Raport zilnic

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bereschi

Raport zilnic

#1 Mesaj de bereschi »

Buna seara!
Nu am gasit o baza legala, poate ma lamureste cineva: Stiu ca documentele justificative, in cazul acesta, este vorba despre raporturile zilnice, trebuie pastrate pentru o perioada de 10 ani, insa, datorita faptului ca rolele imprimate se sterg foarte repede, ar trebui facute copii xerox?

stoicat

Re: Raport zilnic

#2 Mesaj de stoicat »

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.28 din 25 martie 1999
art.4
(2) Rola jurnal este documentul care se tipăreşte concomitent cu bonul fiscal, conţine toate datele din acesta şi se păstrează în arhiva agenţilor economici timp de 2 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia a fost întocmit.

(5) Agenţii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale, la umplerea memoriei fiscale sau atunci când aceasta trebuie înlocuită ca urmare a defectării, sunt obligaţi să predea memoria fiscală spre păstrare şi arhivare direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene sau a municipiului Bucureşti, după caz. Păstrarea şi arhivarea memoriilor fiscale se asigură pentru o perioadă de 10 ani.

bereschi

#3 Mesaj de bereschi »

Va mutumesc! Cu ocazia aceasta, m-am mai informat putin...
Intrebarea era, daca acele raporturi zilnice pe care le inregistrez in contabilitate si le atasez dosarului, dupa cateva luni incep sa se stearga, ce ar trebui facut? Cu alte cuvinte, din experienta personala, datele nu vor fi lizibile toata perioada legala, asa ca ar trebui folosita si alta metoda, gen copii xerox, care poate s-ar pastra mai bine?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca sunt pastrate in conditii normale, pentru asta ar trebui sa contactezi furnizorul de consumabil, n-ar trebui sa se stearga. Daca totusi se sterg poti face si o copie.

bereschi

#5 Mesaj de bereschi »

Am inteles, multumesc frumos!

Scrie răspuns