Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA B

ver 3.0.236 din 11.03.2008

  1. La statele de salarii, in panoul "Detalii", s-a introdus suport pentru caclulul automat al sumelor aferente cumululul si platii cu ora.
  2. La "Configurare salarii", pagina "Sporuri permanente", s-au introdus doua optiuni care indica programului sa considere sporul curent ca fiind baza de calcul pentru indemnizatia aferenta orelor suplimentare, cumulului si platii cu ora.
  3. La tiparirea statelor, in partea cu contributiile societatii, s-a introdus baza si procentul aferent fiecarei contributii. De asemenea s-au facut mici modificari de afisare, printre care introducerea celei de-a treia semnaturi care poate fi presetata in "Configurare societati", pagina "Semanturi pentru rapoarte".
  4. La ecranul "Fise conturi" tiparirea se face acum direct din prima pagina. De asemenea, se poate alege valuta in care se genereaza fisa, daca se lucreaza si in alta moneda. La fel la balanta.

ver 3.0.235 din 14.02.2008

  1. S-a actulalizat formatul OP/FV-urilor.
  2. S-a actualizat declaratia pt. somaj.
  3. La "Fise fiscale", acum se pot prelua si angajatii de tip "Colaborator" si "Contract de administrare".

ver 3.0.234 din 05.02.2008

  1. S-a actualizat declaratia CAS.
  2. S-a actualizat declaratia 100 si s-au introdus declaratiile 102 si 103.
  3. S-a introdus o procedura de actualizare automata a codurilor CAEN. Odata cu actualizarea, programul cere confirmarea inlocuirii codului vechi cu cel nou. Este necesar sa verificati corectitudinea codului ales de program, pentru ca exista situatii in care acesta poate fi incorect.

ver 3.0.233 din 31.01.2008

  1. S-au actualizat procentele pentru contributiile la sanatate angajator, somaj angajator si somaj angajat. De asemenea, s-au actualizat valorile salariului minim si mediu.
  2. S-a actualizat modul de calcul al somajului pentru angajat. Din 2008, acesta se calculeaza la venitul brut.
  3. S-a eliminat plafonul de 5 salarii medii pe economie pentru CAS societate.

ver 3.0.232 din 24.01.2008

  1. S-a introdus suport pentru generarea Registrului inventar in ecranul omonim.

ver 3.0.231 din 23.01.2008

  1. In meniul "Diverse", s-a introdus o noua optiune numita "Declaratia 205". Ecranul aferent permite generarea Declaratiei informative (205) privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit. Cu butonul "Import contracte civile" se pot prelua automat angajatii cu contracte civile existenti in "Salariati".
  2. La declaratia de sanatate s-a introdus un buton numit "Cumuleaza suma virata din ultimele 3 luni", care calculeaza automat suma virata la nivel de societate si salariati, cumuland sumele datorate din ultimele trei luni. Optiunea este utila atunci cand plata contributiilor se face trimestrial. Butonul apare numai pentru statele din Martie, Iunie, Septembrie si Decembrie.
  3. S-a actualizat declaratia 100 si sistemul de generare al op-urilor pentru trezorerii. De la 01.01.2008 toate platile se vor face in cont unic.
  4. S-a imbunatatit ecranul de calcul al diferentelor anuale de curs valutar situat in "Inchidere luna".
  5. S-a actualizat declaratia de mediu.

ver 3.0.230 din 27.12.2007

  1. S-a actualizat formatul electronic si tiparit pentru fisele fiscale.

ver 3.0.229 din 21.12.2007

  1. La "Situatie clienti", in pagina care cuprinde facturile si incasarile, s-a introdus un buton numit "Extras de cont" care permite tiparirea extrasului de cont aferent clientului curent.
  2. In ecranul de tiparire al facturilor, in pagina "Configurare formular", s-a introdus o optiune numita "Imagine", care permite inserarea unei imagini cu sigla firmei in antetul facturii.
  3. S-a modificat modul de calcul al contributie pentru sanatate pentru salariatii neplatitori de impozit pe venit, cf. Ordinului nr. 903 din 19/11/2007. Modificarea se aplica odata cu statul din decembrie 2007. Pentru cazurile in care salariatii neplatitori de impozit (de ex. persoane cu handicap, programatori), au venituri impozabile din alte activitati nu se plateste contributia pentru sanatate aferenta salariatului. In acest sens, s-au introdus la panoul "Detalii" optiuni pentru a nu se calcula contributia de sanatate.
  4. La "Situatie aprovizionari", "Situatie vanzari" si "Fisa articolului", s-a introdus suport pentru filtrare dupa grupe de articole contabile, planuri, capitole si articole bugetare, in cazul in care se lucreaza cu acestea.
  5. La operatiunile care provoaca o descarcare de gestiune (consumuri, vazari, etc.), acum, se preia automat planul, capitolul si articolul bugetar aferent intrarii corespunzatoare.