Trecere de la platitor TVA la neplatitor TVA
Trecere de la platitor TVA la neplatitor TVA
Buna
Am trecut de la platitor de TVA la neplatitor din februarie 2012. Inca nu am introdus nicio factura. Ce trebuie sa fac din punctul de vedere a programului? Doar bifez la configurare societati neplatitor? Sau mai trebuie sa fac si altceva?
Multumesc.
Precizez ca nu sunt contabil de meserie iar firma are activitate de prestari servicii.
Am trecut de la platitor de TVA la neplatitor din februarie 2012. Inca nu am introdus nicio factura. Ce trebuie sa fac din punctul de vedere a programului? Doar bifez la configurare societati neplatitor? Sau mai trebuie sa fac si altceva?
Multumesc.
Precizez ca nu sunt contabil de meserie iar firma are activitate de prestari servicii.
Re: Trecere de la platitor TVA la neplatitor TVA
trebuie sa pui o bifa la datele fimei configurate in program la Neplatitor de TVA si atunci nu se mai inregistreaza cu valoare de tva, nici intrarile si nici iesirile, dar trebuie sa faci receptia pe intreaga valoare ( inclusiv valoareaTVA). Exp. daca primesti o factura de 100 ron + TVA (24) = 124, acum vaci receptia la intraga valoare de 124 si verifici sa fie TVA 0
Eu sunt de parerea ca prima data sa se faca declaratiile necesare (D.300, D.394) si doar dupa aceea sa se bifeze la "neplatitor".
Scoaterea de la TVA se face de la data comunicarii DECIZIEI privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA. Daca aveti anularea de TVA in cursul lunii februarie 2012 ( si nu de la 1 febr) trebuie sa inregistrati facturile de intrare/iesire cu TVA pana la data ridicarii Deciziei de la Adm.financiara. In acest caz veti depune D.394 si D.300 pana la 25.03.2012.
Comunicati cu ce data ati ridicat Decizia daca vreti mai multe amanunte. Sigur ati fost platitor TVA trimestrial !!!
Comunicati cu ce data ati ridicat Decizia daca vreti mai multe amanunte. Sigur ati fost platitor TVA trimestrial !!!
Trecerea respectiva nu se face (numai) printr-o simpla bifa...mai e si problema Tva-ului dedus (ajustare TVA), imho, tot ar trebui sa luati legatura cu un contabil.
-
Tocmai vroiam sa intreb si eu (avand aceeasi situatie , de la 01.02. am o firma care a devenit neplatitoare de TVA! Ce fac cu TVA de la stocuri ,(are gestiune) precum si cu 4428 ! ... nu stiu cum sa fac nota contabila !
Va multumesc !
Va multumesc !
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am devenit neplatitor de la data de 30.01.2012. Asa scrie pe decizie. Am facut deja d300 si 394. Nu am marfuri in stoc pentru ca sunt prestator de servicii.
Nr.de pe decizie este cel de inregistrare a depunerii Declaratiei. Data anularii inregistrarii in scopuri de TVA este data comunicarii deciziei, adica data cand ai ridicat Decizia de la Adm.Financiara, cand ai semnat de ridicarea Deciziei. Si in interiorul Deciziei se precizeaza acest fapt.
Mai bine mergi la Finante si intreaba cu ce data esti neplatitor de TVA.
Mai bine mergi la Finante si intreaba cu ce data esti neplatitor de TVA.
Buna seara!
Societatea a devenit neplatitor de tva din 12.02.2019
Am depus acum declartia 300 ptr intervalul ianuarie-februarie 2019. Recipisa e cu Nu exista erori de validare dar cu Atentionare : tipul de impozit potrivit tipului de decont 302 nu corespunde celui din vectorul fiscal.
Am gresit undeva?
Societatea a devenit neplatitor de tva din 12.02.2019
Am depus acum declartia 300 ptr intervalul ianuarie-februarie 2019. Recipisa e cu Nu exista erori de validare dar cu Atentionare : tipul de impozit potrivit tipului de decont 302 nu corespunde celui din vectorul fiscal.
Am gresit undeva?
Tipul 302 este pt.tva trimestrial, ori tu ai 2 luni in decl., nu un trimestru.
Si ce trebuie sa fac? Imi scria pe decizie ca luna urmatoare sa depun declaratia, luna urmatoare fiind martie pentru ianuarie si februarie. Sau fiind doar atentionare sa las asa?