
-
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu pasii pe care trebuie sa-i fac sa pot genera din saga xml la factura electronica. Am redescarcat ultima versiune de program, la iesiri adaug factura, este catre DSVSA, bifez factura electronica, iar cand dau tiparire nu o pot tipari, apare si o eroare: error accessing printer spooler. 1957, si nu o listeaza corect. Mentionez ca pana acum facturile se intocmeau manual, nu am folosit niciodata programul de facturare din Saga. Mai trebuie achizitionat ceva? Gasim in manualul de utilizare instructiuni? Va multumesc mult.
Buna ziua! Trebuie sa emit e-factura pentru client extern, pentru produse cu risc ridicat. Am adaugat codurile NC la produse, am bifat e-factura, dar cand vreau sa tiparesc imi da mesajul "Momentan, factura electronica se genereaza doar pentru clientii din Romania".
Da.
Da. Adică acela e mesajul.
-
Am facut o simulare la alta firma si am observat ca la tiparire, in coltul din stanga sus de unde alegi vizualizare, imprimanta, e factura, etc, la firma la care trebuie sa fac factura electronica acest chenar este gol, fara aceste meniuri. Poate cineva sa-mi spuna cauza? Multumesc.belibouc436 scrie: ↑Mar Iul 26, 2022 11:55 am Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu pasii pe care trebuie sa-i fac sa pot genera din saga xml la factura electronica. Am redescarcat ultima versiune de program, la iesiri adaug factura, este catre DSVSA, bifez factura electronica, iar cand dau tiparire nu o pot tipari, apare si o eroare: error accessing printer spooler. 1957, si nu o listeaza corect. Mentionez ca pana acum facturile se intocmeau manual, nu am folosit niciodata programul de facturare din Saga. Mai trebuie achizitionat ceva? Gasim in manualul de utilizare instructiuni? Va multumesc mult.