Forum SAGA

Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim
Acum este Lun Sep 01, 2014 8:31 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Credeti ca partea de salarizare a programului are nevoie de modificari?
Da. Unul destul de consistent. 28%  28%  [ 13 ]
Doar unele mici modificari. 62%  62%  [ 29 ]
Nu. Cred ca sunt aduse modificarile necesare. 2%  2%  [ 1 ]
Nu. Imi place asa cum este acum. 9%  9%  [ 4 ]
Voturi totale : 47
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 12:24 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Mai 31, 2011 11:26 am
Mesaje: 6
Am urmatoarea problema: restul de plata la salarii, il platesc lunar in conturile salariatilor, in EUR.
Intrebare: nu s-ar putea evidentia restul de plata si cu contravaloarea in EUR pe statul de plata?
Adica nu s-ar putea adauga o rubrica de genul "rest plata in valuta"(rotunjit) si cursul EUR (valutei) de la data platii?
Patronul doreste ca plata salariului si a diurnei sa fie platite in EUR.
As vrea sa se vada mai clar ca sumele au fost achitate in valuta.
Asta doar daca se poate.
Va multumesc.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 12:37 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Ian 12, 2010 12:00 am
Mesaje: 5064
Localitate: ..la mare...la soare
Trimite si e'mail la SAGA....pe forum gasesti doar utilizatori ai programului :wink:

_________________
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Imagine
http://www.rofinanciar.ro/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 12:44 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Mai 31, 2011 11:26 am
Mesaje: 6
Ok. Multumesc .


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 1:28 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Iun 19, 2008 11:00 pm
Mesaje: 11011
Localitate: Satu Mare
Eu personal nu sunt de acord. Ai obligatia sa calculezi salariile in lei, ca urmare nu prea vad rostul sa apara valoare in eur (sau alta valuta) a salariilor.
Ce faci daca la unul vrei sa platesti in eur, la celalalt in usd sau huf?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 1:33 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Mai 31, 2011 11:26 am
Mesaje: 6
balazse scrie:
Eu personal nu sunt de acord. Ai obligatia sa calculezi salariile in lei, ca urmare nu prea vad rostul sa apara valoare in eur (sau alta valuta) a salariilor.
Ce faci daca la unul vrei sa platesti in eur, la celalalt in usd sau huf?


Pai le calculez in lei, dar plata efectiva se face in EUR. Nu eu vreau s-o fac asa, va dati seama ca e mult mai simplu sa platesc din contul de lei.
Patronul vrea sa plateasca salariile in EUR, nu eu.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 1:50 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Iun 19, 2008 11:00 pm
Mesaje: 11011
Localitate: Satu Mare
Pai atunci patronul sa faca o lista cu datele angajatului, salariul, curs de schimb si valoare in valuta si sa anexeze langa ordinul de plata.
Totusi am o nelamurire. Acei angajati lucreaza efectiv in strainatate de ii virati salarii in valuta?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 21, 2011 2:37 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Ian 01, 1970 2:00 am
Mesaje: 5571
puteti face statul de plata il validati si faceti export in excel. adaugati o coloana la dreapta dupa restul de plata, <curs valutar> unde puneti cursul de schimb si in coloana urmatoare faceti= rest de plata x cu cursul de schimb si rezulta restul de plata in valuta.

mai greu ar fi viramentele de la banca pe card salariat in valuta (nu este suport in Saga pt asa ceva).

_________________
"Zâmbeşte astăzi, mâine nu se ştie dacă vei mai putea să o faci. Fii răbdător cu greşelile altora; ei trebuie să aibă rabdare cu ale tale."


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Joi Sep 22, 2011 12:28 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Mai 31, 2011 11:26 am
Mesaje: 6
Multumesc mult. O sa fac export in excel, e mai corect asa.
Cu viramentele nu e o problema, ma descurc cu dispozitiile de transfer.
Si ca sa raspund si lui balazse: Da, angajatii sunt soferi de autocamion, transporta marfa pe comunitate.
Firma are obiectul de activitate transport rutier de marfa si face transporturi intracomunitare.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Joi Sep 22, 2011 4:11 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Ian 01, 1970 2:00 am
Mesaje: 5571
Good luck ! Imagine

_________________
"Zâmbeşte astăzi, mâine nu se ştie dacă vei mai putea să o faci. Fii răbdător cu greşelile altora; ei trebuie să aibă rabdare cu ale tale."


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Vin Noi 04, 2011 10:23 am 
Neconectat

Membru din: Lun Sep 01, 2008 11:00 pm
Mesaje: 6893
Localitate: Bucuresti
As avea si eu o sugestie.Avand in vedere conditiile macroeconomice (revizuite in jos evident!) la anul, in afara de micsorare venituri (salarii mai mici) am asa un "filing" ca multi angajatori isi vor completa oferta cu/prin oferirea unei mese calde (eventual un sandwich) sau abonament sala ..finess.Din moment ce acest avantaj salarial se bucura de un tratament similar Tichetelor de Masa (impozitare 16%, fara Ctrb Soc) ma gandesc ca ar fi destul de util un buton minune "Avantaje Salariale".


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Vin Noi 04, 2011 4:54 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Apr 18, 2011 11:00 pm
Mesaje: 540
Salut.Cu multe chestii prezentate de balazse(la inceputul acestui topic) nu ma confrunt,dar sunt de acord si am votat"pro", sunt de acord cu cele spuse de voi(mai ales cu "titanii" forumului)...oare totusi nu incarcam prea tare"Salariati"si"State salarii".Sincer, asteptam sustinerea la "votare" a modulului cu"Resurse umane",amintit si de balazse parca pe un topic->a-si fi votat si pt.altii ca si in Parlament...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Dum Mar 11, 2012 6:22 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Iun 19, 2008 11:00 pm
Mesaje: 11011
Localitate: Satu Mare
Prin aceasta cale as dorii sa multumesc echipei Saga modificarile aduse la partea de "imobilizari".
Sugestie mea ar fi ca sa se procedeze la fel si la partea de "salariati".
Noua optiune ar cuprinde cateva pagini:
- pe prima pagina ar aparea salaritii;
- pe a doua pagina ar aparea modificarile aduse contractului (salar, functie de baza etc.);
- pe a treia pagina ar aparea informatiile referitoare despre persoanele in intretinere si coasigurati;
Astfel, informatiile in registru evidenta a salariatilor s-ar completa automat pe baza informatiilor introduse atat pe prima pagina, cat si in cele din a doua pagina.
In urma acestor implementari s-ar putea folosi de "adeverinta de vechime" si cei care nu utilizeaza partea de ReviSal din program.

Astept pareri si sugestii. :D


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Lun Mar 12, 2012 3:03 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Apr 18, 2011 11:00 pm
Mesaje: 540
Salut.Sustin cele propuse de Balazse...poate"demaram"cumva spre modulul cu "Resurse umane"...

_________________
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Lun Mar 12, 2012 3:19 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Feb 19, 2009 12:00 am
Mesaje: 810
Sustin :)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: salarizare vs utilizator
MesajScris: Mie Sep 12, 2012 12:32 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 28, 2007 11:00 pm
Mesaje: 12
balazse scrie:
In primul rand sa ne tutuim, asa cum scrie si in titlul forum-ului.
Plata contributiilor pe luna decembrie pe care le-ai achitat in ianuarie nu vei folosii grupele.
Folosesti grupele la plata contributiilor unde deja ai utilizat grupele, astfel nu vei avea la defalcarea pe grupe sold cu minus.
In luna februarie cand vei inregistra plata, vei proceda astfel:
ex cont 4314 unde la salariati permanent ai 150, iar la colaboratori ai 50 lei.
Nota conbila la statul de plata s-a generat astfel:
421=4314 150 lei grupa 0001
421=4314 50 lei grupa 0002
plata de 200 lei vei inregistra astfel:
4314=5121.xxxx 150 lei grupa 0001
4314=5121.xxxx 50 lei grupa 0002
Sper ca am inteles ce ai intrebat.


Totul ar fi in regula, doar ca saga face greseli la inregistrarea contributiilor societatii cand se folosesc grupele.
Diferentele intre contributiile calculate corect si cele din nota contabila sunt destul de mari.
In saga contributiile sunt calculate cu 2 zecimale, probabil pentru a nu aparea diferenta intre total contributie calculata pe societate si sumele contributiilor calculate pe grupe.
Dupa parerea mea ar trebui facut calculul rotunjit pentru n-1 grupe, iar la grupa n contributia sa rezulte prin diferenta din suma totala.
Nu inteleg de ce apar diferente, chiar si in cazul in care salariile nu sunt asa de mari incat anumite contributii sa fie plafonate.
Am sunat si la saga sa intreb, am vorbit cu o duduie care mi-a spus ca nu stie pe ce baza le repartizeaza saga, dar sigur le repartizeaza bine... :?
Deocamdata fac situatii in excel separat pe grupe, apoi corectez manual nota contabila din saga.
Nu stiu cu cine ar trebui sa vorbesc pentru remedierea problemei.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România