anularea din oficiu a inregistrarii in sccopuri de tva
-
anularea din oficiu a inregistrarii in sccopuri de tva
Am primit decizia de anulare din oficiu in scopuri de tva pt. ca "in deconturile de tva depuse pt. 2 trimestre consecutive nu au fost evidentiate operatiuni,realizate in cursul acestor perioade de raportare ".V a rog sa-mi spuneti ce inregistrare trebuie facuta in contabilitate pt. a scapa de soldul debitor al contului 4424 de 238,84 lei si daca in ultimul decont trebuie sa fac ceva pt. a scoate soldul sumei negative de la randul 42,cu acceeasi valoare,sau trebuie lasat asa pt. cazul in care se va reactiva inregistrarea in scopuri de tva?
- balteanuc692
Re: anularea din oficiu a inregistrarii in sccopuri de tva
In primul rand, daca aveti stocuri si imobilizari, trebuie sa faceti ajustarea TVA pentru acestea. Pentru stocuri aplicati art. 148 iar pentru imobilizari art. 149. Dupa aceea vedeti ce reiese, TVA de plata sau TVA de recuperat.
Daca nu aveti stocuri si nici imobilizari, atunci treceti soldul contului 4424 pe cheltuieli (6588=4424) si treceti suma cu minus la regularizari taxa dedusa in decont.
Daca nu aveti stocuri si nici imobilizari, atunci treceti soldul contului 4424 pe cheltuieli (6588=4424) si treceti suma cu minus la regularizari taxa dedusa in decont.
si daca la anul vreau sa ma reinregistrez din nou platitor de TVA , daca pun 4424 pe cheltuieli si in decont la regularizari , nu il mai pot recupera desi sa zicem sa is in interiorul perioadei de prescriptie de 5 ani cf art 147^1 alin (2) CF.
Nu mi se pare ok sa renunt la un drept pe care il am.
Daca il las in 4424 ( in sold) atunci cand redevin platitor de TVA , am dreptul sa il recuperez .
Nu mi se pare ok sa renunt la un drept pe care il am.
Daca il las in 4424 ( in sold) atunci cand redevin platitor de TVA , am dreptul sa il recuperez .
- balteanuc692
Se poate lasa acolo, desigur. Sau se poate face cerere de rambursare, dar parca era un prag...
-
Va multumesc ! Aleg sa-l las in sold si sa nu fac regularizare in decont.
buna ziua, cum procedez in cazul in care unei firme i s-a anulat inregistrarea in scopuri TVA, art 153^1, alin 9, lit c ???
nu deduc si nu colectez TVA-ul ? sau ?
multumes
nu deduc si nu colectez TVA-ul ? sau ?
multumes
- fagarasa176
Nu deduci dar colectezi si platesti iar cel care achizitioneaza de la tine nu are drept de deducere
http://www.finantearges.ro/asistenta_co ... 202013.pdf
http://www.finantearges.ro/asistenta_co ... 202013.pdf
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!