Buna ziua,
Am o societate infintata in iunie 2014, si as dori sa va intreb pentru depasirea plafonului de 65000 euro, se i-a in calcul cifra de afaceri de la infintare sau din prima luna a trimestrului. Din codul fiscal eu inteleg ca se i-a in calcul prima luna a trimestrului.
"12. Veniturile luate în calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sau a ponderii veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale de peste 20% inclusiv sunt aceleaşi cu cele care constituie baza impozabilă prevăzută la art. 112^7 din Codul fiscal.
ART. 112^7
14. Baza impozabilă asupra căreia se aplică cota de 3% este reprezentată de totalul veniturilor trimestriale care sunt înregistrate în creditul conturilor din clasa a 7-a «Conturi de venituri», din care:"
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Multumesc!
Depasire plafon microintreprindere
-
Re: Depasire plafon microintreprindere
De la infiintare, scrie mai sus cu un articol 112^6 ...
Marian Apetre
-
Cred ca m-am exprimat gresit, vroiam sa stiu veniturile care se iau in considerare la calcularea celor 65000 euro daca sunt veniturile de la infintare sau de la inceputului trimestrului, nu veniturile pentru calcularea impozitului pe profit?
La micro nu exista alt plafon decat cel de 65000 euro pentru trecerea la profit.
Se calculeaza cumulat de la inceputul anului sau de la infiintare, daca s-a infiintat in cursul anului.
Se calculeaza cumulat de la inceputul anului sau de la infiintare, daca s-a infiintat in cursul anului.
Marian Apetre