: Societatea a inchiriat un spatiu de la o firma. In acel spatiu a facut investitii. Perioada contractuala este de 5 ani si a inceput in luna mai 2012.
In luna decembrie 2014 s-au finalizat lucrarile de investitii si s-a intocmit Procesul Verbal de Receptie lucrari. Pe ce perioada voi calcula amortizarea?
Pe 5 ani cat este contractul incheiat? Sau pe perioada ramasa de la data intocmirii procesului verbal de receptie al lucrarilor si data expirarii contractului de inchiriere?Intrebare: Societatea a inchiriat un spatiu de la o firma. In acel spatiu a facut investitii. Perioada contractuala este de 5 ani si a inceput in luna mai 2012.
In luna decembrie 2014 s-au finalizat lucrarile de investitii si s-a intocmit Procesul Verbal de Receptie lucrari. Pe ce perioada voi calcula amortizarea?
Pe 5 ani cat este contractul incheiat? Sau pe perioada ramasa de la data intocmirii procesului verbal de receptie al lucrarilor si data expirarii contractului de inchiriere?
modernizare spatiu inchiriat
Re: modernizare spatiu inchiriat
Vă dau un citat din normele de aplicare a codului fiscal - art.24
În aplicarea prevederilor lit. c) a alin. (11) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, amortizarea fiscală a cheltuielilor cu investiţiile efectuate la mijloacele fixe concesionate, închiriate sau luate în locaţie de gestiune, se calculează pe baza perioadei iniţiale a contractului, indiferent dacă acesta se prelungeşte ulterior, sau pe durata normală de utilizare rămasă, potrivit opţiunii contribuabilului, începând cu luna următoare finalizării investiţiei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.