contract comodat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
steriel

contract comodat

#1 Mesaj de steriel »

Intre o societate si o persoana fizica s-a incheiat un contract de comodat pentru o masina. In acel contract de comodat se precizeaza faptul ca impozitul, asigurarea etc vor fi suportate de societate. In acest caz societatea poate inregistra cheltuiala cu impozitul pe masina, chiar daca aceasta chitanta este emisa pe numele persoanei fizice(proprietarul masinii)? Multumesc!

tomac

Re: contract comodat

#2 Mesaj de tomac »

Nu. Acele clauze sunt nule de drept. În realitate persoana fizică obține un beneficiu real, un venit, din aceste clauze fapt ce anulează esența contractului de comodat: cedarea dreptului de folosință - în mod gratuit. Prin contract de comodat cel care primește bunul, are obligația strict de a-l menține în starea în care l-a primit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

steriel

#3 Mesaj de steriel »

Este valabil doar in cazul impozitului pe masina, banuiesc. Ma gandesc de exemplu ca daca societatea plateste rovinieta, asigurarea sau pune combustibil, astea nu mai pot fi considerate venituri pentru persoana fizica, dar e posibil sa ma insel.

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

steriel scrie:Este valabil doar in cazul impozitului pe masina, banuiesc.
Nu pot fi deduse:
-asigurarile obligatorii si cele facultative
-impozitele si taxele locale
De ce? Sunt legate de dreptul de proprietate iar discutia noastra este legata de un drept de folosinta.
Codul Fiscal scrie:ART. 21 Cheltuieli
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
n) cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele contribuabilului, precum şi cele care nu sunt aferente obiectului de activitate, cu excepţia celor care privesc bunurile reprezentând garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul sau utilizate în cadrul unor contracte de închiriere sau de leasing, potrivit clauzelor contractuale;
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns