formularul 010

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cocoranum

formularul 010

#1 Mesaj de cocoranum »

buna ziua
va rog frumos ,lamuriti ma si pe mine cu urmatoarea situatie:
am depus d094 in martie 2015,facand o AIC la sf lui feb 2015,pt depunerea decl de tva de la trimestru la luna.
mai este cazul sa depun si formularul 010 pt actualizarea vectorului fiscal?
multumesc

paturcai

Re: formularul 010

#2 Mesaj de paturcai »

Este vorba de D092?
Nu mai trebuie 010

Persoanele impozabile care, potrivit art.156.1alin.(61) din Codul fiscal sunt obligate sa utilizeze ca perioada fiscala luna calendaristica, trebuie sa depuna, conform alin.(62) al aceluiasi articol, „Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania (092)”.

Declaratia de mentiuni se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana impozabila isi are domiciliul fiscal sau in carui evidenta aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, la registratura ori la posta prin scrisoare recomandata, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare care genereaza aceasta obligatie.

Pe baza declaratiei de mentiuni, compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal competent, opereaza actualizarile in Registrul contribuabililor in sensul schimbarii perioadei fiscale pentru TVA din trimestru calendaristic in luna calendaristica.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

cocoranum

Re: formularul 010

#3 Mesaj de cocoranum »

multumesc mult pt raspuns,i mi cer scuze m-am grabit sa scriu,intr adevar este vorba de 092

Scrie răspuns