Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA C

ver 3.0.404 din 23.08.2012

  1. In ecranele "Intrari" si "Iesiri", pentru facturile negative, s-a introdus un buton numit "Reglare stornare". Acesta deschide un ecran care permite asocierea stornarii la factura pozitiva corespunzatoare.
  2. In ecranul "Intrari - valuta" s-a introdus coloana "Nedeductibil" care are functionalitatea similara cu cea din ecranul "Intrari"
  3. S-a introdus suport pentru inregistrarea si declararea veniturilor din activitati agricole potrivit prevederilor art. 71 lit. d) din Codul Fiscal si din colectarea de deseuri. In acest sens, in ecranul "Furnizori", panoul "Detalii" se poate selecta tipul de venit impozabil pentru furnizorii persoane fizice care au completat CNP-ul in rubrica "Cod fiscal". La introducerea intrarii de la aceste persoane se va retine contributia la sanatate (5.5%) si impozitul (2%) prin articolele contabile. De asemenea, aceste pozitii se vor prelua si in Declaratia 112. Pentru veniturile din colectarea de deseuri se va retine contributia la Fondul de mediu (3%) si impozitul (16%)
  4. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 112.

ver 3.0.403 din 07.08.2012

  1. S-a actualizat modul de calcul al contributiilor pentru conventiile civile si contractele pentru drepturi de autor.
  2. In ecranul "State salarii", butonul "Concedii medicale" a devenit "Concedii", ecranul aferent cuprinzand o pagina care permite, optional, sa se introduca concediile de odihna, concediile fara plata, suspendarile si concediile pentru cresterea copilului mai mic de 2 ani. In cazul in care se introduc toate concediile din an se poate tipari programarea acestora cu butonul "Programare concedii odihna".
  3. S-a actualizat formularul pentru bilant.

  10.08.2012
  4. S-a actualizat formularul PDF pentru Declaratia 112.

ver 3.0.402 din 08.07.2012

  1. S-a actualizat bilantul.
  2. In ecranul pentru introducerea retinerilor salariatilor s-a introdus o coloana numita "Cont". In aceasta se poate alege contul in care se va inregistra retinerea, atunci cand acesta difera de cel implicit, setat in "Configurare salarii".

ver 3.0.401 din 30.06.2012

  1. S-a introdus posibilitatea generarii automate a D394 pentru cazurile in care exista facturi cu taxare inversa pentru cereale. In ecranul "Articole", panoul "Detalii", s-a introdus un camp numit "Cod cereale pt D394" in care se poate completa codul aferent articolului, daca este cazul.
  2. In ecranul "Configurare societati", pagina "Conturi automate", s-au introdus pozitiile "Chelt. dif. curs" si "Ven. dif. curs" in care se pot configura conturile pentru diferente de curs valutar.
  3. La generarea statelor noi se preiau automat procentele de ore suplimnetare si ore de noapte din statul precedent.
  4. S-a actualizat formularul PDF pentru D112.

ver 3.0.277 din 07.06.2012

  1. S-a introdus posibilitatea generarii facturii in formular de tip PDF. In acest sens, s-a adugat o noua pozitie, numita "Formular PDF", in ecranul pentru tiparirea facturilor. Odata cu formularului PDF se genereaza si un fisier XML in folderul C:TEMP care poate fi importat automat in program de catre client, daca acesta foloseste tot programul SAGA C. Importul se poate realiza din ecranul "Import date", pagina "Import date din fisiere generate din Export date sau Iesiri - facturi XML". Pentru detalii, consultati manualul de utilizare aferent acestei sectiuni. Aceeasi procedura de export/import de date poate fi folosita si pentru comenzi.
  2. In ecranul "Articole" s-a introdus un nou buton numit "Cod Cl..." care deschide un ecran in care se introduc codurile de articol aferente articolului curent, folosite de diversi clienti. Optiunea este utila in cazul in care se foloseste sistemul de transfer al facturilor prin fisiere XML sau in relatia cu retailerii mari, care impun sa apara propriile coduri pe facturi.
  3. In ecranul "Iesiri", in tabelul din partea superioara, s-a introdus o coloana numita "Informatii suplimentare", care devine vizibila la apasarea butonului ">>" din partea dreapta-sus a ecranului. Textul introdus in aceasta coloana va aparea si pe factura.
  4. In ecranul "Salariati" s-a introdus un tip nou numit "Zilier". Acesta este folosit in cazul persoanelor cu contract cf. legii 52/2011. Pentru zilieri se retine impozit pe venit care se declara in D112 doar ca valoare.
  5. S-a actualizat formularul PDF pentru D394.

ver 3.0.398 din 04.04.2012

  1. S-a refacut sistemul de export de date in Excel. Acum, la activarea butonului de export, apare o fereastra din care se poate opta si pentru formatele CSV, TXT si XML. De asemenea, se pot selecta coloanele care vor fi transferate.
  2. In ecranul "Configurare societati", pagina "Setari diverse", s-a introdus optiunea "Sistem de productie pentru ciclu de executie mai lung de o luna". Activarea acestei optiuni modifica ecranul "Productie", in sensul ca validarea produselor finitie si a consumurilor se va putea realiza independent, la date diferite. Consumurile aferente produselor finite neterminate (nevalidate), se vor inregistra in contul 331 - produse in curs de executie, cu ocazia inchiderii de luna.

ver 3.0.397 din 21.03.2012

  1. S-au efectuat modificari in ecranul "Productie".
  2. La "Intretinere BD", pagina "Verificare date", s-a introdus un buton "Verificare imobilizari", care verifica corectitudinea valorii ramase de amortizat de la imobilizari si corelatia cu soldurile conturilor.

ver 3.0.396 din 13.03.2012

  1. S-a actualizat formularul PDF pentru bilant.
  2. La ecranele "Intrari" si "Iesiri" s-a introdus un tip nou numit "U - Servicii cf. art. 152^1", destinat agentiilor de turism. Acesta se foloseste pentru facturile supuse regimului special (operatiuni considerate serviciu unic). Facturile de iesire tiparite vor contine mentiunea "TVA inclusa". Jurnalele de cumparari si vanzari se pot filtra dupa operatiunile supuse regimului special.