Buna ziua tuturor,
Am nevoie de ajutor pentru urmatoarea speta:
O societate (cu ob secundar agricultura)are contract incheiat cu alta societate pentru prestari serv agricole,plata acestora urmand sa se faca in produse(grau),la recoltare.
Intrebarea e cum emit corect factura pentru vanzare grau?
Pe factura scriu exact cv x kg grau ,fara tva si mentiunea taxare inversa,conf....din Codul Fiscal?
si inregistrarea 411-758 4426-4427?
Multumesc anticipat
vanzare grau
Re: vanzare grau
Factura il inregistrezi asa cum ai mentionat daca clientul este inregistrat in scopuri de TVA.
Inregistrarea de taxare inversa 4426=4427 se face doar la achizitie, nu si la vanzare.
De ce sa-l inregistrezi pe 758? Vinzi niste produse finite sau nu?
Inregistrarea de taxare inversa 4426=4427 se face doar la achizitie, nu si la vanzare.
De ce sa-l inregistrezi pe 758? Vinzi niste produse finite sau nu?
-
Multumesc mult...
Cu taxarea inversa eram in mare dilema...deci doar mentionez in factura ``taxare inversa conf....``
Si da...cu 758 am dat-o in bara...doar ca m-am gandit ca nu e in ob lui principal de activitate.
Cu taxarea inversa eram in mare dilema...deci doar mentionez in factura ``taxare inversa conf....``
Si da...cu 758 am dat-o in bara...doar ca m-am gandit ca nu e in ob lui principal de activitate.
Poti emite factura linistit din program sau macar vezi cum apare la listare.
Ma gandesc ca ceea ce vinzi intra in categoria de cereale şi plante tehnice conform art.160 alin (2) lit.c.
Ma gandesc ca ceea ce vinzi intra in categoria de cereale şi plante tehnice conform art.160 alin (2) lit.c.
-
Da incerc asa sa introduc factura si te tin la curent cu ce apare
Multumesc din nou
Multumesc din nou