contabilitate restaurant

Mesaj
Autor
albul498
Mesaje: 297
Membru din: Sâm Apr 25, 2009 12:00 am
Localitate: ploiesti

contabilitate restaurant

#1 Mesaj de albul498 »

am preluat o contabilitate a unui restaurant si am f mari discutii asupra adaosului aferent marfurilor,eu am zis ca introduc totul la pret de intrare si calculez adaosul din diferenta de la iesiri.Va rog ajutati-ma cu un raspuns :?:

apetrem
Mesaje: 2852
Membru din: Mar Noi 15, 2011 12:00 am
Localitate: Brasov

#2 Mesaj de apetrem »

Poti face asta doar in situatia in care si iesirile sunt cantitative.
Respectiv vanzarea se face cu o casa de marcat legata la Saga.
Daca nu, atunci este obligatorie evidenta la pret de vanzare.

Nu recomand metoda inventarului intermitent fara evidenta cantitativa.

felead1
Mesaje: 59
Membru din: Vin Apr 27, 2007 12:00 am
Localitate: Deva

#3 Mesaj de felead1 »

Cand zic "marfa" te referi la contul 371 marfuri sau la contul 301 materii prime ?

felead1
Mesaje: 59
Membru din: Vin Apr 27, 2007 12:00 am
Localitate: Deva

#4 Mesaj de felead1 »

Si eu am avut 3 ani restaurant si pot sa-ti pun la dispozitie experienta mea,atata cat e :wink:

paturcai
Mesaje: 8077
Membru din: Mie Feb 07, 2007 12:00 am

#5 Mesaj de paturcai »

Asteptam si noi ceilalti sa ne impartasesti din acea mica experienta.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

albul498
Mesaje: 297
Membru din: Sâm Apr 25, 2009 12:00 am
Localitate: ploiesti

#6 Mesaj de albul498 »

multumesc f mult ptr sfaturi si chiar va rog astept in continuare sfaturi asupra aceste teme.Ptr FELEAD 1 te rog frumos daca se poate mai multe detalii :roll:

Avatar utilizator
teodorg133
Mesaje: 993
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: constanta

Re: contabilitate restaurant

#7 Mesaj de teodorg133 »

albul498 scrie:am preluat o contabilitate a unui restaurant si am f mari discutii asupra adaosului aferent marfurilor,eu am zis ca introduc totul la pret de intrare si calculez adaosul din diferenta de la iesiri.Va rog ajutati-ma cu un raspuns :?:
Contab.unui restaurant, in sine, este de fapt productie, pt ca tu ai intrari de mat.prime pe care le introd.la pret de intrare, le prelucrezi si rezulta prod.finit, pe care il vinzi ca marfa cu adaos....

1) Cumparare de materii prime necesare bucatariei (se tine fisa de magazie):
3021 bucatarie = 401 la pret de inregistrare

2) Pe baza de Retetar:
6021 bucatarie = 3021 bucatarie la pret de inregistrare

3) Obtinere produse finite adica mancare de la bucatarie:
345 = 711 pret de inregistrare

4) Incasare bani de la restaurant pentru produsele de la bucatarie:
5311 = 701 pret de vanzare cu adaos comercial

5) Produse obtinute in bucatarie:
711 = 345

6) Cumparare produse pentru bar in timpul lunii, de la mai multi furnizori, cu diverse preturi:
371 = 401 pret de inregistrare

7) Inregistrare adaosului comercial stabilit de restaurant:
371 = 378 adaos comercial

8) Vanzare la bar:
5311 = 707

9) Determinarea prin coeficientul mediu a adaosului comercial aferent marfurilor de la bar vandute:
k = (Si 378 + RC 378) / (Si 371 + RD 371) * 100.
Se descarca pe seama lui gestiunea si se stabileste adaos com aferent produselor ramase in gestiune:
Ad com af marfuri din gestiune = k * Sfd 371 / 100 = Suma 1

10) Se descarca gestiunea la produsele din Bar la sfarsitul lunii:
% = 371 Bar marfuri Bar iesite din gestiune
607 cost marfuri Bar vandute
378 Suma 1

Vor rezulta doua profituri
- de la bucatarie: 701 minus 6021 - celelalte costuri salarii, electricitate, gaze, chirie
- de la bar: 707 minus 607 - celelalte costuri


sau, poti sa treci si prod.finite obtinute la bucat tot pe marfa, sa vinzi tot prin 707...dar sa ai la casa de marcat 2 departam. 1. bar 2. bucat....asta pt.tine ca sa ai pe Z-zilnic vanzare separata sa poti descarca gestiunile separat.....

atunci profitul va fi din difer dintre 707 si 607
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

albul498
Mesaje: 297
Membru din: Sâm Apr 25, 2009 12:00 am
Localitate: ploiesti

contabilitate restaurant

#8 Mesaj de albul498 »

Va multumesc ptr ajutor dar contabilitatea primara se tine pe un alt program iar la mine ajunge cea finala pe care o introduc numai valoric si ma gandesc daca este bine?

Scrie răspuns