Pagina 2 din 2
Re: Rog ajutor inregistrare productie
Scris: Sâm Feb 19, 2011 9:06 pm
de eugen01
Re: Rog ajutor inregistrare productie
Scris: Joi Mai 20, 2021 9:28 am
de petrescue871
Pentru dl.Tomac, daca imi poți exemplifica te rog partea cu costul efectiv de producție, teoretic inteleg, dar practica mă omoară. De exemplu la un restaurant, pentru a stabili costul efectiv de producție: materie prima+alte cheltuieli directe (iau numai exemplul cu salariile) calculez cheltuielile cu salariile celor care lucrează la bucătărie, fac nota prin articole contabile, apoi am statul de plata total (cei care lucrează în bucatarie+restul) apoi nu mi se dublează notele aferente cheltuielilor cu salariile? Nu știu dacă mă fac înțeleasă. Caut o metoda de lucru ușoară, lucrez la o firma de conta de curând și acolo unde lucrez ei fac prețul de producție egal cu bonul de consum și ies mai multe prețuri cu 4 zecimale, iar la vanzare după ce se consumă la un preț se face un preț mediu și stai sa calculezi de îți vine.... Eu am venit cu ideea sa punem un preț standard, de exemplu ciorba produsă 5 lei (in loc de 10 ciorba 2.1437 lei; 28 ciorbe cu 2.4752 etc), o vinde cu 8 lei, numai ca doamna expert contabil alte note nu mai face, noi angajatele nu avem acces la articole contabile. Cum ar trebui făcut sa fie bine?
Re: Rog ajutor inregistrare productie
Scris: Joi Mai 20, 2021 12:56 pm
de tomac
Puneți în rețetă, pe nedefinit, costurile legate de producție - cum ar fi manoperă, alte costuri. La manoperă e simplu, calculați în salariu brut/oră raportat la timpul de pregătire a porțiilor.