Bon fiscal carburant

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vaduvaa820

Re: Bon fiscal carburant

#31 Mesaj de vaduvaa820 »

tomac scrie:Ați gândit bine. Acum transpuneți în documente și în contabilitate ceea ce ați gândit.
Atenție la donații. La primirea de bunuri cu titlu gratuit. Mai ales dacă sunteți microîntreprindere. Bunurile de natura stocurilor, primite gratuit se înregistrează în gestiune pe seama veniturilor la prețul evaluat în actul de donație. Venitul respectiv este unul impozabil.

si credeai ca nu gandesc, sau mai bn zis ca "nu am o parere proprie"
daca tot esti dragut acum cu mine poti sa-mi spui, daca stii,inca ceva?
eu am citit ca acest contract trebuie legalizat de un notar si vroiam sa stiu daca se poate legaliza desii contractul are o data mai veche, adica vreau sa-l fac cu o data care a trecut si nu va mai avea data la care eu merg sa-l legalizez.se poate???trebuie neaparat legalizat?daca eu asociatul unic donez catre firma mea aceste consumabile?

Multumesc anticipat!

tomac

#32 Mesaj de tomac »

Nu am crezut nici un moment că nu gândești sau că nu ai o părere proprie. Nu pot crede așa ceva despre nimeni. Însă nu pot accepta să vină cineva și să ceară să învețe fără a arăta ce știe. Ce părere are despre subiect.
Nu am această atitudine de acum. Pe forum și în trecut am susținut că cine vrea să învețe nu e normal să vină să ceară să i se spună ce să facă. Nu e o atitudine sănătoasă. Riscă să nu învețe, să se mulțumească să ia răspunsuri de bune chiar dacă nu sunt. E mai normal să spui că: am speța asta pe care am judecat-o așa pentru că....și aici argumentezi. E mult mai eficient să spui ce problemă ai, cum crezi tu că se poate rezolva și de ce, atunci când ești începător.

și acum să revenim la subiect: orice contract de donație se încheie conform codului civil în scris prin act autentic. Adică autentificat la notar.Vedeți art.1011 din noul cod civil. Articolul este explicit.
Dacă notarul legalizează un act încheiat în trecut, nu știu. Eu zic că nu, dar nefiind jurist s-ar putea să mă înșel. Cel mai bine e să vă interesați la un notar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vaduvaa820

#33 Mesaj de vaduvaa820 »

multumesc de raspuns,daca aveam vreo idee cum sa inregistrez consumabilele acelea as fi spus dar sincer eram in necunostinta totala de cauza, de aceea am cerut ajutor.de obicei cand am o idee ma documentez pe net si sun o contabila sa-mi confirme daca e bine cum cred eu....neavand nici macar o idee despre aceasta problema....am zis sa intreb....
o sa ma interesez si la un notar si sper sa ma descurc de aici incolo...
Multumesc inca o data!O seara buna!

Scrie răspuns