Un vehicul scos din uz- VSU, achizitionat de la PERSOANA JURIDICA prin centru de colectare autorizat in vederea dezmembrarii, intra in sfera aplicarii Taxarii inverse- Art. 160 C.F. ?
multumesc anticipat!
casare bun mobil, se aplica taxare inversa?
-
Re: casare bun mobil, se aplica taxare inversa?
Eu zic că da. Conform Legii 211/2011 definiția deșeurilor este următoarea:
Conform OUG 196/2005 se constituie fond de mediu inclusiv din valorificarea bunurilor predate centrelor de colectare, în vederea dezmembrării
Anexa 1 la lege punctul 9. deşeu - orice substanţă sau obiect pe care deţinătorul îl aruncă ori are intenţia sau obligaţia să îl arunce;
Conform OUG 196/2005 se constituie fond de mediu inclusiv din valorificarea bunurilor predate centrelor de colectare, în vederea dezmembrării
Pentru aceasta este nevoie însă de o decizie scrisă a administratorului ce să stabilească predarea ca deșeu, în vederea dezmembrării, la o societate specializată. De asemenea, dacă vehiculul a fost înmatriculat să fie radiat din circulație urmare a predării lui în centru de colectare.art.9 litera a. - o contribuţie de 3% din veniturile realizate din vânzarea deşeurilor metalice feroase şi neferoase, inclusiv a bunurilor destinate dezmembrării, obţinute de către generatorul deşeurilor, respectiv deţinătorul bunurilor destinate dezmembrării, persoană fizică sau juridică. Sumele se reţin prin stopaj la sursă de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare şi/sau valorificare a deşeurilor, care au obligaţia să le vireze la Fondul pentru mediu;
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.