auto pe firma suspendata
auto pe firma suspendata
societate suspendata in 2009 a ramas cu masina in acte , anul asta nu a putut sa plateasca impozitul ca nu a fost gasita in calculator de cei de a adm fin .- ce trebuie sa fac ca sa scot masina din firma in cazul acesta ,suspendarea expirand la anul in mai
Re: auto pe firma suspendata
poate cineva sa ma ajute
Casati activul fix fara grija.
Firmele suspendate nu trebuie sa inregistreze venituri de cheltuieli nu se face vorbire.
Firmele suspendate nu trebuie sa inregistreze venituri de cheltuieli nu se face vorbire.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Plata taxei asupra mijloacelor de transport nu are nimic de-a face cu suspendarea. Indiferent că e suspendată sau nu, firma figurează la registrul comerțului.
Scoaterea din evidență se face numai prin vânzare sau casare. Vânzarea se poate face abia după încetarea suspendării.
Scoaterea din evidență se face numai prin vânzare sau casare. Vânzarea se poate face abia după încetarea suspendării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
asta am stiut si eu , si am ramas surprinsa cand mi-ai zis ca cei de la fisc nu am gasit masina in calc desi a fost platit imp cu un an inainte - stiu si ca nu tre sa aiba niuci un fel de activ , dar stiti cum , nu le cunosti chiar pe toate, si m0am gandit ca poate exista vreum mijloc, asteptam panaiese din suspendare ,
multumesc oricum de ajutor
multumesc oricum de ajutor
Activ sau activitate? Că active poate avea oricâte, existența lor nu are legătură cu inactivitatea.isacm scrie:stiu si ca nu tre sa aiba niuci un fel de activ
Ce înțelegeți prin "cei de la fisc"? Cei de la MF sau cei de la finanțele publice locale? Pentru că taxa asupra mijloacelor de transport se plătește la finanțele publice locale de pe lângă primăria pe raza căruia își are sediul firma respectivă.
dl. tomac, dar cum se poate face casarea unei masini inregistrata pe o firma, a carei activitate e suspendata, astfel incat sa nu genereze venituri din valorificarea deseurilor?
de fapt, ma intereseaza pe mine ca societate de dezmembrari, cum pot inregistra o astfel de operatiune, de primire o masina in vederea dezmembrarii, de la o societate cu activitatea suspendata?
va multumesc!
de fapt, ma intereseaza pe mine ca societate de dezmembrari, cum pot inregistra o astfel de operatiune, de primire o masina in vederea dezmembrarii, de la o societate cu activitatea suspendata?
va multumesc!
Vă interesează pe dumnevoastră și nu firma suspendată? Eu cred că e o problemă a firmei suspendate, nu a celui care-i plătește.
O astfel de operațiune nu duce la înregistrarea de venituri din exploatare. Suspendarea de activitate nu înseamnă să nu obțină venituri defel. Înseamnă să nu obțină venituri din exploatare din activitatea autorizată la registrul comerțului. Să nu obțină venituri defel era o condiție pentru regimul derogatoriu.
O astfel de operațiune nu duce la înregistrarea de venituri din exploatare. Suspendarea de activitate nu înseamnă să nu obțină venituri defel. Înseamnă să nu obțină venituri din exploatare din activitatea autorizată la registrul comerțului. Să nu obțină venituri defel era o condiție pentru regimul derogatoriu.
am inteles, si atunci eu in baza carui act inregistrez masina respectiva si cu ce valoare?
va rog frumos, ca nu-mi prea dau seama ce am de facut in aceasta situatie, ca firma de dezmembrari.......de obicei, toate masinile care vin la noi, le inregistrez cu o valoare, valoarea de achizitie, apoi piesele rezultate din dezmembrare se valorifica la o valoare mult mai mare, dar in cazuri de genul asta, chiar nu stiu cum sa procedez.......eu eliberez un act de radiere in baza facturii/contractului de vanzare-cumparare al autovehiculului respectiv......
Păi factură trebuie să vă emită și firma cu pricina.
stiu ca ati zis ca o astfel de operatiune nu genereaza venituri din exploatare, dar chiar este in regula sa-mi emita factura de vanzare masina, in conditiile in care nu se reactiveaza?
scuzati-ma, va rog, ca va tot intreb, dar nu vreau sa fac ceva gresit care sa lase loc interpretarilor.......in caz de control
scuzati-ma, va rog, ca va tot intreb, dar nu vreau sa fac ceva gresit care sa lase loc interpretarilor.......in caz de control
Nu înțeleg ce probleme ați putea avea dacă dvs cumpărați și primiți o factură. Mai degrabă aveți dacă nu primiți factură.
aveti dreptate.....
va multumesc frumos!
va multumesc frumos!
totusi, nu cred ca putem face o astfel de "tranzactie", sau poate nu inteleg eu bine fenomenul..........inteleg ca societatea suspendata poate casa masina si sa vanda mai departe componentele rezultate sau deseul.......insa noi, ca firma de dezmembrari auto, cumparam doar masini, nu si componente ale acestora, pe care le dezmembram noi si apoi le vindem piesele rezultate, iar deseul il predam societatilor colectoare........acum, ma gandesc, ca daca firma ne vinde noua masina necasata, nu cred ca se poate fara sa se si reactiveze, la fel si in cazul pieselor rezultate in urma casarii, iar deseuri noi nu colectam, pt. ca nu acesta este ob. nostru de activitate........ce ziceti?
si va rog sa nu va suparati!
si va rog sa nu va suparati!