Nu aveți de unde ști datele respective. Le puteți presupune, dar nu le puteți demonstra. Pentru că e vorba de o achiziție de la o persoană fizică. Și chiar de la o persoană juridică sau de la un PFA dacă ați achiziționa nu aveți de unde cunoaște cu certitudine aceste date.
Să vă argumentez:
- nu puteți demonstra că data punerii în funcțiune este data achiziției de către primul proprietar
- nu cunoașteți durata rămasă. Nu aveți cum. Și asta pentru că nu cunoașteți data punerii în funcțiune. Chiar dacă ați cunoaște-o și ați achiziționa de la o persoană juridică acel mijloc fix, durata rămasă poate fi diferită în funcție de perioada aleasă de acea persoană pentru amortizare. Spre exemplu, putea alege 5 ani ca durată normală de utilizare pentru acea mașină. În acest caz, calculele dvs nu sunt corecte.
Iar acolo unde nu se cunosc aceste date, tot acea HG la un alineat mai jos, spune:
Citat:
În cazul mijloacelor fixe achiziționate cu durata normală de funcționare expirată sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normală de funcționare se stabilește de către o comisie tehnică sau expert tehnic independent