Programe de contabilitate, salarii şi evidenţă de stocuri. Descarcă şi foloseşte gratuit cele mai utilizate programe de contabilitate din România.

Actualizări - SAGA C

ver 3.0.213 din 19.12.2005

  1. S-a introdus declaratia pentru concedii medicale pentru ingrijire copil mai mic de 2 ani. Aceasta declaratie se depune in format electronic (pe discheta) si tiparita, pana la 25 dec., de catre angajatorii care au salariati ce beneficiaza de acest tip de concediu. Accesarea ecranului pentru completarea si generarea declaratiei se face din "Salariati" cu butonul "Decl. CM ingrijire copil <2ani..."

ver 3.0.209 din 13.12.2005

  1. S-au actualizat declaratiile 100 si 300 in sensul ca numarul de evidenta a platii contine data scadenta si indicele pentru OPT cu valoarea declarativa (Ordin 1521/2005).
  2. S-a introdus posiblitatea de a configura mai multe radacini de conturi pentru banca si deconturi. Acest lucru se poate efectua din "Configurare societati", pagina "Conturi automate".
  3. S-a imbunatatit modul de afisare al datelor in raportul de gestiune.

ver 3.0.204 din 28.11.2005

  1. S-a introdus posibilitatea pastrarii dimensiunilor modificate ale ecranelor si a coloanelor din tabele de la o accesare la alta. Pentru a activa aceasta optiune trebuie sa bifati casuta corespunzatoare din "Administrare/Intretinere BD" pagina "General".
  2. S-au actualizat fisele fiscale dupa noile formate. Acum, acestea pot fi tiparite si inregistrate pe discheta direct din program.

ver 3.0.200 din 18.11.2005

  1. S-a imbunatatit substantial sistemul de administrare a drepturilor de acces al utilizatorilor in program.

ver 3.0.199 din 11.11.2005

  1. S-a introdus un ecran nou numit "Grupe" ce permite gruparea articolelor contabile, furnizorilor si a clientilor dupa criterii definite de utilizator. Grupele pot fi organizate si intr-o structura arborescenta. Gruparile sunt necesare atunci cand se doreste delimitarea pe diferite criterii in momentul vizualizarii situatiilor si rapoartelor. De exemplu, grupele de articole contabile pot fi organizate astfel incat sa se poata delimita sumele aferente activitatilor (centrelor de profit) din cadrul firmei. O alta utilizare interesanta a acestora este pentru delimitarea intrarilor pentru care se calculeaza taxa asupra activitatilor daunatoare sanatatii (2% - tutun si alcool).
  2. La "Configurare salarii", in dreptul procentului pentru I.T.M., s-a introdus o bifa numita "Rotunjit" care permite rotunjirea la 0(zero) a contributiei aferente. Mentionam ca, asa cum am interpretat noi OUG 47 si 59/2005, comisionul pentru I.T.M. nu trebuie rotunjit.
  3. S-a actualizat declaratia de CAS (la tiparirea anexei 1.2 a fost introdusa o bifa suplimentara pentru contributia de asigurari ptr. accidente de munca si boli profesionale).

ver 3.0.192 din 11.10.2005

  1. La state salarii, s-a introdus suport pentru introducerea de sporuri dupa diferite criterii.
  2. S-a introdus suport pentru salvarea automata a bazelor de date. La un numar de zile ce poate fi definit in "Intretinere BD"-> pagina "General" (implicit este 10 zile), la iesirea din program, se afiseaza un mesaj de atentionare in cazul in care nu s-au efectuat salvari. Confirmarea declaseaza salvarea automata a datelor.

ver 3.0.185 din 06.10.2005

  1. S-a modificat modul de introducere al anumitor date la salarii (zile concediu fara plata, ore suplimentare, ore de noapte, depasiri de plan, retineri de plan si alte venituri). Aceste campuri vor fi accesate la clic pe butonul "Detaii" situat in dreapta-sus a tabelului cu salariatii din stat.
  2. La lista de salariati s-a introdus un camp numit "Pensionar" necesar pentru a se prelua automat in declaratia de CAS.
  3. Copierea pe discheta fisierelor la declaratiile de CAS si SOMAJ se realizeaza acum in directoare distincte, denumite cu numele firmei, astfel incat sa se poata copia declaratiile aferente mai multor firme pe aceeasi discheta.
  4. S-a introdus suport pentru filtrarea operatiunilor cu drept de deducere a TVA integral sau pa rtial, operatie necesara atunci cand se foloseste PRO RATA.
  5. In registrul de casa (lei si valuta) s-au introdus tipariri pentru dispozitiile de incasare.
  6. S-au rezolvat problemele de la tiparire aparute in versiunea anterioara.

ver 3.0.179 din 20.09.2005

  1. La "Configurare societati", s-a introdus o lista in care pot fi setate numele semnatarilor documentelor, astfel incat acestea sa apara direct in tipariri.
  2. La tiparire, acum se poate opta pentru listarea mai multor exemplare.
  3. Conturile aferente operatiunilor automate din program pot fi acum modificate din "Configurare societati". Acest lucru este util, in primul rand, unitatilor care nu folosesc planul de conturi standard.