"Curatenie" prin baza de date
-
"Curatenie" prin baza de date
Buna ziu . Folosesc Saga de cativa ani buni si in tot acest timp o multime de societati au fost inregistrate in baza de date (vreo 63) . In prezent colaborez doar cu 18 din ele . Intrebarea mea ar fi : exista vreo posibilitate tehnica de a le sterge din baza de date pe cele cu care nu mai colaborez ? Va multumesc pentru un eventual raspuns si va doresc un week-end deosebit !
Re: "Curatenie" prin baza de date
Administrare>Configurare societati>Sterg (dupa ce te pozitionezi pe SC-ul respectiv)
Indicat e sa le faci o salvare inainte si sa pastrezi acele salvari.
Indicat e sa le faci o salvare inainte si sa pastrezi acele salvari.
-
Din ecranul configurare societati sunt sterse . In baza de date a programului Saga instalat pe calculator pe hard (in cazul meu partitia C) apar foarte multe fisiere cu denumirea : 0010 , 0025 s.a.m.d. care am presupus ca sunt codificarile date de program societatilor inregistrate . Deschizandu-le , au gasit multe fisiere cu extensia cdx sau dbf . La acestea m-am referit , din meniul configurare societati sunt sterse . Multumesc pentru intentie .
fiecare firma are asa:

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Nici nu doream sa le sterg pe cele care le utilizez . Doar ca prima societate pe care o am are codul 0032 . Doresc sa le sterg in baza pe cele care au avut codul 0001-0031 si pe care nu le mai gestionez . Am inteles si iti multumesc mult pentru raspuns . O noapte placuta !
ok 

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”