Buna ziua,
Trebuie sa inregistrez un bilet de avion pentru in transport din Slovenia in Italia. In Invoice am urmatoarelele sume: 18.26 euro valoarea transportului pe teritoriul Sloveniei, tva 9.5% 1.74 euro si 64.20 euro outside Slovenia 64.20 euro.
Cum inregistrez aceasta facture in contabilitatete? Este o tranzactie intracomunitara?
Multumesc!
Bilet avion Slovenia
Re: Bilet avion Slovenia
Includeți TVA în preț. Acel TVA nu se deduce.
Ce înțelegeți prin "tranzacție intracomunitară"?
Ce înțelegeți prin "tranzacție intracomunitară"?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Daca o consider transzactie intracomunitara, trebuie declarata in D390 si D300, am taxare inversa la valoarea facturata. Dar ce fac cu valoarea la care am tva calculate in Slovenia, cum o inregistrez si declar? Multumesc!
Nu m-ați lămurit ce e tranzacția intracomunitară. Nu orice tranzacție se declară în D390. Se declară AIC de bunuri, LIC sau achiziții ori livrări de servicii în anumite cazuri. Aici nu e vorba de bunuri. E un serviciu. Aveți aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=10480 un ghid.
Am citit materialul din postarea interioara, dar sincer nu am inteles daca tranzactia din speta mea (transport cu avionul din Slovenia in Italia) se incadreaza in achizitii intracomunitare de servicii?
Tomac, ma ajuti cu un raspuns, te rog? Multumesc!
Tomac, ma ajuti cu un raspuns, te rog? Multumesc!
Nu se declară în D390. Se introduce pe tip E fiind o excepție de la regula generală.
Multumesc pentru ajutor!