SAGA C.

Program pentru evidenţă
contabilă şi de stocuri.

SAGA P.S.

Program pentru evidenţă
contabilă şi de stocuri în partidă simplă.

Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

La e-Factura, de-a lungul timpului s-au mai făcut unele corecții, s-a mai lucrat la optimizări, la proceduri de trimitere/validare și preluare ...

18.09.2023

Recent un subiect de discuție prezent în media din România a fost ordonanța de guvern prin care se intenționa plafonarea adaosurile comerciale...

03.07.2023

Dacă la validarea descărcarii de gestiune global-valorică din ecranul “Inchidere luna”, aveÈ›i o eroare care arată aÈ™a: rezolvarea...

10.04.2023

Cum știți la care salariați s-au calculat acele diferențe la contribuții sociale, diferențe pe care le suportă angajatorul? Cum îi identifi...

03.03.2023

Am stat puțin pe gânduri dacă să scriu sau nu acest articol și în cele din urmă am decis că da, merită scris și publicat aici. Aș vrea s...

02.03.2023

Recent a fost publicată OUG 21/2023 care aduce de la data de 02 martie 2023 unele modificări la OUG 158/2005 referitoare la concediile medicale. ...

02.03.2023

Am remarcat că mulÈ›i utilizatori ai programelor SAGA nu cunosc că au acces la unele facilități deÈ™i acestea există documentate È™i pe blog È...

30.01.2023
in 457
01.10.2023 11:10
florescud
Dacă pe calculatorul pe care lucrați, nu aveți mai mulți utilizatori (care să se autentifice prin user și parolă) nici nu mai contează dacă ați bifat "just me" sau "everyone".
În situația în care aplicația este disponibilă mai multor utilizatori și fiecare se conectează distinct, trebuie să optați pentru "everyone".
Sensul întrebării din aplicație este legat de modalitatea specifică de lucru și mai puțin de setarea (păstrarea) unor instrucțiuni mai vechi.
În oricare dintre situații, înainte de a începe actualizarea, efectuați o salvare a bazei de date (...).

https://www.inspectiamuncii.ro/reges
01.10.2023 11:10
chirigiui509
Pentru a găsi răspunsul la această întrebare vă recomand să analizați (între altele) prevederile art.41.^(3) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal. Aruncați o privire și peste prevederile art.65 și art.69 (același text de lege). Atenție la obligația de executare a celor 2 ani.
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm

Pentru a vă familiariza cu cercetarea individuală, după deschiderea paginii de la adresa mai sus indicată, combinația de taste <Ctrl>+<F> vă va deschide o fereastră de căutare în care aveți posibilitatea de a găsi informații filtrate după cuvinte, expresii sau chiar porțiuni de cuvinte sau expresii. Funcția este disponibilă în majoritatea browserelor disponibile și poate fi experimentată chiar pe alte sisteme de operare.
Pentru exemplificare, dacă veți folosi expresii precum "norma de venit" sau "sistem real" veți găsi destul de repede informațiile pe care le căutați.
Parcurgeți documentul de la începutul său > notați în ordine rezultatele căutărilor > sortați rezultatele în ordinea articolelor > citiți-le (cu creionul în mână) și notați eventualele trimiteri la alte prevederi pe care (de asemenea) le veți analiza.

Acordați o atenție specială normelor de aplicare și (în măsura în care există) îndreptarelor în materie și jurisprudenței.
Țineți cont de prevederile art.13 Cod de procedură fiscală potrivit cărora în aplicarea textelor de lege ce pot fi neclare interpretarea se face în favoarea celui care se obligă (prevedere corespondentă și în doctrina civilă) precum și prin analiza și înțelegerea voinței legiuitorului prezentată în expunerea de motive cu prilejul aprobării textului de lege.

Vă recomand de asemenea să evitați exprimarea lacunară sau prescurtată, să vă asimilați vocabularul tehnic de specialitate și să încercați să desemnați fiecare element, idee sau concept cu denumirea corectă și completă pentru a evita confuziile sau omisiunile. Pentru exemplificare vă rog să studiați condițiile depășirii plafonului ... pentru microîntreprinderi prilej cu care veți vedea cât de ușor se confundă cifra de afaceri cu totalul veniturilor.
Un alt exemplu este legat de întrebarea mult circulată referitoare la cota de TVA aplicabilă în cazul vânzărilor de cafea la restaurante, situație în care mulți "analiști" s-au dus "după fentă" (dacă-mi este permis să mă exprim așa). Așa se face că singurul element de analiză l-a constituit faptul că mulți băutori de cafea îndulcesc licoarea (deci este o băutură îndulcită) fără să țină cont de faptul că prevederea legală distingea în funcție de codurile NC (nomenclatura combinată). Dacă ar fi avut răbdarea/curiozitatea să citească unde se situează cafeaua și produsele derivate acesteia poate că ar fi avut o altă analiză.

Scuze pentru răspunsul lung (poate didactic) dar am reținut că sunteți licențiat în economie (probabil proaspăt licențiat) și m-am gândit că ar fi util pentru dumneavoastră să începeți să experimentați și astfel de abordări.

Succes în tot ce faceți și aștept cu interes viitoarele dumneavoastră articole de analiză în care să ne expuneți pentru analiză și dezbatere anumite subiecte provocatoare din contabilitate sau fiscalitate.

[i]răspunzând pe scurt, din 2026 dacă îndeplinește condiția de plafon și depune solicitarea în termenul legal[/i]
01.10.2023 10:10
chirigiui509
Buna ziua.
Vreau sa instalez revisal ver. 609, am toate versiunile. La instalare se zice sa setz versiunea 609 cum am setat vers. 608. Eu nu mai stiu cum am bifat la 608 la sectiunea
" Doar eu" sau " Toti toti utilizatorii". Va rog sa ma ajutati cum as putea sa aflu chestia asta , Sau poate nu are importanta. Multumesc.
30.09.2023 18:09
adrigela77
Salutare, un Pfa care e la norma de venit, iar pentru ca in anul 2023 are incasari peste 25000 euro e obligat sa treaca la venit real incepand cu 01.2024, acest Pfa va mai putea reveni la norma de venit? Daca, da, de cand?
30.09.2023 13:09
dumiter
Dar se poti face plati pe dividende din 461?
30.09.2023 13:09
dumiter
pune 3300 acesta e minim din 01.10.2023.
30.09.2023 12:09
herganiec