un salariat doreste concediu de paternitate.cum trebiue sa procedeze?
face cerere la firma,si firma cum procedeaza?
concediu de paternitate
-
In primul rand, face o cerere la care anexeaza copie dupa certificatul de nastere al copilului pe care conducerea societatii o aproba.
In baza cererii salariatului, socieatatea face o adresa catre ITM prin care se comunicam ca salariatului respectiv i se suspenda contractul de munca pe perioada concediului de crestere a copilului pana la vasta de 2 ani.
Conditii ce trebuiesc indeplinite :
tatal ( si mama) : - sa aiba ultimile 12 luni lucrare, fara intreruperi
mama : - aceasta poate solicita concediul de crestere a copilului numai dupa efectuarea celor 42 de zile de CM postnatal
In baza cererii salariatului, socieatatea face o adresa catre ITM prin care se comunicam ca salariatului respectiv i se suspenda contractul de munca pe perioada concediului de crestere a copilului pana la vasta de 2 ani.
Conditii ce trebuiesc indeplinite :
tatal ( si mama) : - sa aiba ultimile 12 luni lucrare, fara intreruperi
mama : - aceasta poate solicita concediul de crestere a copilului numai dupa efectuarea celor 42 de zile de CM postnatal
Re: concediu de paternitate
1.Concediul paternal reglementat de Legea 210/1999 si HG 244/2000:costachev scrie:un salariat doreste concediu de paternitate.cum trebiue sa procedeze?
face cerere la firma,si firma cum procedeaza?
-se acorda la cerea tatalui,in primele 8 saptamani de la nasterea copilului,la care se anexeaza copie xerox de pe certificatul de nastere a copilului.
- durata acestui concediu este de 5 zile sau 15 zile daca are atestat de la medicul de familie ca a urmat cursul de puericultura.
- indemnizatia aferenta acestui concediu se plateste din fondul de salarii a unitatii,si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
2.Daca doreste concediu pt.crestera copilului pana la varsta de 2 ani in conformitate cu OUG nr.148/2005:
-Pe baza cererii depusa la firma ,la care trebuie sa aibe anexate copii xerox de pe :certificatul de nastere copil,certificat de casatorie si declaratia sotiei ca nu realizeaza nici un fel de venit,intocmiti DECIZIA de suspendare a contractului de munca cf.art.51 lit.a din CM,decizie ce-o ndepuneti la ITM.Probabil o sa va cerea si ceva anexe.
- indrumati salariatul de-a lua legatura cu primaria pt.ridicarea formularelor ce trebuiesc completate la dosar.
- pt.mai multe detalii cititi art.8si 9 dinOUG nr,148/2005
un angajat m-a anuntat ca doreste CO de paternitate.
cum se opereaza concret in Saga un concediu de paternitate pe perioada 19.08.2016-16.09.2016 ?
cum se opereaza concret in Saga un concediu de paternitate pe perioada 19.08.2016-16.09.2016 ?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Îl pontezi liber. Se plătește acel concediu. Nu se face calculul indemnizației ca pentru concediul de odihnă. E timp liber plătit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.