DESCARCARE GESTIUNE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
carstoiur

DESCARCARE GESTIUNE

#1 Mesaj de carstoiur »

Buna ziua si La Multi Ani!

Am ajuns la o situatie careia nu ii dau de cap. Mai jos, situatia asa cum o vad in balanta si in fisele de conturi:
- in noiembrie 2014 imi intra marfa/nota contabila:
371 = 401 - 100 ron
4426 = 401 - 24 ron
- in noiembrie vind marfa/nota contabila:
4111 = 707 - 150 ron
4111 = 4427 - 36 ron
descarcare de gestiune:
607 = 371 - 100 ron
- in decembrie stornez factura catre client/nota contabila:
4111 = 707 - 150 ron (cu minus)
4111 = 4427 - 36 ron (cu minus)
"descarcare adaos" 378 = 371 - 100 ron (cu plus)
607 = 371 - 100 ron (cu minus)
- refacturez in decembrie catre client
4111 = 707 - 150 ron
4111 = 4427 - 36 ron
descarcare de gestiune:
607 = 371 - 100 ron

Balanta la decembrie:
371 - 100 ron (cu minus)
378 - 100 ron (cu plus).

Cam asta e situatia. Am cautat la gestiuni, la tutoriale, folosesc doar gestiune cantitativ-valorica. La configurare societati folosesc FIFO si nu am nici o bifa la evaluarea marfurilor si rulaje cumulate. Am cautat pe forum poate gasesc o situatie similara care sa ma ajute insa nu am gasit. Probabil raspunsul va fi mult mai simplu decit toata povestea mea insa nu stiu ce trebuie sa fac. Trebuia sa mai fac ceva la stornare, o nota contabila, o reglare intre 371 si 378 habar nu am insa, din greseli invat asadar, multumesc anticipat pentru ajutor.

stoicat

Re: DESCARCARE GESTIUNE

#2 Mesaj de stoicat »

descarcare adaos" 378 = 371 - 100 ron (cu plus)
Acest articol contabil este facut de program?
In tot ce redati in mesaj nu vad contul 378,deduc ca tineti evidenta marfurilor la pret de cumparare,deci acel articol contabil 378 - 371 =100 lei trebuie stornat,de acolo apar acele solduri in balanta.

carstoiur

#3 Mesaj de carstoiur »

Buna ziua, multumesc pt raspuns. Da, țin evidentă marfurilor la preț de cumpărare si acea nota contabila este făcută automat de program. Stornez acea NC, banuiesc in Operații - articole contabile? Asta pot sa o fac insa va trebui sa fac asta la fiecare factura de stornare sau ar trebui sa mai fac ceva la configurarea societății pentru ca programul sa nu o mai facă automat? Multumesc

stoicat

#4 Mesaj de stoicat »

Da,in Operatii ->articole contabile faceti stornarea.
Revedeti modul de configurare a gestiunilor,la gestiunile cantitativ -valorice nu apar analitice la marfuri si deci nici contul 378 .

carstoiur

#5 Mesaj de carstoiur »

Offff :(.
Am citit cu atenție răspunsurile, am verificat din nou cele doua tutoriale despre gestiuni. Pare sa fie ok configurarea gestiunii. Problema apare cind dau închiderea de luna, atunci cind programul face automat aceasta înregistrare 378 - 371. Daca pt gestiunile cantitativ-valorice nu tb sa apăra conul 378 de ce o face programul? Ce nu este ok? Vreo bifa pe undeva? Adică eu ar trebui ca înaintea închiderii de luna sa fac o nota contabila in articole contabile ca sa anulez înregistrarea automata pe care va trebui sa tin minte ca o va face programul la închiderea lunii? Daca asta va trebui sa fac la fiecare factura de stornare o voi face insa pentru mine e putin ilogic, de aia insist. Multumesc din nou :).

carstoiur

#6 Mesaj de carstoiur »

In așteptarea ultimului raspuns vin in întâmpinare si va multumesc ca mi-ați raspuns pe 2 Ianuarie :). Ce sa fac, sunt putin "workaholica" si nu puteam sa petrec pina nu rezolvam problema. Un An Nou cu multe realizări!

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Eu zic sa vezi de unde provine acea inregistrare cu 378, deoarece programul nu face de capul lui inregistrari, ci ceea ce ii dam noi sa faca, asta inseamna ca undeva s-a strecurat sau o inregistrare gresita sau configurarea nu este 100%, iar stornarea este doar o solutie temporara.
Eu zic sa ai grija ca la "gestiuni" sa nu fi bifat la "la pret de vanzare", precum mare atentie la ceea ce ai bifat la "configurare societati".

carstoiur

#8 Mesaj de carstoiur »

Buna ziua, multumesc pentru ajutor. Neatentia se plateste :). Nu am vazut "bifa" de nas. Intr-adevar aveam bifa la gestiuni la pretul de vanzare. S-a rezolvat. Acum e totul ok.

Scrie răspuns