Buna ziua, patronul doreste sa vanda niste obiecte de inventar care inca mai functioneaza (caculatoare, monitoare, etc) dar care nu mai sunt folosite in activitatea societatii. Au 4 ani vechime si stau depozitate. A gasit deja un cumparator persoana fizica.
1) Urmatoarele inregistrari privind vanzarea acestor obiecte de inventar sunt corecte:
411 = 7583 (sau 708)
si bineinteles
411 = 4427
2) In loc de contul 411 sa folosesc contul 461 ?
3) In alta ordine de idei, vanzarea se va realiza prin emitere de factura catre respectiva persoana fizica iar cum contravaloarea se va achita cash se va emite chitana. Avand in vedere ca este o operatiune ocazionala presupun ca nu trebuie sa-mi fac griji ca nu se emite bon fiscal (societatea prin profilul ei de activitate vinde serviciile si produsele doar altor persoane juridice).
Multumesc.
Vanzare obiecte de inventar.
Re: Vanzare obiecte de inventar.
461 = 7583 (fara TVA)
se plica TVA
Se face factura.
Pentru vanzare ocazionala nu trebuie casa de marcat
O mica - sa-i spunem asa - corectie: un computer nu a fost CLAR inregistrat ca obiect de inventar chiar daca valoarea acestuia se va fi situat sub pragul legal pentru activ fix.
Daca a fost asa, n-a fost bine.
Oricum se vinde acum si asta e!
Pe viitor inregistrati-l ca pe un activ fix CHIAR DACA ESTE SUB PRAGUL LEGIFERAT.

se plica TVA
Se face factura.
Pentru vanzare ocazionala nu trebuie casa de marcat
O mica - sa-i spunem asa - corectie: un computer nu a fost CLAR inregistrat ca obiect de inventar chiar daca valoarea acestuia se va fi situat sub pragul legal pentru activ fix.
Daca a fost asa, n-a fost bine.
Oricum se vinde acum si asta e!
Pe viitor inregistrati-l ca pe un activ fix CHIAR DACA ESTE SUB PRAGUL LEGIFERAT.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Scuze, dar daca fiscal este permis, de ce sa nu ne folosim de aceasta. Sincer sa fium eu am vazut caz in care calculatorul a fost vandut la 1 leu, deoarece s-a cumprat 10 calculatoare, iar al 11-lea a fost factura la 1 leu. Si atunci sa-l amortizez timp de 2 ani?
le inregistrezi tot pe imobilizari si valoarea lor totala o imparti la 11buc.
Doar nu inregistrezi la 1leu un calculator.
similar cu marfa cumparata pe factura (ex. 10bax pepsi si primesti unul gratis) inregistrezi 11 si le imparti la valoarea totala.
Doar nu inregistrezi la 1leu un calculator.
similar cu marfa cumparata pe factura (ex. 10bax pepsi si primesti unul gratis) inregistrezi 11 si le imparti la valoarea totala.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Scuze, am uitat sa mentionez ca ultimul calculator s-a cumparat in luna urmatoare si apare pe o singura factura.
Deci, nu se putea proceda cu impartirea la 11.
Deci, nu se putea proceda cu impartirea la 11.
Buna seara, va multumesc tuturor pentru ajutor. Sarbatori fericite.