Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA B

ver 3.0.234 din 05.02.2008

  1. S-a actualizat declaratia CAS.
  2. S-a actualizat declaratia 100 si s-au introdus declaratiile 102 si 103.
  3. S-a introdus o procedura de actualizare automata a codurilor CAEN. Odata cu actualizarea, programul cere confirmarea inlocuirii codului vechi cu cel nou. Este necesar sa verificati corectitudinea codului ales de program, pentru ca exista situatii in care acesta poate fi incorect.

ver 3.0.233 din 31.01.2008

  1. S-au actualizat procentele pentru contributiile la sanatate angajator, somaj angajator si somaj angajat. De asemenea, s-au actualizat valorile salariului minim si mediu.
  2. S-a actualizat modul de calcul al somajului pentru angajat. Din 2008, acesta se calculeaza la venitul brut.
  3. S-a eliminat plafonul de 5 salarii medii pe economie pentru CAS societate.

ver 3.0.232 din 24.01.2008

  1. S-a introdus suport pentru generarea Registrului inventar in ecranul omonim.

ver 3.0.231 din 23.01.2008

  1. In meniul "Diverse", s-a introdus o noua optiune numita "Declaratia 205". Ecranul aferent permite generarea Declaratiei informative (205) privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit. Cu butonul "Import contracte civile" se pot prelua automat angajatii cu contracte civile existenti in "Salariati".
  2. La declaratia de sanatate s-a introdus un buton numit "Cumuleaza suma virata din ultimele 3 luni", care calculeaza automat suma virata la nivel de societate si salariati, cumuland sumele datorate din ultimele trei luni. Optiunea este utila atunci cand plata contributiilor se face trimestrial. Butonul apare numai pentru statele din Martie, Iunie, Septembrie si Decembrie.
  3. S-a actualizat declaratia 100 si sistemul de generare al op-urilor pentru trezorerii. De la 01.01.2008 toate platile se vor face in cont unic.
  4. S-a imbunatatit ecranul de calcul al diferentelor anuale de curs valutar situat in "Inchidere luna".
  5. S-a actualizat declaratia de mediu.

ver 3.0.230 din 27.12.2007

  1. S-a actualizat formatul electronic si tiparit pentru fisele fiscale.

ver 3.0.229 din 21.12.2007

  1. La "Situatie clienti", in pagina care cuprinde facturile si incasarile, s-a introdus un buton numit "Extras de cont" care permite tiparirea extrasului de cont aferent clientului curent.
  2. In ecranul de tiparire al facturilor, in pagina "Configurare formular", s-a introdus o optiune numita "Imagine", care permite inserarea unei imagini cu sigla firmei in antetul facturii.
  3. S-a modificat modul de calcul al contributie pentru sanatate pentru salariatii neplatitori de impozit pe venit, cf. Ordinului nr. 903 din 19/11/2007. Modificarea se aplica odata cu statul din decembrie 2007. Pentru cazurile in care salariatii neplatitori de impozit (de ex. persoane cu handicap, programatori), au venituri impozabile din alte activitati nu se plateste contributia pentru sanatate aferenta salariatului. In acest sens, s-au introdus la panoul "Detalii" optiuni pentru a nu se calcula contributia de sanatate.
  4. La "Situatie aprovizionari", "Situatie vanzari" si "Fisa articolului", s-a introdus suport pentru filtrare dupa grupe de articole contabile, planuri, capitole si articole bugetare, in cazul in care se lucreaza cu acestea.
  5. La operatiunile care provoaca o descarcare de gestiune (consumuri, vazari, etc.), acum, se preia automat planul, capitolul si articolul bugetar aferent intrarii corespunzatoare.

ver 3.0.227 din 20.11.2007

  1. La ecranele de tiparire s-a introdus un buton nou numit "Prompt", care afiseaza un ecran cu parametrii imprimantelor, acestia putand fi modificati. Optiunea permite un control mai bun al procesului de tiparire.
  2. La "Imobilizari" s-au adaugat doua butoane noi numite "Receptie" si "Casare" care permit tiparirea proceselor verbale aferente receptiei, respectiv casarii. Butonul "Casare" apare numai daca este completata data casarii.
  3. (Stocuri) La toate ecranele de operare cu articole (intrari, iesiri, bonuri de consum, productie), acum, se poate opera cu ajutorul cititorului de coduri de bare. Optiunea este functionala in cazul in care in ecranul "Articole" sunt completate codurile de bare aferente. Pentru a adauga un articol cu ajutorul cititorului de cod de bare, se selecteaza tabelul in care se face adaugarea si se scaneaza codul de bare. Astfel, se adauga automat o noua pozitie cu articolul scanat. Daca articolul exista deja, adaugarea nu se va mai produce si se va selecta pozitia existenta.

ver 3.0.226 din 15.11.2007

  Contabilitate:
  1. S-a actualizat declaratia pentru sanatate.
  2. La ecranele "Situatie furnizori" / "Situatie clienti", paginile cu facturile si platile/incasarile au fost cumulate pentru o vizualizare mai exacta a celor din urma. De asemenea, in ecranul "Reglare avansuri/stornari" s-a introdus un nou buton care permite reglarea automata pentru toti tertii. Reglarea automata functioneaza numai in cazul in care factura este achitata integral, printr-un singur document de plata.
  3. La ecranele "Export date" si "Import date" s-a introdus suport pentru transferul bonurilor de consum si a proceselor verbale de dare in folosinta a obiectelor de inventar.

  Stocuri:
  4. La "Operatii speciale" s-au introdus trei coloane noi - Nr. int., Cont corespondent si Explicatie. Astfel, acum se poate alege contul corespondent pentru incarcarile/descarcarile de gestiune din acest ecran. De asemenea, operatia poate fi tiparita.