ajutor/sfat/sugestie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
catanas440

ajutor/sfat/sugestie

#1 Mesaj de catanas440 »

Buna dimineata tuturor!!!
Va solicit si eu un ajutor in urmatoarea problema
mi-a adus o cunostiinta o arhiva pe vreo 5 ani sa ma uit,ca o a 2 a opinie,ptr ca ii e tare frica de ce a vazut in balanta...cunostiinta insemnand un administrator de firma,nu contabilul...pentru ca timp de 5 ani,contabilul doar ii facea si aducea hartiile fara sa-i dea vreo explicatie .Si recunosc ca are toate motivele sa ii fie frica.
Deci....are un sold fffff mare la marfuri,sold ffff mare la casa,dar faptic stocul este foarte mic.
Am verificat toate corelatiile posibile,intrari,iesiri,descarcare gestiune marfuri....sincer nu mai stiu unde sa ma uit.Recunosc ca m-am confruntat cu probleme mult mai mari,am zis eu,dar acum chiar m-am blocat.
va multumesc respectuos anticipat pentru orice sugestie.

cernatv

Re: ajutor/sfat/sugestie

#2 Mesaj de cernatv »

E clasicul caz de vanzare a marfurilor fara a inregistra acest lucru in contabilitate (normal ca si "nebatut" pe casa de marcat) si de a-ti baga mana pana peste cot in banii societatii fara a acoperi acest lucru cu documente justificative.
Daca verificarile facute de tine (intrari marfa, iesiri, descarcare gestiune) sunt ok, acesta e singura explicatie.
Si nu e vina fostului contabil, ci chiar a administratorului.
Poate contabilul a gresit ca nu l-a avertizat si tras de maneca pe patron, sau poate a facut-o dar nu a fost ascultat. Multi din "milionarii de carton" de tipul asta cred ca daca afiseaza o opulenta momentana, hartiile nu raman in urma pentru a arata adevarul.

catanas440

#3 Mesaj de catanas440 »

Of,da...normal ca la asta m-am gandit in ultima instanta...dar ea e speriata nu atat de stoc cat de banii din casa...ca sunt foarte multi si ca nu-i are si nu i-a avut niciodata si nici ca a luat vreun ban din casa sa ii foloseasca personal...ma rog,acu nu trebuie sa o cred,normal...dar fiind o cunostiinta veche,mi-a cerut ajutorul si eu doar i-am cerut un pic de timp sa ma lamuresc.
Si da ...eu invinuiesc si contabilul daca intradevar nu au comunicat.Eu mi-am format un fff prost obicei sa-i pisez pe toti la cap cand termin o balanta...si sa le dau scris ce probleme sunt...si cand vad ca unu chiar nu da doi bani pe ce vorbesc...la revedere

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Pentru a scapa de numerar nu poate decat sa ia dividende acum, daca are profit nerepartizat. Guvernul o sa dea din coada de bucurie ca mai intra niste bani la buget din impozit, dar altfel nu se prea poate, mai ales daca vorbim de sold foarte mare.

balteanuc692

#5 Mesaj de balteanuc692 »

Poate are datorii la asociat... pe care poate sa le stinga...

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

Ar fi bine.... dar nu cred ca cineva poate sa lase un sold imens in 5311 si sa aiba si sold in 4551. Dar... mai sti...

catanas440

#7 Mesaj de catanas440 »

nu nu are datorii catre asociat...ar fi fost culmea sa se mai scoata si cu datorii catre ea...
chiar sunt derutata...i-am spus ca orice greseala/neregula...cu voie sau fara voie...se poate regla dar bineinteles cu consecinte ...mai mici sau mai mari...respectiv,tva,impozite etc.
dar totusi incerc inca sa-mi explic soldul mare la casa....ca are incasari din vanzari enorme...deci nu se poate spune ca nu a batut prin casa nimic...are si credite...pe care le achita la termen,furnizori numai cu bilete la ordin pe care ii achita la timp...
e ceva care totusi imi scapa....

balteanuc692

#8 Mesaj de balteanuc692 »

Ia verificati contul 1171, e cu suma mare pe credit? Dar 121? Daca da, ala e profit nerepartizat... si se reflecta in numerarul din casa...

catanas440

#9 Mesaj de catanas440 »

e un sold rezonabil la 1171,profit micut...si a luat un pic de dividende a el...m-am uitat

costanc757

#10 Mesaj de costanc757 »

La sfarsitul fiecarui an nu avea facuta si inventarierea patrimoniului ? ...eu m-as uita si prin acele documente, daca exista !

catanas440

#11 Mesaj de catanas440 »

exista...dar nu cred ca e cazul sa mai comentam cum or fi facute... :(

Scrie răspuns