Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA C

ver 3.0.409 din 18.12.2012

  1. In ecranul "Configurare societati" s-a introdus un buton numit "Detalii TVA..." cu care se pot opera, optional, modificarile cu privire la inregistrarea in scopuri de TVA si aplicarea TVA la incasare.
  2. S-a modificat modul de asociere al facturilor la plati si incasari din ecranul "Cecuri, BO emise/primite".

ver 3.0.408 din 14.12.2012

  1. S-a modificat modul de asociere al facturilor la plati si incasari din Registrul de casa si Jurnalul de banca. La momentul folosirii conturilor de furnizori sau de clienti se activeaza panoul nou introdus "Detalii", din care se poate alege tertul si facturile achitate. Butonul "Facturi" a fost eliminat. Aceleasi modificari s-au adus si in Registrul de casa - valuta si Jurnal de banca - valuta.
  2. S-a implementat evidentierea TVA-ului la incasare. In acest sens s-au efectuati urmatoarele modificari:
  a. In ecranul "Configurare societati" s-a introdus optiunea "TVA colectata la incasare", ce trebuie bifata pentru firmele care intra in aria de aplicativitate a acestui sistem.
  b. S-au introdus trei conturi analitice noi in pagina "Conturi automate", din ecranul "Configurare societati": 4428.M - "TVA neex. marfuri", 4428.TP - "TVA neex. plata" si 4428.TI - "TVA neex. incasare". Primul este pentru diferentierea inregistrarilor TVA-ului neexigibil aferent evidentei marfurilor in sistem global-valoric la pret de vanzare fara gestiuni distincte.
  c. In ecranele "Intrari", "Intrari - valuta", "Iesiri" si "Iesiri - valuta" s-a introdus o coloana noua numita "TVA I" ce va fi bifata pentru facturile cu TVA la incasare. TVA-ul aferent va fi inregistrat in 4428.TP sau 4428.TI, dupa caz, iar facturile emise vor cuprinde mentiunea "TVA la incasare"
  d. In ecranele "Registru de casa" si "Jurnal de banca" s-a introdus o coloana noua numita "TVA I/P" pentru evidentierea TVA-ului la incasare. Aceasta coloana nu este editabila, suma fiind calculata automat.
  e. S-au adaptat jurnalele de cumparari si vanzari astfel incat sa contina sumele platite/incasate si neexigibile la facturile cu TVA la incasare.
  f. Inregistrarea TVA-ul aferent facturilor neincasate de mai mult de 90 de zile se va realiza cu ocazia inchiderii de luna.

ver 3.0.407 din 01.11.2012

  1. S-a introdus Declaratia de inregistrare fiscala/mentiuni 010. Aceasta se poate genera cu butonul "Generare PDF 010" din ecranul "Configurare societati". In formularul PDF generat se vor prelua doar datele societatii, campurile legate de contributii, taxe si impozite urmand a fi completate manual.
  2. In ecranul "Intrari" s-a introdus o coloana pentru informatii suplimentare. Acestea apar si in situatiile de furnizori.

ver 3.0.406 din 13.10.2012

  1. S-a introdus formularul 097. Acesta poate fi generat din ecranul "Jurnale de cumparari / vanzari", cu butonul "Generare PDF 097", urmand a fi tiparit formularul PDF rezultat.
  2. In ecranele "Intrari - valuta" si "Iesiri - valuta" s-a introdus o noua coloana numita "Data document" care apare daca se apasa butonul ">>" din partea dreapta-sus a ecranului. Aceasta se foloseste in cazurile in care documentul nu a fost operat la timp, Declaratia 390 fiind depusa fara sa-l contina si pe acesta.
  3. S-a introdus suport pentru inregistrarea automata a impozitului si declararea in D100 a veniturilor din arenda. In acest sens, in ecranul "Furnizori", panoul "Detalii", pentru persoanele fizice, se poate selecta tipul de impozit "Venit din arenda (16%)".
  4. Pentru intrarile de deseuri reciclabile de la persoane fizice, in ecranul "Intrari" s-a introdus butonul "Adeverinta deseuri", care permite tiparirea adeverintei de primire si plata a deseurilor.

ver 3.0.405 din 20.09.2012

  1. In ecranele "Intrari" si "Iesiri" s-a introdus posibilitatea selectarii tertului dupa codul fiscal. Acum, daca se introduce codul fiscal in coloana "Denumire", se va prelua automat tertul. In cazul in care codul fiscal introdus nu exista in nomenclator, programul va propune introducerea acestuia. La adaugare se vor prelua automat si celelalte date (denumire, adresa, numar de inregistrare Registrul Comertului), daca exista o conexiune la internet.
  2. In ecranul "Salariati", butonul "Adeverinte...", s-a introdus o pagina care permite tiparirea cererii de restituire a indemnizatiei pentru concedii medicale.
  3. Preluarea balantei initiale pe grupe de articole contabile (centre de profit). Daca exista grupe de articole contabile introduse in nomenclator, in ecranul "Preluare date contabile", va aparea un tabel in care se pot detalia sumele preluate pe grupe.

ver 3.0.404 din 23.08.2012

  1. In ecranele "Intrari" si "Iesiri", pentru facturile negative, s-a introdus un buton numit "Reglare stornare". Acesta deschide un ecran care permite asocierea stornarii la factura pozitiva corespunzatoare.
  2. In ecranul "Intrari - valuta" s-a introdus coloana "Nedeductibil" care are functionalitatea similara cu cea din ecranul "Intrari"
  3. S-a introdus suport pentru inregistrarea si declararea veniturilor din activitati agricole potrivit prevederilor art. 71 lit. d) din Codul Fiscal si din colectarea de deseuri. In acest sens, in ecranul "Furnizori", panoul "Detalii" se poate selecta tipul de venit impozabil pentru furnizorii persoane fizice care au completat CNP-ul in rubrica "Cod fiscal". La introducerea intrarii de la aceste persoane se va retine contributia la sanatate (5.5%) si impozitul (2%) prin articolele contabile. De asemenea, aceste pozitii se vor prelua si in Declaratia 112. Pentru veniturile din colectarea de deseuri se va retine contributia la Fondul de mediu (3%) si impozitul (16%)
  4. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 112.

ver 3.0.403 din 07.08.2012

  1. S-a actualizat modul de calcul al contributiilor pentru conventiile civile si contractele pentru drepturi de autor.
  2. In ecranul "State salarii", butonul "Concedii medicale" a devenit "Concedii", ecranul aferent cuprinzand o pagina care permite, optional, sa se introduca concediile de odihna, concediile fara plata, suspendarile si concediile pentru cresterea copilului mai mic de 2 ani. In cazul in care se introduc toate concediile din an se poate tipari programarea acestora cu butonul "Programare concedii odihna".
  3. S-a actualizat formularul pentru bilant.

  10.08.2012
  4. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 112.

ver 3.0.402 din 08.07.2012

  1. S-a actualizat bilantul.
  2. In ecranul pentru introducerea retinerilor salariatilor s-a introdus o coloana numita "Cont". In aceasta se poate alege contul in care se va inregistra retinerea, atunci cand acesta difera de cel implicit, setat in "Configurare salarii".