D390
D390
Buna ziua,
Lucrez in versiunea SAGA C.3.0.438;
In declaratia 390(la luna martie 2014), factura externa de servicii (google), inregistrata la intrari valuta cu valoarea 352,05 Lei, a fost preluata automat de program cu valoarea 348.
Cum pot rectifica eroarea astfel incat preluarea automata sa fie corecta, respectiv in D390 sa apara valoarea de 352 in loc de 348 ?
Multumesc anticipat pentru lamuriri
Lucrez in versiunea SAGA C.3.0.438;
In declaratia 390(la luna martie 2014), factura externa de servicii (google), inregistrata la intrari valuta cu valoarea 352,05 Lei, a fost preluata automat de program cu valoarea 348.
Cum pot rectifica eroarea astfel incat preluarea automata sa fie corecta, respectiv in D390 sa apara valoarea de 352 in loc de 348 ?
Multumesc anticipat pentru lamuriri
Re: D390
Nu s-a modificat nimic. Cursul valutar al zilei de receptie difera de cel al datei de facturare pentru sunt zile diferite, dar nu au fost modificate, sunt inregistrate de la bun inceput corect.
Deasemenea factura de achiztii intracomunitare(marfuri) si cea de transport(servicii) sunt preluate diferit in D390, nu numai Google(servicii publicitate).
Totalul corespunde, dar sumele pe furnizori difera de cele din intrari valuta, ptr fiecare furnizor in parte.
Deasemenea factura de achiztii intracomunitare(marfuri) si cea de transport(servicii) sunt preluate diferit in D390, nu numai Google(servicii publicitate).
Totalul corespunde, dar sumele pe furnizori difera de cele din intrari valuta, ptr fiecare furnizor in parte.
Daca utilizezi curs diferit la inregistrare, adica curs receptie este diferit de curs factura, atunci normal sa nu bata cele doua sume.
Pentru TVA, adica D.300 si D.390 se va utiliza cursul facturii, iar pentru restul cursul receptiei care iti va apare in situatie furnizori si fisa contului 401.
Pentru TVA, adica D.300 si D.390 se va utiliza cursul facturii, iar pentru restul cursul receptiei care iti va apare in situatie furnizori si fisa contului 401.
Buna ziua,
Am primit o factura din UE de la societate cu cod valid de tva verificat in VIES. Si societatea noastra este platitoare de tva si inscrisa in ROI.
Aceasta factura contine combustibil si taxe drum FARA TVA. Am inregistrat-o ca taxare inversa (T) la intrari valuta.
Nu este corect? De ce nu apare in D390?
In d390 apar doar prestarile de servicii efectuate de noi catre aceeasi societate, care ne este si client.
Multumesc.
Am primit o factura din UE de la societate cu cod valid de tva verificat in VIES. Si societatea noastra este platitoare de tva si inscrisa in ROI.
Aceasta factura contine combustibil si taxe drum FARA TVA. Am inregistrat-o ca taxare inversa (T) la intrari valuta.
Nu este corect? De ce nu apare in D390?
In d390 apar doar prestarile de servicii efectuate de noi catre aceeasi societate, care ne este si client.
Multumesc.
- balteanuc692
Aceea nu este o factura ci o nota de credit prin care va achita adevaratele facturi de combustibil si taxe de drum emise de furnizorii de aceste bunuri/servicii cu TVA. Aceste facturi nu se declara in D390. Daca doriti recuperarea acelui TVA, trebuie sa depuneti declaratia 318.
Apare și în D390, dacă la cont veți folosi cont de stoc sau cheltuială cu stocul (3022 sau 6022) pentru combustibil, respectiv 628 sau 635 pentru taxa de drum și dacă:
- factura este operată în intrări-valută
- furnizorul este creat având la codul țării cod al unei țări membre UE
- în partea de detalii este completat procentul TVA și suma TVA pentru înregistrarea taxării inverse. Verificați dacă aveți notă de tip 4426=4427. Taxarea inversă nu înseamnă doar menționarea ei ci și calculul taxei de către beneficiar și înscrierea ei în actele sale.
- factura este operată în intrări-valută
- furnizorul este creat având la codul țării cod al unei țări membre UE
- în partea de detalii este completat procentul TVA și suma TVA pentru înregistrarea taxării inverse. Verificați dacă aveți notă de tip 4426=4427. Taxarea inversă nu înseamnă doar menționarea ei ci și calculul taxei de către beneficiar și înscrierea ei în actele sale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Vă rog să mai verificați încă odată cele indicate. În special existența codului corect de țară al furnizorului precum și dacă există nota contabilă de taxare inversă. Mai verificați și data facturii ca nu cumva să fie din altă perioadă fiscală sau să nu fi introdus la dată document o dată dintr-o perioadă fiscală diferită de cea pentru care generați D390
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.