Buna seara,
nu stie cineva cum se inregistreaza, in contabilitate ,paysafe card,vandute de pe aparatul de cartele???
cum inregistrez tranzactiile paysafe card
-
Re: cum inregistrez tranzactiile paysafe card
Bine ai venit pe forum!
Cum adica vandut de pe aparatul de cartele?
Te referi la incasare prin POS? Exista diferenta daca incasezi prin card normal sau "paysafe card"?
Daca te intereseaza cum se inregistreaza sumele care s-au incasat prin POS atunci citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... re#p121074
Daca aplici "TVA la incasare" atunci in loc de 5125 vei utiliza un 4111.xxxxx.
Cum adica vandut de pe aparatul de cartele?
Te referi la incasare prin POS? Exista diferenta daca incasezi prin card normal sau "paysafe card"?
Daca te intereseaza cum se inregistreaza sumele care s-au incasat prin POS atunci citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... re#p121074
Daca aplici "TVA la incasare" atunci in loc de 5125 vei utiliza un 4111.xxxxx.
-
Sal
adica am un aparat de cartele,de pe care vand paysafecard,in valoare de 25/50/100/300 lei,ce se folosesc pe internet la jocuri,poker de exemplu.Eu vand un paysafe in valoare de 100 lei,mi se elibereaza o detaliere tranzactie si o chitanta...???eu mai deprte ce fac??
adica am un aparat de cartele,de pe care vand paysafecard,in valoare de 25/50/100/300 lei,ce se folosesc pe internet la jocuri,poker de exemplu.Eu vand un paysafe in valoare de 100 lei,mi se elibereaza o detaliere tranzactie si o chitanta...???eu mai deprte ce fac??
Depinde ce vi se facturează dacă vi se facturează sau dacă facturați dvs comision.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
SAL,tomac scrie:Depinde ce vi se facturează dacă vi se facturează sau dacă facturați dvs comision.
pentru un paysafe vandut mi se elibereaza chitanta si o detaliere tranzactie,iar ulterior mi se elibereaza o factura de comision de 1% din valoarea paysafe card vandut,a carei valoare se va scadea dintr-o factura de incaracare cartele electronice...?????...
Buna seara. Eu am acest serviciu de la Payzone. Noi vindem si cartele reincarcabile, Paysave card si avem si serviciul de plati facturi.
Eu in fiecare zi conform raportului pe care il scoate aparatul lor inregistrez altfel :
incarcarea electronica inregistrez
5311 = 462
5311= 4427 Deorece inregistrez incarcarea electronica la vanzare si pe casa de marcat
vanzare paysave
5311= 462 nu bat la casa de marcat deoarece este fara TVA si are si valoare pe el
platile la facturi
inregistrez direct in registrul de casa
5311 = 462
Ei saptamanal ne factureaza toata incarcarea si la final ne trece comisionul pe care nil dau
factura o inregistrez
462 = 401
4426 401
comisionul il inregistrez prin note conabile
462 = 704
si lunar conform raportului de plati facturi si paysev noi le facturam comisionul care este fara TVA
Daca cineva are o alta explicatie si eu astept o parere mai buna
Va multumesc
Eu in fiecare zi conform raportului pe care il scoate aparatul lor inregistrez altfel :
incarcarea electronica inregistrez
5311 = 462
5311= 4427 Deorece inregistrez incarcarea electronica la vanzare si pe casa de marcat
vanzare paysave
5311= 462 nu bat la casa de marcat deoarece este fara TVA si are si valoare pe el
platile la facturi
inregistrez direct in registrul de casa
5311 = 462
Ei saptamanal ne factureaza toata incarcarea si la final ne trece comisionul pe care nil dau
factura o inregistrez
462 = 401
4426 401
comisionul il inregistrez prin note conabile
462 = 704
si lunar conform raportului de plati facturi si paysev noi le facturam comisionul care este fara TVA
Daca cineva are o alta explicatie si eu astept o parere mai buna
Va multumesc