Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA B

ver 3.0.239 din 17.07.2008

  1. S-a actualizat modul de calcul al contributiei pentru sanatate. Mai exact, de la 01.07.2008 contributia se calculeaza si pentru veniturile neimpozabile.

ver 3.0.238 din 20.06.2008

  1. S-a imbunatatit ecranul pentru simularea de calcul al salariului si s-a introdus un buton pentru tiparirea acesteia.
  2. La "Situatie aprovizionari" si "Situatie vanzari" s-a introdus un buton numit "Articole..." care tipareste situatiile grupate dupa articole si un buton numit "Situatie detaliata..." care tipareste situatiile cu informatii suplimentare (TVA, total, furnizor/client).
  3. La meniul "Diverse" s-a introdus o optiune noua, numita "Cheltuieli / venituri în avans", unde se pot introduce cheltuielile sau veniturile inregistrare pe 471 sau 472, in vederea inregistrarii acestora in calsa 6, respectiv 7. Trecerea efectiva pe cheltuieli / venituri se va face lunar, odata cu inchiderea de luna, la validarea optiunii corespunzatoare. Sistemul de lucru este similar cu inregistrarea amortizarii la imobilizari.
  4. S-a imbunatatit sistemul de generare al OP-urilor pentru comisionul ITM in sensul ca acum se preia automat contul si codul fiscal corespunzator.
  5. In meniul "Ajutor" s-a introdus o optiune numita "Actualizare automata" care verifica versiunea de program existenta pe site, permitând descarcarea si instalarea acesteia.
  6. La ecranele "Fise conturi", "Situatie clienti", "Situatie furnizori", "Situatie aprovizionari", "Situatie vânzari", "Situatie stocuri", "Situatie consumuri" si "Situatie productie" s-au introdus butoane pentru generarea de grafice. De regula, in cazul in care perioada de selectie aparatine unei singure luni, graficele se genereaza pe zile. Altfel, se genereaza pe luni (de ex., daca perioada de selectie este un an, graficul va contine lunile din aceasta.
  7. La "Configurare salarii", s-a introdus o pagina numita "Articole bugetare", in care se pot asocia articolele bugetare la contributiile salariale, orele suplimentare, orele de noapte, cumul si plata cu ora.

ver 3.0.237 din 16.04.2008

  1. S-a introdus suport pentru tiparirea de fluturasi pentru avansuri.
  2. S-a actualizat Registrul de evidenta la salariatilor cu noile coduri CAEN.
  3. La "Fise articole" s-a introdus un buton, care permite tiparirea tuturor fiselor.
  4. S-a in introdus un sistem de activare automata care permite preluarea codurilor de activare, in cazul in care exista o conexiune la internet activa. In acest sens, in ecranul de activare s-a introdus un buton numit "Activare automata >>", care afiseaza doua campuri, in care se introduc utilizatorul si parola de asistenta. Daca aceste campuri sunt completate programul va prelua automat codurile de activare.

ver 3.0.236 din 11.03.2008

  1. La statele de salarii, in panoul "Detalii", s-a introdus suport pentru caclulul automat al sumelor aferente cumululul si platii cu ora.
  2. La "Configurare salarii", pagina "Sporuri permanente", s-au introdus doua optiuni care indica programului sa considere sporul curent ca fiind baza de calcul pentru indemnizatia aferenta orelor suplimentare, cumulului si platii cu ora.
  3. La tiparirea statelor, in partea cu contributiile societatii, s-a introdus baza si procentul aferent fiecarei contributii. De asemenea s-au facut mici modificari de afisare, printre care introducerea celei de-a treia semnaturi care poate fi presetata in "Configurare societati", pagina "Semanturi pentru rapoarte".
  4. La ecranul "Fise conturi" tiparirea se face acum direct din prima pagina. De asemenea, se poate alege valuta in care se genereaza fisa, daca se lucreaza si in alta moneda. La fel la balanta.

ver 3.0.235 din 14.02.2008

  1. S-a actulalizat formatul OP/FV-urilor.
  2. S-a actualizat declaratia pt. somaj.
  3. La "Fise fiscale", acum se pot prelua si angajatii de tip "Colaborator" si "Contract de administrare".

ver 3.0.234 din 05.02.2008

  1. S-a actualizat declaratia CAS.
  2. S-a actualizat declaratia 100 si s-au introdus declaratiile 102 si 103.
  3. S-a introdus o procedura de actualizare automata a codurilor CAEN. Odata cu actualizarea, programul cere confirmarea inlocuirii codului vechi cu cel nou. Este necesar sa verificati corectitudinea codului ales de program, pentru ca exista situatii in care acesta poate fi incorect.

ver 3.0.233 din 31.01.2008

  1. S-au actualizat procentele pentru contributiile la sanatate angajator, somaj angajator si somaj angajat. De asemenea, s-au actualizat valorile salariului minim si mediu.
  2. S-a actualizat modul de calcul al somajului pentru angajat. Din 2008, acesta se calculeaza la venitul brut.
  3. S-a eliminat plafonul de 5 salarii medii pe economie pentru CAS societate.

ver 3.0.232 din 24.01.2008

  1. S-a introdus suport pentru generarea Registrului inventar in ecranul omonim.