Jurnal de banca valutq
Jurnal de banca valutq
Buna ziua, cand lucrez la jurnalul de banca valuta si am o incasare la detalii nu imi apar facturile neachitate si daca dau salvez imi apare " atentie suma ramasa nula! Acest lucru va denatura situatia operativa a tertilor!continuati? Daca dau yes imi scade din soldul clientului insa nu imi calculeaza bine tva ul...ce pot sa fac ca sa imi apara lista la detalii sa pot bifa factura...la plati imi apare lista doar la incasari imi da eroarea.
Re: Jurnal de banca valutq
Am dat la fise conturi l clientul respectiv sold 12464,09 ron iar daca schimb sus din lei in euro imi da -8928 euro(cu minus)
- fagarasa176
Data incasarii este ulterioara datei emiterii facturii?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru VladescuE
Presupun ca doar acum ai inceput sa lucrezi cu acea unitate (cel putin asa se vede in globul magic
).
Ai introdus facturile in sold la "iesiri-valuta", adica cu o data anterioara "luna incepere a folosirii programului"? In mod normal ce ai la 401/4111 trebuie sa iti bata cu ce introduci la "intrari"/"iesiri" si "intrari-valuta"/"iesiri-valuta", precum daca la "configurare societati" ai bifat la "cu operatii in valuta" in meniul "prealuare data contabile" poti selecta in dreapta sus valuta si sa treci contravaloare in valuta.
Totusi mare atentie, pentru un cont trebuie utilizat o singura moneda, adica daca ai un client la care facturezi si in lei, eur si usd, atunci va trebui sa creezi pentru fiecare un nou client, la fel procedezi si pentru conturi, creezi mai multe analitice.
Presupun ca doar acum ai inceput sa lucrezi cu acea unitate (cel putin asa se vede in globul magic
Ai introdus facturile in sold la "iesiri-valuta", adica cu o data anterioara "luna incepere a folosirii programului"? In mod normal ce ai la 401/4111 trebuie sa iti bata cu ce introduci la "intrari"/"iesiri" si "intrari-valuta"/"iesiri-valuta", precum daca la "configurare societati" ai bifat la "cu operatii in valuta" in meniul "prealuare data contabile" poti selecta in dreapta sus valuta si sa treci contravaloare in valuta.
Totusi mare atentie, pentru un cont trebuie utilizat o singura moneda, adica daca ai un client la care facturezi si in lei, eur si usd, atunci va trebui sa creezi pentru fiecare un nou client, la fel procedezi si pentru conturi, creezi mai multe analitice.
buna seara, factura o fac in lei(iesiri) insa clientul a platit-o in contul euro de la banca.
Folosiți un cont intermediar. Dați încasare din ieșiri și la cont puneți 581, apoi la bancă introduceți o încasare prin 581 folosind valoarea în lei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
dumitrescuf599
Am aceeasi problema: inregistrez iesire valuta, o duce corect in balanta si-n fisa client, insa, cand incerc s-o incasez prin banca valuta nu regaseste nimic pe clientul respectiv.
Bine ai venit pe forum!
La iesire valuta in ce valuta l-ai inregistrat? La incasare in care meniu doresti sa-l incasezi?
In situatie clienti cum apare la factura in cauza la "neachitat la final la zi"?
La iesire valuta in ce valuta l-ai inregistrat? La incasare in care meniu doresti sa-l incasezi?
In situatie clienti cum apare la factura in cauza la "neachitat la final la zi"?
-
dumitrescuf599
am inregistrat iesire in euro, curs preluat automat de soft, vreau sa-l incasez prin banca valuta .
In situatia clienti apare neachitat la zi, nu si neachitat final.
In situatia clienti apare neachitat la zi, nu si neachitat final.
-
dumitrescuf599
rezumat:
- in situatia clienti apare neachitat la zi, insa la neachitat final e 0
- incerc sa incasez prin jurnal de banca, dar nu gaseste sold la client
- incerc sa incasez direct in fereastra de iesiri valuta, inregistreaza incasarea,banca iese bine, insa in fisa client apar cu suma negativa la neachitat final.
- in situatia clienti apare neachitat la zi, insa la neachitat final e 0
- incerc sa incasez prin jurnal de banca, dar nu gaseste sold la client
- incerc sa incasez direct in fereastra de iesiri valuta, inregistreaza incasarea,banca iese bine, insa in fisa client apar cu suma negativa la neachitat final.
La situatie clienti selecteaza valuta "eur", dupa care modifici la factura in cauza la "neincasat la zi".
Dupa parerea mea o problema ar fi ca ai inregistrat incasarea dupa care ai sters, in acest caz in unele cazuri trebuie repus suma manual.
Dupa parerea mea o problema ar fi ca ai inregistrat incasarea dupa care ai sters, in acest caz in unele cazuri trebuie repus suma manual.
-
dumitrescuf599
am sters incasarea din jurnalul de banca valuta, apoi... minune, aparea suma si la neincasati final.
s-a rezolvat.
multumesc mult.
s-a rezolvat.
multumesc mult.
Daca totusi factura a fost incasata, cum de ai vrut sa platesti din nou?