despre analitice si notiuni de baza
Re: despre analitice si notiuni de baza
Forumul nu există să învețe cineva contabilitate. Există să ajute pe cineva ce face contabilitate să-și clarifice anumite nedumeriri. Asta presupune existența unor cunoștințe minime de contabilitate și economie. Presupune cunoștințe de fiscalitate.
Dar eu revin la baze: dacă vreți să învățați trebuie și să citiți ordine, norme contabile, cod fiscal, etc. nu doar să cereți să vi se spună pe forumuri ce să faceți și cum. Este necesar să dobândiți cunoștințe învățând și fiind în stare să vă argumentați poziția.
Mie nici acum nu mi-ați argumentat ceea ce v-am cerut. Pur și simplu mi-ați spus că așa vi s-a spus, iar eu nu pot accepta asta ca argument.
V-am indicat cel puțin un ordin al MF ce vă permite să vă clarificați în ceea ce privește documentele justificative. Citiți-l. Dacă nu vreți așa, vă recomand să lucrați împreună cu un contabil pentru a învăța meserie, nicidecum pe forum. Dacă nu sunteți de acord cu o soluție dată, trebuie să fiți în stare să argumentați și de ce nu sunteți de acord cu asta.
Dar eu revin la baze: dacă vreți să învățați trebuie și să citiți ordine, norme contabile, cod fiscal, etc. nu doar să cereți să vi se spună pe forumuri ce să faceți și cum. Este necesar să dobândiți cunoștințe învățând și fiind în stare să vă argumentați poziția.
Mie nici acum nu mi-ați argumentat ceea ce v-am cerut. Pur și simplu mi-ați spus că așa vi s-a spus, iar eu nu pot accepta asta ca argument.
V-am indicat cel puțin un ordin al MF ce vă permite să vă clarificați în ceea ce privește documentele justificative. Citiți-l. Dacă nu vreți așa, vă recomand să lucrați împreună cu un contabil pentru a învăța meserie, nicidecum pe forum. Dacă nu sunteți de acord cu o soluție dată, trebuie să fiți în stare să argumentați și de ce nu sunteți de acord cu asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
exact ce spuneam: imi spui sa citesc iar mesajele sa vad ce solutii am primit,daca intelegeam ceva din mesajele alea numai intrebam de 15 ori acelasi lucru.de ce nu imi spui direct ce sa fac????
singurul raspuns pe care l-am primit a fost despre utilaje sa fac contract de inchiriere sau de vanzare-cumparare......
despre consumabile nu mi s-a zis nimic,ce sa fac cu ele....daca nu vrei sa ma ajuti de ce mai postezi aici?
citeaza-mi si mie unde am primit solutie pentru consumabile te rog
singurul raspuns pe care l-am primit a fost despre utilaje sa fac contract de inchiriere sau de vanzare-cumparare......
despre consumabile nu mi s-a zis nimic,ce sa fac cu ele....daca nu vrei sa ma ajuti de ce mai postezi aici?
citeaza-mi si mie unde am primit solutie pentru consumabile te rog
-
am citit toate ordinele pe care mi le-ati dat dar nu inteleg la ce se refera, pentru ca termenii folositi au mai multe intelesuri...si ca sa nu gresesc am intrebat sa mi se spuna clar daca e bn ce gandesc eu.....eu am considerat ca borderoul de achizitii ar fi indicat pentru ca pot sa il fac cu o persoana fizica si in alta parte mi s-a spus ca nu e bn si am intrebat despre o alta solutie, nu este vorba ca nu stiu contabilitate, am studii superioare si sunt contabila cu acte in regula...doar ca nu am foarte multa experienta in practica....daca eram chiar asa de proasta cum ma considerati numai tineam firma asta un an si nu ma ducea capul sa investesc si in vulcanizare.....doar ca problema asta nu stiu cum sa o rezolv....aveti dreptate ca imi pierd timpul cautand, o sa-mi sun o prietena sa ma ajute....multumesc pentru timpul pierdut cu mine!
-
Daca aveti firma de transporturi de un an de zile si va duce capul sa investiti si intr-o vulcanizare, oare chiar nu se gasesc bani pentru a plati un contabil care sa va dea niste indrumari si sfaturi ?!
Info TVA
BORDEROU DE ACHIZITIE (de la producatori individuali) (Cod 14-4-13/b)
In termeni mai simpli, cernatv a dat solutia corecta.
Delicatetea, ca sa zic asa, rezida in omfp3512 (The Nomenclator) unde aflam definitia corecta a Borderoului, si anume:In privinta obligatiilor fiscale, conform art. 42 lit. g) din Codul fiscal sunt considerate venituri neimpozabile veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile din patrimoniul personal. In acest sens este recomandat sa solicitati persoanei fizice o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca utilajele provin din patrimoniul personal (nu au fost achizitionate pe persoana fizica autorizata, spre exemplu, ca utilajele sa faca parte din patrimoniul afacerii si nu din cel personal).
BORDEROU DE ACHIZITIE (de la producatori individuali) (Cod 14-4-13/b)
In termeni mai simpli, cernatv a dat solutia corecta.
-
nu se gasesc bani sa platesc un contabil, fiecare le stie pe ale lui, nu ma mai judecati ca nu stiti nimic despre mine!!!!
nu stiu cati dintre voi la 17 ani si-au pierdut parintii si au muncit sa faca pomeni,sa termine scoala si s-au bagat si la o facultate si la 24 de ani au avut firma lor pe munca lor si nu pe sustinerea cu bani a altora.....nu vreti sa ajutati,numai raspundeti!!!!asta daca nu cumva raspundeti doar pentru a va da superiori....nu stiu eu toate ordinele si codul fiscal pe deasupra insa mama m-a invatat sa nu tratez cu superioritate pe nimeni!!!nu va mai chinuiti sa-mi raspundeti ca voi suna o contabila sa ma ajute,oricum nu inteleg nimic de aici....
nu stiu cati dintre voi la 17 ani si-au pierdut parintii si au muncit sa faca pomeni,sa termine scoala si s-au bagat si la o facultate si la 24 de ani au avut firma lor pe munca lor si nu pe sustinerea cu bani a altora.....nu vreti sa ajutati,numai raspundeti!!!!asta daca nu cumva raspundeti doar pentru a va da superiori....nu stiu eu toate ordinele si codul fiscal pe deasupra insa mama m-a invatat sa nu tratez cu superioritate pe nimeni!!!nu va mai chinuiti sa-mi raspundeti ca voi suna o contabila sa ma ajute,oricum nu inteleg nimic de aici....
-
inca o data ai raspuns la alta intrebare....nu ma interesa utilajele, stiu ce sa fac cu ele.... asta am lamurit-o de mult!singura mea intrebare era despre consumabilele acelea, cum le inregistrez pe firma ca sa le consum!!!!atat vroiam sa aflu....nu despre utilaje, nu despre altceva....
oricum multumesc celor care au incercat sa ma ajute!
oricum multumesc celor care au incercat sa ma ajute!
@vaduvaa820
off topic:
“Fiți convinși de faptul că nu veți putea găsi nimic în exteriorul vostru, dacă nu ați găsit(activat) ceva în interiorul vostru. Căci chiar dacă găsiți ceva în exterior, dacă nu l-ați găsit în interiorul vostru, veți trece pe lângă el fără să-l observați. Cu cât descoperiți mai intens în voi iubirea, înțelepciunea, frumusețea interioară, cu atât le veți întâlni mai des în jurul vostru. Vă închipuiți că, dacă nu vedeți anumite lucruri, ele nu există. Ba da ele există și, dacă nu le vedeți, aceasta înseamnă că nu le-ați cultivat suficient în voi înșivă. Lumea exterioară este alcătuită numai din reflectarea lumii interioare, deci nu vă mai amăgiți, căci nu veți afla bogăția, pacea, bucuria exterioară, dacă nu ați depus eforturi pentru a le activa și descoperi în voi înșivă.” { O.M. Aivanhov}
off topic:
“Fiți convinși de faptul că nu veți putea găsi nimic în exteriorul vostru, dacă nu ați găsit(activat) ceva în interiorul vostru. Căci chiar dacă găsiți ceva în exterior, dacă nu l-ați găsit în interiorul vostru, veți trece pe lângă el fără să-l observați. Cu cât descoperiți mai intens în voi iubirea, înțelepciunea, frumusețea interioară, cu atât le veți întâlni mai des în jurul vostru. Vă închipuiți că, dacă nu vedeți anumite lucruri, ele nu există. Ba da ele există și, dacă nu le vedeți, aceasta înseamnă că nu le-ați cultivat suficient în voi înșivă. Lumea exterioară este alcătuită numai din reflectarea lumii interioare, deci nu vă mai amăgiți, căci nu veți afla bogăția, pacea, bucuria exterioară, dacă nu ați depus eforturi pentru a le activa și descoperi în voi înșivă.” { O.M. Aivanhov}
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
si ce ar trebuii sa inteleg din asta?
nu inteleg de ce este asa greu sa raspunzi fara a folosi termeni si citate din nu stiu ce legi.
nu era mai simplu sa spui, fa fata un contract de vanzare-cumparare inregistreaza-l colo si gata????(exemplu)
oricum numai are rost,vad ca forumurile astea sunt begeaba....nu sunt pentru ajutor sunt pentru a confirma ceva ce deja stii.....
Multumesc inca o data tuturor care au raspuns!Sa aveti o zi buna!
nu inteleg de ce este asa greu sa raspunzi fara a folosi termeni si citate din nu stiu ce legi.
nu era mai simplu sa spui, fa fata un contract de vanzare-cumparare inregistreaza-l colo si gata????(exemplu)
oricum numai are rost,vad ca forumurile astea sunt begeaba....nu sunt pentru ajutor sunt pentru a confirma ceva ce deja stii.....
Multumesc inca o data tuturor care au raspuns!Sa aveti o zi buna!
Eu nu am folosit termeni şi citate din legi, ci era ceva de suflet, care mie personal mi-a prins bine de multe ori...Oricum, mulţumim frumos pentru urări!Să aveţi o zi bună în continuare şi dumneavoastră!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
(Acest comentariu se adreseaza doar celor cei interesati sa citeasca, si nu constiutie un raspuns in cadrul topicului).
Pai si consumabilele alea...trebuiau (sau ar fi trebuit) produse.In fine...
Putin off topic.
Ce ar fi fost daca D.V., ar fi achizitionat ICA, pe baza de borderou ? Sau (alt VIP) alea 42 000 de hectare tot pe baza de borderou ?
Pai si consumabilele alea...trebuiau (sau ar fi trebuit) produse.In fine...
Putin off topic.
Ce ar fi fost daca D.V., ar fi achizitionat ICA, pe baza de borderou ? Sau (alt VIP) alea 42 000 de hectare tot pe baza de borderou ?
Pentru VaduvaA820
Eu ti-am spus sa nu le mai inregistrezi (o data ce le-ai primit asa cum le-ai primit), ii drept ca nu stiu la ce suma s-ar ridica valoarea acelor consumabile.
In mod normal trebuia sa le cumperi pe baza de factura si nu doar asa, chiar daca ai fi inclus o unitate (daca mai exista asemenea) care lucreaza ca si consignatie (astfel primeai factura, doar ca plateai acel adaos practicat de consignatie).
Daca tot vroiai sa te inregistrezi si cu acele consumabile nu te opreste nimeni sa faci contractul de vanzare-cumparare in asa fel incat pe langa utilaje sa apara si consumabilele (cantitativ-valoric). Deci raspunsul l-ai primit.
Daca nu vroiam sa te ajut atunci nu mai postam, de obicei nu postez doar ca n-am ceva mai bun de facut (dar asta poti sa verifici si prin citirea postarilor pe care le-am facut).
In ceea ce priveste judecata, din pacate la fel, nici tu nu stii nimic despre ceilalti utilizatori si nu poti fi sigura ca nu a avut probleme mai grele sau altele, asa ca felicitari pentru realizari si numai bine in continuare.
Aici fiecare incearca sa dea un sfat/sa ajute asa cum stie/reuseste cel mai bine, dar datorita faptului ca nu suntem identici nu putem intotdeauna raspunde corect sau conform unor asteptari.
Eu ti-am spus sa nu le mai inregistrezi (o data ce le-ai primit asa cum le-ai primit), ii drept ca nu stiu la ce suma s-ar ridica valoarea acelor consumabile.
In mod normal trebuia sa le cumperi pe baza de factura si nu doar asa, chiar daca ai fi inclus o unitate (daca mai exista asemenea) care lucreaza ca si consignatie (astfel primeai factura, doar ca plateai acel adaos practicat de consignatie).
Daca tot vroiai sa te inregistrezi si cu acele consumabile nu te opreste nimeni sa faci contractul de vanzare-cumparare in asa fel incat pe langa utilaje sa apara si consumabilele (cantitativ-valoric). Deci raspunsul l-ai primit.
Daca nu vroiam sa te ajut atunci nu mai postam, de obicei nu postez doar ca n-am ceva mai bun de facut (dar asta poti sa verifici si prin citirea postarilor pe care le-am facut).
In ceea ce priveste judecata, din pacate la fel, nici tu nu stii nimic despre ceilalti utilizatori si nu poti fi sigura ca nu a avut probleme mai grele sau altele, asa ca felicitari pentru realizari si numai bine in continuare.
Aici fiecare incearca sa dea un sfat/sa ajute asa cum stie/reuseste cel mai bine, dar datorita faptului ca nu suntem identici nu putem intotdeauna raspunde corect sau conform unor asteptari.
-
balazse esti singurul care mi-a raspuns la subiect si nu ma refeream la tine cand am spus ca mi s-au dat raspunsuri de neinteles,eu nu am judecat pe nimeni, ce stiu eu am incercat sa spun si la altii, fara sa am vreun beneficiu si nu i-am intrebat de ce nu platesc un contabil....chiar iti multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ai dat cu borderoul, am incercat sa iau in calcul si contract de vanzare cumparare si de comodat.....am tot intrebat si nu mi s-a raspuns, pe internet am gasit ca ai voie doar pentru utilaje....eu nu vreau sa achizitionez utilajele pe firma, eu vreau doar consumabilele, utilajele au fost achizitionate pe persoana fizica din banii personali, consumabilele au fost achizitionate in vederea consumarii lor la deschiderea punctului de lucru....pentru ca nu aveam suficienti bani sa cumpar consumabilele pentru deschidere cu factura....adica sa cumpar cate o cutie din fiecare....ma costa ceva iar eu investisem toti banii in utilaje.....imi pare rau ca s-au simtit persoanele care chiar au ajutat,nu m-am referit la tine....imi cer scuze daca asa ai inteles!
-
eu am zis exact cum s-a intamplat , eu asa le-am achizitionat si am intrebat daca exista vreo cale legala sa le inregistrez pe firma si sa le folosesc, atat.asteptam un da poti, faci asa si asa sau nu,nu exista o cale legala.....nu raspunsuri gen: dar trebuiau asa, dar nu stiu ce....alta optiune nu am avut, faptul e consumat, nu ma pot intoarce in trecut sa fac altfel....am intrebat in continuare ce ar trebuii sa fac....toata lumea s-a luat de mine da de ce ai facut asa, dar de ce vrei sa faci dala...da angajeaza un contabil....de aceea am zis ca nu ma ajutati cu nimic daca mai rau ma bagati in ceata, da-ti un sfat ca atat am cerut, cum credeti voi ca ar trebuii sa fac de aici in continuare, nu ce trebuia sa fac sau altele...nu vreau sa jignesc pe nimeni sau ceva de genu, caut o solutie la o problema destul de urgenta pentru mine.de aceea am si apelat la acest forum...era ultima solutie si ma gandeam ca se va rezolva mult mai repede decat daca m-as documenta eu zile intregi din legi si ordine.am o prietena contabila de foarte multi ani la care nu vroiam sa apelez pentru ca stiu ca este foarte ocupata dar se pare ca tot la ea ajung....asta e!
imi pare rau daca am jignit pe cineva, nu a fost cu intentie!a fost doar o incercare disperata de a afla un raspuns
ps: multumesc balazse pentru raspunsurile la obiect care au fost chiar singurele intelese si care m-au ajutat!
imi pare rau daca am jignit pe cineva, nu a fost cu intentie!a fost doar o incercare disperata de a afla un raspuns
ps: multumesc balazse pentru raspunsurile la obiect care au fost chiar singurele intelese si care m-au ajutat!
-
ferenta scrie:Eu nu am folosit termeni şi citate din legi, ci era ceva de suflet, care mie personal mi-a prins bine de multe ori...Oricum, mulţumim frumos pentru urări!Să aveţi o zi bună în continuare şi dumneavoastră!
nu spuneam de tine, m-am referit in general la cei care drept raspuns mi-au oferit nishte alineate dintr-un ordin si atat....am scris de multe ori ca nu inteleg si mi s-a raspuns tot la fel....foarte frumos citatul dar sincer eu caut o solutie la problema mea.....