Forum SAGA

Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim
Acum este Sâm Noi 01, 2014 2:14 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: contabilitate restaurant
MesajScris: Mar Iun 23, 2009 11:29 am 
Neconectat

Membru din: Vin Apr 24, 2009 11:00 pm
Mesaje: 247
Localitate: ploiesti
am preluat o contabilitate a unui restaurant si am f mari discutii asupra adaosului aferent marfurilor,eu am zis ca introduc totul la pret de intrare si calculez adaosul din diferenta de la iesiri.Va rog ajutati-ma cu un raspuns :?:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 23, 2009 3:16 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Noi 15, 2011 12:00 am
Mesaje: 2511
Localitate: Brasov
Poti face asta doar in situatia in care si iesirile sunt cantitative.
Respectiv vanzarea se face cu o casa de marcat legata la Saga.
Daca nu, atunci este obligatorie evidenta la pret de vanzare.

Nu recomand metoda inventarului intermitent fara evidenta cantitativa.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 24, 2009 9:43 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Apr 26, 2007 11:00 pm
Mesaje: 59
Localitate: Deva
Cand zic "marfa" te referi la contul 371 marfuri sau la contul 301 materii prime ?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 24, 2009 9:46 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Apr 26, 2007 11:00 pm
Mesaje: 59
Localitate: Deva
Si eu am avut 3 ani restaurant si pot sa-ti pun la dispozitie experienta mea,atata cat e :wink:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 12:24 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am
Mesaje: 5066
Asteptam si noi ceilalti sa ne impartasesti din acea mica experienta.
:wink:

_________________
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 4:36 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Apr 24, 2009 11:00 pm
Mesaje: 247
Localitate: ploiesti
multumesc f mult ptr sfaturi si chiar va rog astept in continuare sfaturi asupra aceste teme.Ptr FELEAD 1 te rog frumos daca se poate mai multe detalii :roll:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: contabilitate restaurant
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 7:10 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Mesaje: 1001
Localitate: constanta
albul498 scrie:
am preluat o contabilitate a unui restaurant si am f mari discutii asupra adaosului aferent marfurilor,eu am zis ca introduc totul la pret de intrare si calculez adaosul din diferenta de la iesiri.Va rog ajutati-ma cu un raspuns :?:


Contab.unui restaurant, in sine, este de fapt productie, pt ca tu ai intrari de mat.prime pe care le introd.la pret de intrare, le prelucrezi si rezulta prod.finit, pe care il vinzi ca marfa cu adaos....

1) Cumparare de materii prime necesare bucatariei (se tine fisa de magazie):
3021 bucatarie = 401 la pret de inregistrare

2) Pe baza de Retetar:
6021 bucatarie = 3021 bucatarie la pret de inregistrare

3) Obtinere produse finite adica mancare de la bucatarie:
345 = 711 pret de inregistrare

4) Incasare bani de la restaurant pentru produsele de la bucatarie:
5311 = 701 pret de vanzare cu adaos comercial

5) Produse obtinute in bucatarie:
711 = 345

6) Cumparare produse pentru bar in timpul lunii, de la mai multi furnizori, cu diverse preturi:
371 = 401 pret de inregistrare

7) Inregistrare adaosului comercial stabilit de restaurant:
371 = 378 adaos comercial

8) Vanzare la bar:
5311 = 707

9) Determinarea prin coeficientul mediu a adaosului comercial aferent marfurilor de la bar vandute:
k = (Si 378 + RC 378) / (Si 371 + RD 371) * 100.
Se descarca pe seama lui gestiunea si se stabileste adaos com aferent produselor ramase in gestiune:
Ad com af marfuri din gestiune = k * Sfd 371 / 100 = Suma 1

10) Se descarca gestiunea la produsele din Bar la sfarsitul lunii:
% = 371 Bar marfuri Bar iesite din gestiune
607 cost marfuri Bar vandute
378 Suma 1

Vor rezulta doua profituri
- de la bucatarie: 701 minus 6021 - celelalte costuri salarii, electricitate, gaze, chirie
- de la bar: 707 minus 607 - celelalte costuri


sau, poti sa treci si prod.finite obtinute la bucat tot pe marfa, sa vinzi tot prin 707...dar sa ai la casa de marcat 2 departam. 1. bar 2. bucat....asta pt.tine ca sa ai pe Z-zilnic vanzare separata sa poti descarca gestiunile separat.....

atunci profitul va fi din difer dintre 707 si 607

_________________
"Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".

http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: contabilitate restaurant
MesajScris: Sâm Iun 27, 2009 9:41 am 
Neconectat

Membru din: Vin Apr 24, 2009 11:00 pm
Mesaje: 247
Localitate: ploiesti
Va multumesc ptr ajutor dar contabilitatea primara se tine pe un alt program iar la mine ajunge cea finala pe care o introduc numai valoric si ma gandesc daca este bine?


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România