amortizare auto

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
halastauanc

amortizare auto

#1 Mesaj de halastauanc »

masina achizitionata trebuie amortizata conf. legii :1500 lei /luna, asta face programul singur? sau eu in articole contabile? Trebuie introdusa in gestiune la val contractului de leasing ?, asa-i? ma ajutati putin ? cum?
multumesc

eugen01

Re: amortizare auto

#2 Mesaj de eugen01 »

1. TutorialOperatiiImobilizari
2. Programul calculeaza amortizarea contabila.Argumentez cu ecranul inchidere luna.Mai departe:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=18366 (balteanuc692)

halastauanc

#3 Mesaj de halastauanc »

:idea: mura-n gura.
e amortizare liniara , nu ?
si mie imi calculeaza suma impartita la 48luni , adica 1433,51 lei val amortiz/luna . eu cred ca e bine, nu? ma asigur si eu...

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca amortizarea contabila lunara (valoare de achizitie/perioada de amortizare in luni) depaseste 1.500 lei, la calculul impozitului pe profit diferenta ce depaseste 1.500 programul va considera nedeductibil fiscal, dar va calcul ca si amortizarea valoarea corecta.
Daca amortizarea contabila lunara este sub 1.500 lei, atunci nu sunt probleme.

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

Putintel of topic:
Da....e ...am gasit prin "pod", urmatorul articol:
AmortizareAutoturism
Ma amuzat la vremea respectiva:
"Plafonul de 18.000 de euro a fost stabilit pentru ca exista deja plafonul acesta pentru achizitiile de institutiile publice au dreptul de a achizitiona masini pana la aceasta valoare si am dorit sa existe un comportament similar fata de institutiile publice. Amortizarea se calculeaza pe an pe masina la un interval de amortizare mediu de 5 ani. In mod normal, un autoturism se amortizeaza intre 4 si 6 ani".
Auzi...comportament similar ...ei bine acum ma cutremur.
On topic
Desi nu e corect dpdv contabil (sau ma rog profesionist) sa remarcam faptul ca in catalog avem posibilitatea de a alege intre o durata minima si o durata maxima.Nu e neaparat nevoie sa alegem 48 luni...putem pune si 72.
(aceasta remarca e doar o posibilitate pentru a ne poate "scoate" dpdv fiscal)

Scrie răspuns