casa de marcat achizitionata
-
casa de marcat achizitionata
sunt noua in programul SAGA, am si o firma nou infiintata, a cumparat o casa de marcat , nu mai stiu cum se scade din impozit pe venit si pe ce perioada se accepta scaderea din impozit precum si ch. de constituire.Va rog sa ma ajutati.
Re: casa de marcat achizitionata
Bine ai venit pe forum!
Extras din Codul Fiscal:
Extras din Codul Fiscal:
ART. 112^7 Baza impozabilă
(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii.
Cheltuielile constituire sunt un subiect delicat:
omfp3055:
75. - Cheltuielile de constituire sunt cheltuielile ocazionate de înfiintarea sau dezvoltarea unei entităti (taxe si alte cheltuieli de înscriere si înmatriculare, cheltuieli privind emisiunea si vânzarea de actiuni si obligatiuni, precum si alte cheltuieli de această natură, legate de înfiintarea si extinderea activitătii entitătii).
76. - (1) O entitate poate include cheltuielile de constituire la "Active", caz în care poate imobiliza cheltuielile de constituire. În această situatie, cheltuielile de constituire trebuie amortizate în cadrul unei perioade de maximum cinci ani.
(2) În situatia în care cheltuielile de constituire nu au fost integral amortizate, nu se face nicio distribuire din profituri, cu exceptia cazului în care suma rezervelor disponibile pentru distribuire si a profitului reportat este cel putin egală cu cea a cheltuielilor neamortizate.
CFart.24 alin10:
(10) Cheltuielile aferente ...... alte imobilizări necorporale recunoscute din punct de vedere contabil, cu excepţia cheltuielilor de constituire..... se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe perioada contractului sau pe durata de utilizare, după caz.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... onstituire
omfp3055:
75. - Cheltuielile de constituire sunt cheltuielile ocazionate de înfiintarea sau dezvoltarea unei entităti (taxe si alte cheltuieli de înscriere si înmatriculare, cheltuieli privind emisiunea si vânzarea de actiuni si obligatiuni, precum si alte cheltuieli de această natură, legate de înfiintarea si extinderea activitătii entitătii).
76. - (1) O entitate poate include cheltuielile de constituire la "Active", caz în care poate imobiliza cheltuielile de constituire. În această situatie, cheltuielile de constituire trebuie amortizate în cadrul unei perioade de maximum cinci ani.
(2) În situatia în care cheltuielile de constituire nu au fost integral amortizate, nu se face nicio distribuire din profituri, cu exceptia cazului în care suma rezervelor disponibile pentru distribuire si a profitului reportat este cel putin egală cu cea a cheltuielilor neamortizate.
CFart.24 alin10:
(10) Cheltuielile aferente ...... alte imobilizări necorporale recunoscute din punct de vedere contabil, cu excepţia cheltuielilor de constituire..... se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe perioada contractului sau pe durata de utilizare, după caz.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... onstituire
-
va multumesc , am inteles modul de rezolvare, parca am fost in ceata pana la aceasta data.
Probabil e valoare mică așa că o înregistrați ca obiect de inventar. Nu se scade din impozit. Se diminuează baza de impozitare, de aceea și în ecranul de calcul al impozitului există o casetă dedicată acestor situații. Dar deducerea are loc doar în luna (trimestrul) în care se pune în funcțiune.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.