Va rog mult un sfat.
Spuneti=mi va rog, unde anume sa operez scaderea valorii unei cladiri conform cu raportul de reevaluare.Am o cladire care in trecut a fost modernizata si inregistrata cu o valoare de 48840 si o rezerva din reevaluare pe 105 in valoare de 1940.62, iar acum am facut o noua reevaluare in minus la o valoare a cladirii de 35100.Nu stiu unde anume sa inregistrez scaderea Unde sa fac inregistrarea ?in fereastra de la imobilizari la modernizari/reevaluari/suspendari/casari?
va multumesc
Sunt incepatoare , sper ca am fost inteleasa.
ajutor inregistrare raport de reevaluare
Re: ajutor inregistrare raport de reevaluare
Daca la reevaluarea pozitiv a ati inregistrat:
21XX = 105
La reevaluarea negativa veti face nota invers:
105 = 21XX (sau aceeasi nota dar cu minus adica minus21XX=minus105, pentru suma existenta in 105) iar diferenta va fi tratata ca o cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit:
6583 = 21XX
21XX = 105
La reevaluarea negativa veti face nota invers:
105 = 21XX (sau aceeasi nota dar cu minus adica minus21XX=minus105, pentru suma existenta in 105) iar diferenta va fi tratata ca o cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit:
6583 = 21XX
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Asta am inteles .Problema mea e alta, unde operez efectiv in program ?cand am facut revaluarea pe plus am introdus in fereasta imobilizari o modernizare si am introdus valoarea justa si diferenta din reevaluare .Astfel in fisa mijlocului fix apare evidentiata operatia.Acum cum operez?
Cu multumiri..
Cu multumiri..
Ar trebui sa mearga calea inversa: adugare la reevaluare dar cu MINUS
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Poi asta e probl ,ca nu merge .Am incercat sa introduc o noua pozitie la imobilizari in fereasta reevaluari, am setat reevaluare brut si am incercat sa introduc valoarea diminuarii (in cazul meu s=a diminuat cu 13740 , imi generaza automat notele contabile
6813=212 28685,80 si
2812=212 6414,20
eronat pentru ca eu ar trebui sa am
2812=212 10291.14 (sa scad amortismentul)
105=212 1940.62 (sa scad rezerva din reevaluare)
6813=212 1508.24 (sa trec la cheltuiala diferenta)
Daca introduc notele contabile la articole contabile nu imi da fisa mijlocului fix cu operatiile corespunzatoare.
Cum sa procedez??
Multumesc
6813=212 28685,80 si
2812=212 6414,20
eronat pentru ca eu ar trebui sa am
2812=212 10291.14 (sa scad amortismentul)
105=212 1940.62 (sa scad rezerva din reevaluare)
6813=212 1508.24 (sa trec la cheltuiala diferenta)
Daca introduc notele contabile la articole contabile nu imi da fisa mijlocului fix cu operatiile corespunzatoare.
Cum sa procedez??
Multumesc
Cred ca am inteles acum .Reevaluarea trecuta a fost introdusa manual la articole contabile. Programul asa permitea.
Asadar intampin o problema.Evaluarea facuta in 2010, fiind pe plus ,a dus si la creearea unei rezerve din reevaluare.Datorita faptului ca notele au fost introduse manual in articole contabile acum cand doresc introducerea reevaluarii in minus programul nu tine cont de 105 .
Nu stiu cum sa procedez sa fie corect si in balanta si in fisa imobilizarii.
Va rog un sfat
Asadar intampin o problema.Evaluarea facuta in 2010, fiind pe plus ,a dus si la creearea unei rezerve din reevaluare.Datorita faptului ca notele au fost introduse manual in articole contabile acum cand doresc introducerea reevaluarii in minus programul nu tine cont de 105 .
Nu stiu cum sa procedez sa fie corect si in balanta si in fisa imobilizarii.
Va rog un sfat
O soluție este să înscrieți acum ambele re-evaluări și să ștergeți articolele contabile generate de prima re-evaluare după validare.
Sau să introduceți acum cea de-a doua re-evaluare și să corectați prin articole contabile soldurile conturilor pentru a corespunde contabilitatea cu registrul imobilizărilor.
Sau să introduceți acum cea de-a doua re-evaluare și să corectați prin articole contabile soldurile conturilor pentru a corespunde contabilitatea cu registrul imobilizărilor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.