Din nou transferuri intre gestiuni

Mesaj
Autor
ungureanuv1
Mesaje: 55
Membru din: Lun Mar 21, 2011 5:36 pm

Din nou transferuri intre gestiuni

#1 Mesaj de ungureanuv1 »

Am o societate cu un depozit en-gros si un magazin cu amanuntul. Ambele sunt legate la server si tin evidenta la marfuri cantitativ-valoric.
In gestiuni magazinul este setat cu avidenta cantitativ-valorica la pret de vanzare cu amanuntul, iar depozitul cantitativ-valoric la pret de cumparare.
Cand se transfera marfuri din depozit in magazin, se face inregistrarea:
371 = %
371
378
4428

Daca se restituie marfuri din magazin in depozit se face inregistrarea;
371 = 371

Adaosul comercial si tVA-ul neexigibil nu se mai inregistreaza.
Ar trebui sa se faca si inregistrarea 371= %
378
4428
In rosu sau inregistrarea inversa in negru.

In raportul de gestiune al magazinului, descarcarea de gestiune cu marfurile restituite in depozit, se face corect la pretul de vanzare cu amanuntul.

In balanta de verificare, sodul contului 371 este mai mare decat in raportul de gastiune al magazinului cu adaosul si TVA-ul neexigibil aferent marfurilor transferate din magazin in depozit.

Va rog sa analizati situatia si sa gasiti o solutie.

Va mai supun atentiei urmatoarea propunere.
Contul 371 sa aiba un analitic distinct si pentru depozitul an-gros, astfel ca in balanta sa apara ca analitic iar totalul contului 371 sa fie compus din suma tuturor analiticelor, astfel ca rulajul
si soldurile initial si final al depozitului sa nu se mai faca prin diferenta dintre total si sumele aferente magazinelor cu amanuntul ca in situatia actuala.

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 24155
Membru din: Vin Iun 20, 2008 12:00 am
Localitate: Satu Mare

Re: Din nou transferuri intre gestiuni

#2 Mesaj de balazse »

Transferul pentru cazul tau trebuia inregistrat printr-un furnizor fictiv "transferuri" (utilizand contul 482), unde pe o pozitie treci cu minus cantitatea iesita de pe en-gros, iar pe pozitia urmatoare cu plus cantitatea intrata pe gestiune la pret de vanzare.
Din pacate nu toate operatiunile se pot inregistra prin transferuri.
Poate ar fi optim ca sa se modifice meniul "transferuri" in asa fel incat sa se poate realiza si acest tip de transfer, adica la selectarea gestiunii cantitativ-valoric la pret de vanzare sa apara automat casuta "pret vanzare" (asa cum apare si la gestiunile global-valoric). Aceasta sugestie il poti face si celor de la Saga daca doresti.

Referitor la analitic ceea ce doresti nu se poate realiza, deoarece contul nu este tras de gestiune la cantitativ-valoric, ci de tipul articolului "marfa".
Dar nu te opreste nimeni sa creezi inca un tip de articol numit "marfa amanunt" (unde sa creezi conturi cu analitic) si sa creezi din nou toate tipurile de articole pe care le ai la "marfa" (dar ar fi optim ca la capatul denumirii sa treci un semna "_" sau orice sa poti diferentia cele doua tipuri), iar la articole marfa sa creezi analiticele 371.0, 3780, 4428.M.0, 607.0 si 707.0 sa transferi de pe sintetic toate miscarile pe aceste conturi, dupa care sa modifici si la "tipuri de articole/servicii" la marfa cu aceste conturi si atunci o sa ai o evidenta total separat si analitic.
Problema va fi ca in loc de 1.000 articole ce ai pana acum vei avea dublu.

hotiuf
Mesaje: 1
Membru din: Vin Mar 25, 2016 2:19 pm

Re: Din nou transferuri intre gestiuni

#3 Mesaj de hotiuf »

ramane valabil raspunsul lui "balazse" ?
adica : se creaza 2 tipuri de articole 1. Marfa, 2.Marfa-Detail , fiecare cu analitice separate (371.1 si 371.2) ? si se creaza din nou articolele ?
optiunea cea mai smpla ar fi fost ca un articol sa aiba mai multe conturi: 303, 302, 345, 371.1, 371.2 .... depinde unde-l folosim.

Scrie răspuns