Gestiune cant.-val.

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stane706

Gestiune cant.-val.

#1 Mesaj de stane706 »

Buna ziua,
Stiu ca e un subiect comentat mult,dar ceva eu nu fac bine!Am citit man.de utilizare si tot nu-mi iese bine!
Am doua gest.,una cant.-val.,alta global val.
Gest.cant.-val.
1)am creat analitic in planul de conturi astfel:371.0001;378.0001;4428.0001;607.0001;707.0001
2) am setat aceleasi analitice si in "Fisiere-tipuri articole"
3) nu am mai creat gestiunea si in "Fisiere-gestiuni" pt.ca nu ma lasa sa-i pun analitice!
Gestiunea global-val.am creat-o in "Fisiere-gestiuni":371.0002;378.0002;4428.0002;607.0002;707.0002
Problema mea este ca atunci cand operez in "Intrari",pe tip articol"marfuri"in gest.cant.-val.nu pot selecta gest.,si imi creaza la art.contabile ct.371 fara analitic.
Daca cineva are rabdare sa-mi spuna ce nu am facut bine,sau ce mai trebuie sa fac..
Multumesc !

eugen01

Re: Gestiune cant.-val.

#2 Mesaj de eugen01 »

1. Tutoriale (Configurarea gestiunilor....) min.3.53
2. "3) nu am mai creat gestiunea si in "Fisiere-gestiuni" pt.ca nu ma lasa sa-i pun analitice!....Problema mea este ca atunci cand operez in "Intrari",pe tip articol"marfuri"in gest.cant.-val.nu pot selecta gest.,si imi creaza la art.contabile ct.371 fara analitic."

Pai nefiind creata...nu putem / nu avem ce ....sa o selectam.Pentru CV conturile (analiticele daca vreti) sunt definite/preluate din Fisiere>TipuriArticole. ConformManual:
: Cum trebuie să lucrez cu gestiunile în cazul versiunii integrate, dacă doresc să am evidenţa unei gestiuni global-valoric şi una cantitativ-valoric.
R: În cazul lucrului cu versiunea integrată, dacă societatea are şi activitate de comerţ cu amănuntul şi comerţ cu ridicata, vă sfătuim următoarele:
- la configurare societăţi alegeţi întotdeauna Evaluare pe gestiuni distincte
- la fişiere - Gestiuni global valorice, definiţi gestiunea global-valorică, definind şi analiticele acesteia
- definiţi în planul de conturi analitice a conturilor 371, 607 şi 707 pentru gestiunea cantitativ valorică
- la tipuri de articole la tipul mărfuri selectaţi conturile analitice corespunzătoare gestiunii cantitativ valorice

(PS Atentie in cazul global valoric daca lucram cu cote diferite de TVA)

stane706

#3 Mesaj de stane706 »

Am creat in "Fisiere-gestiuni" si gest.cant.-val.,am bifat "la pret de vanzare" dar in partea dreapta nu am acces sa trec pe analitic si din ac.cauza cand introduc intrarile nu mi le inreg.pe analitic.
Am bifat si in configurare soc."Evaluare mf.la pret vanz.pe gest.distincte".
Gestiunea cant.-valorica se va tine la pret de vanzare cu amanuntul,nu este en gros,doar ca patronul vrea sa o tina pe articole.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

stane706 scrie:Am creat in "Fisiere-gestiuni" si gest.cant.-val.,am bifat "la pret de vanzare" dar in partea dreapta nu am acces sa trec pe analitic si din ac.cauza cand introduc intrarile nu mi le inreg.pe analitic
Urmariti cu atentie tutorialul.Deci:
1.Pentru Global Valoric analiticele se definesc in ecranul FisiereGestiuni, prin completare in casutele aferente, mai departe programul adaugandu-le automat in Planul De conturi;
2.Pentru cantitativ valoric analiticele implica :
- Definirea in planul de conturi (atentie la 378 si/sau 442x) conform tutorial;
- Modificare in Fisiere Tipuri de Articole (dar numai dupa ce am adaugat in planul de conturi;de altfel click-aind in casuta, putem alege din lista derulanta/combobox)
Dupa care mergem si definim gestiunea.La definirea gestiunii cantitativ valorice din FisiereGestiuni nu se introduc analiticele create (am facut-o deja in pasii anteriori)

Zau ca merge ! Am verificat in Articole contabile si apare 371.01 etc... nu pot sa atasez poza ..pentru ca nu ma impac cu pixelli ceruti. :roll:

stane706

#5 Mesaj de stane706 »

Stiu ce am gresit:am creat in "fisiere-tipuri de articole/servicii" un cod nou(18) pe care l-am denumit si am dat analitice,trebuia sa completez analitice la codul 01-"marfuri" existent in acel tabel.Acum merge si la mine si multumesc mult de ajutor!

Scrie răspuns