Buna ziua,
Societatea mea urmeaza sa plateasca in natura respectiv in bani arenda catre beneficiari din recolta anului 2014,intrebarea mea este pentru arenda in bani se percepe impozitul de 16% si CASS 5.5%,dar pentru arenda platita in natura si facturata catre persoane fizice stiu ca se percepe TVA dar nu stiu daca se mai ia in clacul si aici cota de 5.5%.
Varog ajutor in ambele situatii.
Multumesc anticipat
Plata arenda 2014 in natura!
Re: Plata arenda 2014 in natura!
Nu contează CASS aici. Una e ceea ce se reține și alta modalitatea de plată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
am inteles daoar ca atunci in concluzie pe langa acel Tva din facturi la plata in natura mai sunt obligat sa platesc ceva?sau e valabil doar in cazul veniturilor in bani plata contibutiei CASS?
Multumesc
Multumesc
Nu ați înțeles. Reținerile sunt obligatorii.
TVA la ceea ce se facturează e altceva. Facturarea produselor ce se acordă ca o compensație pentru arendă e obligatorie. Și se face cu TVA. Compensarea debitului rezultat din facturare cu datoria față de persoană, e o chestiune total diferită.
TVA la ceea ce se facturează e altceva. Facturarea produselor ce se acordă ca o compensație pentru arendă e obligatorie. Și se face cu TVA. Compensarea debitului rezultat din facturare cu datoria față de persoană, e o chestiune total diferită.
-
ok atunci retinerile obligatorii de care imi pomeniti sa vor duce dupa inregistrarea facturilor in cauza in D112 si plata lor se va face conform sumei de plata de acolo?
Da. Dar acelea se produc la intrări nu la ieșiri. Pentru asta trebuie să creați furnizorul așa cum s-a tot scris pe forum.
-
va rog sa imi dati un link de unde se explica acest lucru.
Multumesc frumos
Multumesc frumos