deducere de baza tichete de masa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
raducanum359

deducere de baza tichete de masa

#1 Mesaj de raducanum359 »

Buna ziua,

am o "confruntare" cu un alt contabil de la care voi prelua o firma.

Am un stat de salarii cu venit brut 1391 lei si tichete masa 94 lei. In statul lui deducerea de baza este caclculata 210 lei (nu sunt persoane in intretinere), iar mie Saga imi calculeaza decucere de baza 190 lei.
Practic mie imi calculeaza deducerea la 1391+94 = 1485 lei, iar pe statul primit deducerea este calculata la 1391 lei.
Parerea me este ca Saga face bine ce face, insa nu stiu ce argumente sa folosesc in parerea mea..... exista un articol de lege ceva unde este stipulat ca deducerea de baza se aplica la venit brut + tichete de masa?
Cum as putea sa imi sustin pararea (fara sa spun "mie asa imi face Saga, asa este bine!" :) )

herganiec

Re: deducere de baza tichete de masa

#2 Mesaj de herganiec »

foarte simplu, tichetele sunt doar impozitate, nu intra in baza de calcul a contributiilor.
deci sal brut + tichete +(sau alte venituri) este venitul brut impozabil.
deci e ok la Saga.

cod fiscal art.68 (a)
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Le ... c304299713
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomac

#3 Mesaj de tomac »

V-am răspuns și pe mail: nu se poate face nici o setare în program, ca acesta să nu ia în considerare tichetele. Art.55 din codul fiscal este limpede și clar. Acesta spune clar că tichetele de masă intră în venitul brut (atenție - venitul brut nu înseamnă salariu brut, fiind noțiuni diferite dpvd fiscal). Deducerea personală se acordă în funcție de venitul brut.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

raducanum359

#4 Mesaj de raducanum359 »

multumesc mult! Saga = AUR :)

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

ai "săpat" puţin.. până ai dat de AUR.. ! :P
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns