Pagina 1 din 1

fisa postului

Scris: Mie Iul 01, 2009 11:28 am
de huzurui365
Buna ziua

Ma poate ajuta cineva cu fisa postului pentru ajutor bucatar si ajutor ospatar ?

Multumesc mult

Scris: Mie Iul 01, 2009 11:40 am
de teodorg133
FIŞA POSTULUI

anexă la contractul de muncă nr. ………….… înregistrat la ITM al mun./jud. …………………………………….



Denumirea postului: BUCĂTAR

Locul desfăşurării muncii: sediul restaurantului „ ...”

Departament: bucătărie

Subordonare: bucătarului şef

Supervizare: supervizează activitatea ajutorilor de bucătari



Relaţii funcţionale: -cu şefii de birouri, personal administrativ, şoferi de aprovizionare, contabilitate;

-cu personalul de deservire a clienţilor.



Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura preparareacomenzilor (meniurilor) într-o manieră eficientă şi profesionistă.



Autoritatea postului: utilizează materialele şi aparatura puse la dispoziţie de firmă.



Atribuţiile principale şi sarcinile specifice:



- pregăteşte mâncărurile din reţetarul unităţii în conformitate cu standardele în vigoare;

- montează preparatele pe obiectele adecvate pentru servire şi realizează elementele estetice ale preparatelor;

- participă cu supervizare la determinarea necesarului de materii prime de comandat şi la realizarea comenzilor de aprovizionare;

- preia comenzile de la clienţi şi asigură servirea acestora;

- debarasează şi asigură curăţenia bucătăriei;

- asigură implementarea şi menţinerea standardelor de păstrare şi depozitare a produselor, semipreparatelor şi preparatelor alimentare cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare.



Specificaţiile postului:

•studii medii;

•diplomă de calificare în domeniu ;

•vechimea în specialitate: min. 3 ani, cu recomandare scrisă de la cel puţin unul dintre locurile de muncă anterioare;

•cunoştinţe medii de limba engleză;

•rigurozitate în ceea ce priveşte regulile de igienă în alimentaţia publică;

•imaginaţie culinară, ordonat şi disciplinat;

•capabilitatea să pregătească produse alimentare reci şi calde în conformitate cu meniul restaurantului;

• atitudine orientată către client – politeţe, abilităţi bune de comunicare, persoană energică şi amabilă;

•rezistenţă mare la stres;

•atitudine pozitivă şi conciliantă în relaţiile cu clienţii şi colegii;

•disponibilitate de a lucra în ture.

Scris: Mie Iul 01, 2009 11:45 am
de teodorg133
Fisa postului chelner


1.Postul (denumirea): Chelner
2.Pozitia (marca): 656
3.Compartimentul: local de alimentatie
publica - restaurant
4.Cerintele:
Studii:
scoli profesionale 3 ani
licee economice cu durata 4 ani
cursuri de scurta durata 4 luni
ucenicie la locul de munca
Experienta/Vechime: 1 an ca picol
Alte cerinte specifice:
cerinte medicale: apt din punct de vedere medical
cerinte psihice: integritate, aptitudinea de a lucra cu oamenii

5.Relatiile postului:
Functionale: -
Subordonat: sefului de sala
Are in subordine: -
De colaborare: bucatar si ajutor de bucatar

6.Atributiile:
Primirea clientilor
Stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului daca este cunoscut)
Informarea clientilor sugestiva, verbala si prin lista
Exercitarea operatiunilor obisnuite necesare servirii ca: mis-en-place in ordinea ceruta de tehnica servirii (pentru micul dejun, dejun, cina rece sau calda)
Servirea atenta si cuviincioasa a consumatorilor
Strangerea bonurilor de masa

Incasarea contravalorii produselor
Respectarea programului
de lucru

7.Limitele de competenta
Coordoneaza activitatea picolilor
Raspunde de activitatea legata de buna servire a consumatorilor

8.Responsabilitati
Executa debarasarea meselor dupa fiecare masa
Satisfacerea momentana a consumatorului (obiectiv minimal), sa convinga clientii ca de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii

Scris: Mie Iul 01, 2009 12:14 pm
de teodorg133
FIŞĂ de POST
aferentă contractului de muncă nr. ......... din data de .....................

Denumire post: Ospătar (cod ref. O)
Locul desfăşurării muncii: sediul restaurantului „ ...”
Departament: Servicii
Subordonare: Şefului de sală
Supervizare: Supervizează activitatea picolilor şi a personalului responsabil de curăţenie

· Relaţii funcţionale: cu bucătarul, barmanul, ceilalţi ospătari.
· Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabilă a clienţilor cu produsele/mâncărurile/băuturile comandate de către aceştia.

Activităţi principale:
· preluarea comenzilor de mâncare şi băutură într-o manieră eficientă şi profesionistă;
· acordarea atenţiei cuvenite şi asigurarea unor servicii ireproşabile clienţilor;
· cunoaşterea meniului astfel încât să poată oferi în orice situaţie informaţii competente cu privire la felurile de mâncare, tacâmuri şi băuturi.

Sarcini şi îndatoriri specifice:
· servirea exemplară a clienţilor;
· îndeplinirea altor sarcini curente atribuite de către superiorul direct, în concordanţă cu necesităţile imediate ale unităţii.

Responsabilităţi ale postului:
· asumarea responsabilităţii pentru corectitudinea întocmirii şi încasării facturilor;
· răspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.

Autoritatea postului:
· Este autorizat să asigure servirea impecabilă a clienţilor cu produsele/mâncărurile/băuturile comandate de către aceştia.

Specificaţiile postului:
· diplomă de calificare în domeniu;
· experienţă de minim 1 an ca ospătar;
· cunoştinţe medii de limba engleză;
· aspect fizic plăcut, prezenţă agreabilă, amabilitate, solicitudine;
· atitudine pozitivă şi conciliantă în relaţiile cu clienţii şi colegii;
· disponibilitate pentru compromisul constructiv.

Deplasări:
· Frecvenţa: -
· Condiţii asigurate: -

Relaţiile cu alte departamente:
· descrise în Regulamentul de organizare şi funcţionare şi Regulamentul de ordine interioară.

Condiţii de muncă:
- în sediul unităţii;
- program normal de lucru, în schimburi.

Salarizare: Salariul brut lunar este de ..................... lei noi, la care se adaugă sporurile negociate.

Facilităţi: tichete de masă
Sancţiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevăzute în fişa de post sunt descrise pe larg în Regulamentul intern (ROI).


S.C. ……………………… Am luat la cunoştinţă,
Director General
……………………………. ………..………………………………

Data:...................................

Scris: Mie Iul 01, 2009 12:16 pm
de teodorg133
http://www.astonsoftware.ro/formulare/


aici sunt mai multe fise post si alte formulare , le mai adaptati si dvs...functie de... :wink:

fisa postului

Scris: Joi Iul 02, 2009 9:26 am
de huzurui365
Multumesc mult , mi-au fost utile la controlul ITM

Scris: Vin Iul 17, 2009 2:50 pm
de teodorg133