descarcare gestiune global valorica

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
maruscae

descarcare gestiune global valorica

#1 Mesaj de maruscae »

Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o problema pt ca azi am sunat pe toate numerele de contact de la Saga incepand cu ora 12,30 si pana la ora 14 si nu mi-a raspuns nimeni

Am trei gestiuni global valorice configurate in fisiere-gestiuni 371.1,371.2,371.3 cu aceleasi analitice pt conturile corespondente.
In gastiunea 1 se primeste aprope toata marfa cand se inregistreaza si adaosul aferent, iar din aceasta se dau la gest 2 si 3.
In gestiunea 3 se primeste foarte rar direct de la furnizori
Din 371.1 se fac transferuri in celelalte doua cu acelasi adaos, iar pt aceasta am introdus la furnizori gestiunea 1 respectiv 371.1 cu cont analitic in loc de 401 am trecut 371.1 si toate transferurile din gest 1 catre 2 si 3 le operez prin intrari, iar la cont corespondent in intrari trec 371.2 sau 371.3 astfel ca imi genereaza nota 371.2=371.1 sau 371.3=371.1 si pot sa listez receptia pe produse care la gest 2 si 3 intra si la gest 1 ies
Am o problema la descarcare marfuri deoarece imi inregistreaza foarte mari sume la cheltuieli, nu descarca adaosul mediu
la 707.1am avut 3233 la 607.1 imi inreg 2114
la 707.2 am avut 3071 la 607.1 imi inreg 4200
la 707.3 3646 iar 607.3 3599

astfel pe total 707 am avut inreg 9951 lei iar pe 607 imi inreg 9921 desi adaosul este cam 80%
Am incercat sa fac reglarile prin articole contabile dar la inchidere imi majoreaza cheltuieilie cu sumele inreoduse in rosu prin articole

Se poate sa nu dau descarcare automata si sa introduc manual descarcare marfuri?

Va multumesc

fagarasa176

Re: descarcare gestiune global valorica

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Transferul intre gestiunile global-valorice se face prin intrari prin aviz.
Gestiunea predatoare cu plus cea primitoare cu minus, valoare finala aviz zero.
Nu puneti la cont 371....probabil din aceasta cauza aveti probleme
Adaugati un furnizor numit TRANSFERURI cu contul 482
Manual SAGA scrie:ATENŢIE!!
Transferul între două gestiuni global valorice, nu se operează prin acest ecran. In acest caz, se foloseste ecranul "Articole contabile" sau se introduce un aviz de intrare, pe un furnizor fictiv cu cont 482 sau orice alt cont, cu o line negativa pentru iesirea din gestiunea 1 si o linie pozitiva pentru gestiunea 2.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

maruscae

#3 Mesaj de maruscae »

Multumesc
Am aflat si eu de 482, dar atunci trebuie sa introduc toate pozitiile de doua ori la intrari si la iesiri, am crezut ca poate la fisier-gestiuni trebuie configurat altfel. O sa incerc sa mai sun luni la Saga
Dar daca fac descarcare cu nota in articole si sa nu mai dau descarcare automata cand dau inchidere venituri chelt ma atentioneaza ca nu am dat descarcare marfuri, acest lucru poate denatura situatiile?
Va multumesc

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

nu o sa poti inchide luna daca nu inchizi prin program.(eu parca asa stiu.)
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

maruscae

#5 Mesaj de maruscae »

Multumesc!
O sa mai cercecetez.

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

Se poate inchide luna si fara sa validezi descarcarea de gestiune...doar ca o sa primesti atentionare.
Problema este ca trebuie retinut acest aspect in caz de redeschidere luna.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns