Forum SAGA

Aici ne tutuim, vorbim, ne imprietenim
Acum este Joi Mai 24, 2018 11:46 am

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Ian 11, 2011 3:19 pm 
Neconectat

Membru din: 23 Aug 2007
Mesaje: 185
Buna ziua!
In cate zile se inchide un decont de cheltuieli, iar pentru perioada ce depaseste va rog sa mi spune ti ce penalitati se aplica..........daca se poate si legea;
Mentionez ca lucrez la institutie publica


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Ian 11, 2011 3:35 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970
Mesaje: 7944
NU E ABROGAT!

EXTRAS DIN DECRETUL 209
Unităţile pot acorda, prin casierie, avansuri în numerar persoanelor încadrate în unitate, pentru:
a) cheltuieli de aprovizionare cu mărfuri de la fondul pieţei şi pentru alte plati care se fac în localitatea unde unitatea îşi are sediul, pînă la cuantumul nevoilor pe 3 zile, cu obligaţia de a justifica avansul în termen de cel mult 4 zile lucrătoare de la primirea lui, exclusiv ziua primirii;
b) cheltuieli de aprovizionare cu mărfuri de la fondul pieţei şi pentru alte plati care se fac în afară localităţii sediului unităţii, pînă la cuantumul nevoilor pe 10 zile, cu obligaţia de a se justifica avansul în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data aprobată pentru sosirea din deplasare, exclusiv ziua sosirii, sau în termen de 3 zile lucrătoare de la sosirea din delegaţie, exclusiv ziua sosirii, în cazul în care acesta are loc anterior datei aprobate;
c) cheltuieli pentru achiziţii de produse şi colectari de deşeuri, precum şi pentru cheltuielile expeditiilor, grupelor de cercetări geologice, în limitele şi termenele de justificare a avansului stabilite de comun acord cu băncile sau cu celelalte instituţii de credit care eliberează numerarul;
d) cheltuieli de protocol sau pentru organizarea de conferinţe, simpozioane şi alte asemenea acţiuni, în limitele aprobate de conducătorii unităţilor şi potrivit baremurilor stabilite de normele în vigoare, cu obligaţia de a se justifica avansul în termen de cel mult 4 zile lucrătoare de la plecarea delegaţiei sau încheierea acţiunii, exclusiv ziua plecării delegaţiei sau încheierii acţiunii;
e) cheltuieli de deplasare în interes de serviciu, în limita sumelor cuvenite pentru plata transportului, diurnei, indemnizaţiei şi a cazarii pe timpul deplasarii, cu obligaţia de a se justifica avansul în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la sosirea din deplasare, exclusiv ziua sosirii.
Avansurile prevăzute la alin. 1 lit. b), c), d) şi e) pot fi acordate cu cel mult 2 zile lucrătoare înainte de plecare sau începerea acţiunilor, cu excepţia sumelor solicitate pentru procurarea biletelor de călătorie cu mijloace de transport cu locuri rezervate, care se pot elibera cu cel mult 10 zile înainte de data plecării.
ART. 30
Este interzisă acordarea unui nou avans persoanelor care nu au justificat integral avansul primit anterior, cu următoarele excepţii: cînd diurna delegaţiei prevăzute iniţial a fost prelungită; avansurile au fost acordate pentru cheltuieli prevăzute la art. 29 lit. d), în cazul în care în aceeaşi perioada au loc mai multe acţiuni; avansurile au fost acordate pentru procurarea biletelor de călătorie cu mijloace de transport cu locuri rezervate, sau a cazurilor prevăzute prin normele elaborate de organele centrale competente.
De asemenea, sînt interzise transmiterea avansului de la titular la o alta persoana, precum şi acordarea de avansuri în contul retributiei, cu excepţia cazurilor aprobate expres prin dispoziţii legale.
ART. 31
Sumele necheltuite din avansurile acordate se depun la casierie cel mai tirziu în cursul zilei lucrătoare înapoierii din delegaţie, în cazul avansurilor prevăzute la art. 29 lit. b) şi e) sau în limita termenelor stabilite la art. 29 lit. a), c) şi d), în cazul celorlalte avansuri.
ART. 32
Pentru acordarea avansurilor şi justificarea acestora se foloseşte formularul "Ordin de deplasare" sau alte documente legale.
ART. 33
Evidenta avansurilor acordate şi urmărirea justificarii lor la termenele stabilite se efectuează în cadrul compartimentului financiar-contabil al unităţilor.
ART. 34
Titularul de avans este obligat ca, în termenele stabilite pentru justificarea avansului, sa întocmească şi sa depună, la compartimentul financiar-contabil al unităţii care i-a acordat avansul, decontul de cheltuieli în care înscrie toate documentele justificative şi le anexează la acesta. Compartimentul financiar-contabil are obligaţia sa menţioneze pe decont data primirii, care se considera data justificarii avansului.
ART. 35
La primirea decontului de cheltuieli, compartimentul financiar-contabil verifica legalitatea documentelor justificative anexate la decont, concordanta lor cu natura şi destinaţia cheltuielilor pentru care s-a acordat avansul şi respectarea termenului de justificare.
ART. 36
În cazul în care titularii de avansuri întocmesc şi prezintă deconturi incomplete sau anexează la acestea documente nevalabile, avansurile se considera justificate numai cu valoarea documentelor valabile.
ART. 37
În cazul în care valoarea documentului de cheltuieli depăşeşte avansul primit, decontul verificat de compartimentul financiar-contabil se preda la casierie pentru a efectua plata diferenţei, după care titularul de avans semnează de primirea sumei.
ART. 38
Titularii de avans care nu depun în termen decontările pentru justificarea avansurilor, împreună cu documentele justificative, sau nu restituie în termen sumele rămase necheltuite, vor plati o penalizare de 0,50% asupra avansului primit sau asupra sumelor nerestituite în termen, după caz, pentru fiecare zi de intirziere.

În cazul în care decontarea cu intirziere a avansului se datorează unor cauze cum sînt: suspendarea circulaţiei mijlocului de transport, îmbolnăvirea titularului de avans sau alte asemenea cazuri, conducătorul unităţii, pe baza propunerii făcute de conducătorul compartimentului cu atribuţii financiar-contabile, va stabili ca nu este cazul sa se aplice penalizări de intirziere.
Penalizarea de 0,50% pe zi de intirziere se calculează şi asupra sumelor primite drept avans, conform art. 29, în cazul în care acestea nu au fost restituite cel mai tirziu a doua zi de la data cînd titularul de avans a fost înştiinţat ca deplasarea a fost revocată sau amînată.
În cazul în care, în urma verificării ulterioare a decontului de către organele de drept din unitate sau din afară, se constata diferenţe de recuperat, penalizarea de 0,50% pe zi de intirziere se calculează asupra acestor diferenţe din ziua aducerii la cunostinta celui în cauza şi pînă în ziua achitării sumei, în afară de situaţia în care titularul de avans este de rea-credinţa, caz în care penalizarea se calculează din ziua în care a expirat termenul de depunere a decontului.
Suma percepută ca penalizare de intirziere nu va putea depăşi debitul datorat.
Dacă titularul de avans nu a justificat avansul primit sau nu a depus sumele rămase necheltuite la termenele stabilite ori pînă la data întocmirii statului de retribuţii, acestea, inclusiv penalizarea aferentă, se reţin din retributia titularului de avans, în condiţiile stabilite de lege, pe baza dispoziţiei conducatorului compartimentului cu atribuţii financiar-contabile.
ART. 39
Personalul din compartimentul financiar-contabil care nu aplica măsurile prevăzute de prezentul regulament privitor la justificarea avansurilor şi restituirea sumelor necheltuite în termenele stabilite şi nu verifica deconturile de cheltuieli ale titularilor de avans în termen de cel mult 7 zile de la primirea lor, răspunde disciplinar, administrativ sau penal, după caz, şi material sau civil cînd s-au produs pagube.

_________________
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Ian 11, 2011 3:42 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 12 Ian 2010
Mesaje: 7941
Localitate: ..la mare...la soare
herganiec scrie:
vor plati o penalizare de 0,50%

Ouchhh.. :roll: esti mai rau ca fiscu dome' :wink:

_________________
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Imagine
http://www.rofinanciar.ro/


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Ian 11, 2011 3:45 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970
Mesaje: 7944
puteti citi si :
Ordin nr. 522 din 16-04-2003
aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv
Publicatie: Monitorul Oficial nr. 320 din 13-05-2003
Emitent: Ministerul Finantelor

_________________
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: bartalise23 şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România