conexiune net si rulare program

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
Mesaj
Autor
vasilev396
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

conexiune net si rulare program

#1 Mesaj de vasilev396 »

buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este posibil sa am programul instalat pe un pc cu xp professional si prin intermediul unei conexiuni internet sa folosesc modalitatea de lucru in retea
practic sa am un server intr-o locatie cu net si sa pot accesa prin internet acel server pt a lucra in timp real din alta locatie unde am si acolo net, platforma din locatia de lucru va fi tot xp dar home, sau daca e nev poate fi si profi.
De asemenea va rog sa imi spuneti si cum se poate face asa ceva, multumesc foarte mult

Avatar utilizator
septimiuv
Mesaje: 11898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Cernica

#2 Mesaj de septimiuv »

nu se poate

Avatar utilizator
balazse
Mesaje: 24127
Membru din: Vin Iun 20, 2008 12:00 am
Localitate: Satu Mare

#3 Mesaj de balazse »

Nici prin "Remote Access"?
Ex: TeamViewer.

dragane589
Mesaje: 115
Membru din: Vin Aug 10, 2007 12:00 am

#4 Mesaj de dragane589 »

se poate prin remote connect.

vasilev396
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

#5 Mesaj de vasilev396 »

daca se poate, cum, va rog sa detaliati, eventual dati un mic ghid , multumesc mult

Avatar utilizator
briscb
Mesaje: 155
Membru din: Vin Ian 04, 2008 12:00 am

#6 Mesaj de briscb »

Va pot ajuta pt.Clicknet.Cereti IP fix de la Romtelecom faceti port forwarding -game aplication sharing , Microsoft remote desktop- pe router pentru calculatorul pe care il folositi ca server.In felul acesta puteti apela serverul din orice locatie . Pe server trebuie sa avetiXP pro cu home nu merge. Merge perfect eu folosesc asta de 2 ani, singurul dezavantaj este ca xp pro accepta un singur user . Daca vreti sa lucrati de la distanta simultan mai multi va trebuie windows server.Succes

Avatar utilizator
briscb
Mesaje: 155
Membru din: Vin Ian 04, 2008 12:00 am

#7 Mesaj de briscb »

Cel mai elegant este lucrul in retea VPN.Puteti crea o asemenea retea cu programul Hamachi. S-a mai discutat pe forum despre aceasta solutie, unii spun ca Saga nu este dezvoltat pentru lucrul in retea VPN , eu l-am folosit si nu am avut nici o problema .In acest fel lucrul este ca intro retea locala , doar ca trebuie sa aveti o conexiune la internet foarte rapida.Eu am 6mb si merge destul de incet , cu 20mb sigur functioneaza cum trebuie. http://www.filehippo.com/download_hamachi/

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

#8 Mesaj de tomac »

Cred ca ma repet: SAGA nu este optimizat pentru asa ceva (lucru prin VPN) sau retele de tip lan-over-net. Riscurile sunt pe masura.Eu nu va recomand defel lucrul prin astfel de retele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Avatar utilizator
briscb
Mesaje: 155
Membru din: Vin Ian 04, 2008 12:00 am

#9 Mesaj de briscb »

Am mai citit ca nu se recomanda folosirea vpn , dar ar as dori totusi daca este posibil sa stiu ce probleme pot interveni. Eu folosesc si nu am observat nici o neregula.

Avatar utilizator
herganiec
Mesaje: 8224
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am

#10 Mesaj de herganiec »

incerci tu si vezi ce probleme vor fi si ne spui si noua...

in principal sa se piarda date pe traseu, in timp ce lucrezi sa se intrerupa legatura, sa ai liniile din factura inregistrate si sa nu ai factura sau totalul facturii sa nu fie egal cu totalul din articole receptionate.... etc..

asa ca sa te joci doar... merge, dar sa lucrezi serios (cum a spus si tomac) stai pe pace.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Avatar utilizator
briscb
Mesaje: 155
Membru din: Vin Ian 04, 2008 12:00 am

#11 Mesaj de briscb »

Multumesc pentru raspuns.Ma asteptam la ceva mai serios.Joaca de-a Saga nu ma caracterizeaza.Nu am observat nici o eroare timp de doi ani si asteptam un raspuns de la persoane care au intalnit nereguli.

Avatar utilizator
tomac
Mesaje: 25898
Membru din: Sâm Oct 31, 2009 12:00 am
Localitate: Beiuş, Bihor

#12 Mesaj de tomac »

Nu este recomandabil pentru ca:
- programul e mare, facut in VFP, nu intr-un limbaj mai modern JAVA/C#/VB.net/VB 2008 etc. - ca urmare se incarca si ruleaza mai greu intr-o astfel de retea
- sistemul de baze de date, ce e functional intr-o retea locala - cu precizarea ca e si sigur daca se folosesc UPS-uri pe echipamentele de retea si pe PC-uri, nu e atit de sigur in cazul unor caderi de tensiune, conexiune, etc si nu ofera ca sistemele avansate de baze de date posibilitatea de lucru offline, sincronizare, backup etc.. Un sistem mai avansat ar rezolva o parte din acestea.Dar un astfel de sistem duce la cresterea kitului de instalare sau a costurilor, sau chiar la aparitia unor conflicte software. in functie de solutia utilizata.Spre exemplu cu SQL Server, dimensiunea kitului de instalare creste si trebuie gestionata instalarea acestuia in cazul in care deja exista o alta aplicatie ce-l utilizeaza.Daca se alege o solutie Oracle, trebuie anumite resurse software si alegerea unei versiuni Oracle ce nu costa foarte mult.Oracle inseamna costuri mari si spatiu. Sau exista MySQL sau Firebird. Mai mult ca sigur ca pe viitor se va porta aplicatia pe un astfel de sistem de baze de date, dar acest proces de reproiectare a bazei de date si a gestiunii software a acesteia e un proces ce va dura ceva timp.
- conexiunea este un factor de risc - chiar destul de mare.In Romania, niciun ISP nu garanteaza o viteze constanta a traficului.Valorile exprimate sun valori maxim posibile a vitezei de conectare la internet.In mod real niciun utilizator nu foloseste 100% din timpul in care e conectat la net viteza maxima din abonamentul sau. In aceste conditii, daca ISP-ul are probleme cu netul conexiunea devine fie imposibila fie poate duce la pierdere de date.In acest caz, nefiind vorba de o retea interna, utilizatorul nu are control asupra situatiei pentru a remedia cauza caderii conexiunii. Sau ISP-ul poate avea probleme din cauza schimbarii DNS-urilor, caz in care reteaua virtuala poate avea probleme pina la propagarea name serverelor, sau pina la actualizarea acestora la ISP. Daca va aduceti aminte o situatie similara a fost cu siteul acesta.Nu putea fi accesat prin RDS, pentru ca nu si-au actualizat name serverele sau au facut-o incomplet sau incorect, motiv pentru care unele siteuri desi erau accesibile printr-un alt provider, prin RDS nu erau accesibile defel.


As mai avea citeva argumente dar sunt mult mai tehnice sau poate mai sunt si altele decit cele ce le stiu eu, dar nefiind un specialist in retele nu le pot enumera aici, dar cele de mai sus sunt suficiente cred.

Dupa cum vedeti e vorba de riscurile, ce, zic eu, sunt destul de mari la care se poate expune un utilizator atunci cind foloseste in lucrul de zi cu zi SAGA prin conexiune de tip lan over net. Nu trebuie sa asteptati sa va spuna cineva daca i s-a intimplat ceva ci trebuie sa realizati care sunt riscurile la care va expuneti.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Avatar utilizator
briscb
Mesaje: 155
Membru din: Vin Ian 04, 2008 12:00 am

#13 Mesaj de briscb »

Este cam la ce m-am gandit si eu in ceea ce priveste limbajul de programere.Folosesc programe prin vpn cu baze de date mult peste Saga ,functioneaza perfect si foarte rapid dar intr-adevar srise in Java. In legatura cu stabilitatea retelei prin internet este un risc pe care mi-l asum , am crezut ca exista alte probleme (independente de retea) pentru care Saga nu ar fi compatibil cu o retea vpn. Va multumesc pentru raspuns si nu in ultimul rand La Multi Ani si toate cele bune in 2010.

paraschivl949
Mesaje: 2
Membru din: Joi Noi 30, 2006 1:00 am

#14 Mesaj de paraschivl949 »

Eu folosesc lucrul peste internet de cel putin 2 ani si functioneaza fara probleme, dar sa nu folositi VPN-ul decat pentru conexiunea la reteaua serverului, nu si pentru a porni aplicatia. Aplicatia va fi rulata doar local iar tot lucurl se face remote peste VPN.

Daca doriti sa lucrati la distanta si fara sa investiti prea multi bani exista doua posibilitati:
1. Pentru partea de internet - sa aveti IP fix de la providerul dumneavoastra, apoi achizitionati un router cu VPN(TrendNet are ceva mai ieftin), pentru a va securiza reteaua.

Luati de pe acest link http://www.kood.org/terminal-server-patch-21/ un patch ptr a va crea un terminal server(la microsoft costa cam 1000Euro si merge doar pe Windows Server), sa aveti pe statia de lucru care lucreaza ca terminal server cel putin 2GRam, daca aveti mai mult de 5 utilizatori.

Pe statiile de lucru care sunt la departare se realizeaza o legatura VPN catre terminalul server, apoi se realizeaza si o conexiune Remote cu ajutorul utilitarului Remote Desktop Connection din Windows XP, aici aveti avantajul ca va puteti folosi si de imprimanta atasata calculatorului de la distanta cat si a datelor de pe hard.( pana in 1000RON)

2. Pentru cei care se pricep la linux, pot sa-si creeze un server pe care sa porneasca serviciile urmatoare: samba( sharing de fisiere), pptp(serverul pentru o conexiune VPN) si wine(pentru a emula mediul windows sub linux).( pana in <500RON)

Toate cele bune in noul an, si sa fie cat mai portocaliu.

Avatar utilizator
briscb
Mesaje: 155
Membru din: Vin Ian 04, 2008 12:00 am

#15 Mesaj de briscb »

In concluzie pentru punctul 1, daca am inteles bine de fapt apelezi server-ul de la distanta prin remote desktop si aplicand patch-ul ai posibilitatea conectarii a mai multi utilizatori in acelasi timp neavand nevoie de windows server ca sistem de operare pe server.Corect ce spun?

Scrie răspuns