Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii:
- angajatul solicita concediu fara plata pe perioada starii de urgenta. Cum procedez?
1. singurul document necesar este cererea salariatului?
2. cum operez in Saga? aleg din meniul concedii, concediu fara plata sau suspendare?
3. trimit revisal cu 1 zi inainte de inceperea concediului fara plata?
4. trimit revisal si cu 1 zi inaintea suspendarii incetarii concediului fara plata?
5. angajatul poate beneficia in perioada CFP de servicii medicale gratuite in sistemul de stat?
Va multumesc mult!
Concediu fara plata
Re: Concediu fara plata
Alegeti concediu fara plata
Daca veti alege suspendare, atunci - si veti uita chestia asta - la intocmirea D112, salariatului respectiv i se va trece ca si-a inchiat contractul individual de munca.
Cel mai rau este la Sanatate (am patit-o!). Am ales suspendare, nu m-am uitat in D112 (deobicei nu ma uit pentru ca este verificata si ras-verificata de echipa SAGA) si (nici dansii nu au stiut) constat ca respectivii angajati aveau (din punct de vedere al sanatatii) contractele inchise.
Cei de la Sanatate s-au spalat pe maini spunand ca trebuie sa depun o cererere la ei cu angajatii carora le-am incetat eronat contractele de munca si o D112 rectificativa.
Dar nu orice declaratie rectificativa, rectificarea trebuia facuta la salariatul respectiv astfel: data de intrare trebuia sa fie prima zi dupa cea de incetare.
Exemplu:
Prima zi de suspendare era trecuta in D112 ca incetare 15.11.19
Rectificativa trebuie facuta astfel:
Data de intrare 16.11.19, iar data de sfarsit trebuie lasata necompletata.
Deci: alegeti fara plata.
Trimiteti cu o zi inainte REVISAL
1. Cererea o face SAGA (vedeti butonul de jos pe care scrie DEMISIE. Folositi-l dupa ce alegeti CONCEDIU FARA PLATA
2. Alegeti concedii si acolo alegeti FARA PLATA incepand de la pana la
3. Da
4. Da
5. Da
Oricum TOTI cetatenii romani beneficiaza pe perioada starii de urgenta (sau chiar in perioada PANDEMIEI) de servicii gratuite la sanatate
Daca veti alege suspendare, atunci - si veti uita chestia asta - la intocmirea D112, salariatului respectiv i se va trece ca si-a inchiat contractul individual de munca.
Cel mai rau este la Sanatate (am patit-o!). Am ales suspendare, nu m-am uitat in D112 (deobicei nu ma uit pentru ca este verificata si ras-verificata de echipa SAGA) si (nici dansii nu au stiut) constat ca respectivii angajati aveau (din punct de vedere al sanatatii) contractele inchise.
Cei de la Sanatate s-au spalat pe maini spunand ca trebuie sa depun o cererere la ei cu angajatii carora le-am incetat eronat contractele de munca si o D112 rectificativa.
Dar nu orice declaratie rectificativa, rectificarea trebuia facuta la salariatul respectiv astfel: data de intrare trebuia sa fie prima zi dupa cea de incetare.
Exemplu:
Prima zi de suspendare era trecuta in D112 ca incetare 15.11.19
Rectificativa trebuie facuta astfel:
Data de intrare 16.11.19, iar data de sfarsit trebuie lasata necompletata.
Deci: alegeti fara plata.
Trimiteti cu o zi inainte REVISAL
1. Cererea o face SAGA (vedeti butonul de jos pe care scrie DEMISIE. Folositi-l dupa ce alegeti CONCEDIU FARA PLATA
2. Alegeti concedii si acolo alegeti FARA PLATA incepand de la pana la
3. Da
4. Da
5. Da
Oricum TOTI cetatenii romani beneficiaza pe perioada starii de urgenta (sau chiar in perioada PANDEMIEI) de servicii gratuite la sanatate
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Buna ziua ,un CFP in REVISAL se inregistreaza la Suspendare ? aRT 54 ? suspendare prin acordul partilor ? pentrU 2 zile de CFP, aleg data inceput suspendare 29 sept si data sfarsit 30 sept ?
Multumesc mult!