Factura achizitie intracomunitara goods VAT

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popag361

Factura achizitie intracomunitara goods VAT

#1 Mesaj de popag361 »

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:
- in luna iunie am avut o factura achizitie intracomunitara goods VAT prin care mi se livrau niste piese pentru un amplificator. Eu am inregistrat-o in contabilitate ca achizitie intracomunitara de servicii, pentru ca am considerat operatiunea ca o reparatie. Asa am considerat-o si in D390 si in D300 unde apare la la rd 7 si 7.1.
- intre timp am descoperit ca pe factura scrie "goods VAT" si in plus am mai descoperit inca o factura in valoare de cc 300 de lei.
Ce ma sfatuiti sa fac? Care sunt riscurile daca depun rectificativa acum la 390? Dar in decontul de tva, cum ar trebui sa fac regularizarea? Sa las lucrurile asa cum au fost la luna iunie (pentru ca am depus bilantul) si sa fac corectiile la luna septembrie?
Multumesc!

tomac

Re: Factura achizitie intracomunitara goods VAT

#2 Mesaj de tomac »

Cum să înregistrați ca reparație niște bunuri (piese de schimb)?
Trecând peste asta: corectați.
Pentru a corecta, stornați înregistrarea efectuată eronat. Apăsați stornez pe ea și completați la dată, data de 1 a lunii septembrie și la dată document completați data documentului inițial - data efectivă a facturii. Câmpurile curs factură și curs recepție să aibă ca valoare nu cursul pentru 1/09 ci cursul folosit la culegerea facturii inițiale.
Validați. Stornați stornarea și modificați informațiile astfel: data - data de 1/09, data document - data facturii inițiale, curs factură și curs recepție egale cu cele de la factura culeasă în iulie, iar în partea de detalii schimbați contul din 611 sau 628 în 6024 sau alt cont de cheltuială cu stocuri sau cu unul de stocuri efectiv, după cum doriți. Validați.
Acum sumele se vor prelua pe regularizări în decont și veți putea, selectând luna achiziției, în ecranul D390 să apăsați actualizare date și să bifați la rectificativ pentru a întocmi și depune declarație rectificativă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

popag361

Re: Factura achizitie intracomunitara goods VAT

#3 Mesaj de popag361 »

Multumesc mult pentru raspuns! Exista riscul sa platesc vreo amenda sau penalitate?

Scrie răspuns