Buna ziua,
am o societate care produse articole de imbracaminte serie mica si unicat. O parte din produse merg in custodie la doi clienti care factureaza la incheierea lunii marfa vanduta. As dori sa ma ajutati cu un sfat legat de cum as putea tine evidenta produselor aflate in custodie. am incercat sa generez o gestiune ex: pink-custodie, declarata global valoric pentu inregistrari in conturile 371,378,448, insa indiferent prin ce meniu incerc sa fact transferul marfurilor in gestiunea respectiva( trafser intr gestiuni, client/furnizor fictiv cu analitic 482), aceasta nu-mi apare in lista de gestiuni pe linie. In configurarea societatii nu am bifat nici o casuta legata de evaluarea marfurilor. multumesc
gestiune produse finite marfuri custodie
-
Re: gestiune produse finite marfuri custodie
Nici nu ati avea cum sa faceti acest lucru.
COntabilitatea de gestiune pe care o faceti se refera la gestiunea pe care o aveti in cadrul firmei.
Iesirea din Gestiune catre acea firma/magazin ati facut-o pe baza de Aviz.
Atunci cand intocmiti factura pentru ce s-a vandut asociati la factura avizul de care faceti vorbire.
De fiecare data din avizul respectiv se vor scadea (prin emiterea facturii) produsele care sunt inca la acea locatie.
Exemplu:
Alegeti la IESIRI in prima coloana "A" (aviz) si alegeti ca client PINK (ca tot ati dat exemplul acesta).
Treceti produsele selectandu-le din gestiunea de unde pleaca.
Admitem ca aveti urmatoarele produse:
1. PRODUS1.....10 buc x 250 lei (cu TVA inclusa)
2. PRODUS2.....18 buc x 810 lei (cu TVA inclusa)
Salvati si validati.
Dupa o perioada de timp (PINKul) va spune ce s-a vandut.
Faceti factura astfel:
In prima coloana nu alegeti nimic (deci va fi implicit FACTURA).
La numele clientului alegeti PINK.
SAGA va v-a avertiza (deasupra ecranului de jos) printr-un buton ASOCIERE AVIZ ca acelui client i-ati livrat marfa pe baza de aviz si va invita sa "asociati", sa treceti in factura ce produse ii facturati.
PINKul va spune ca a vandut din PRODUS1 2 buc, iar din PRODUS2 1 buc
Dati clic (in fereastra care se deschide).
In dreptul PRODUS 1, treceti manual 2 buc, iar in dreptul PRODUS2 treceti manual 1 buc
Dati OK, si respectivele produse vor fi trecute automat in factura, iar in factura se va scrie: Conform AViz nr..../din data de.....
Salvati, validati si mergeti mai departe.
Asta va interesa?
COntabilitatea de gestiune pe care o faceti se refera la gestiunea pe care o aveti in cadrul firmei.
Iesirea din Gestiune catre acea firma/magazin ati facut-o pe baza de Aviz.
Atunci cand intocmiti factura pentru ce s-a vandut asociati la factura avizul de care faceti vorbire.
De fiecare data din avizul respectiv se vor scadea (prin emiterea facturii) produsele care sunt inca la acea locatie.
Exemplu:
Alegeti la IESIRI in prima coloana "A" (aviz) si alegeti ca client PINK (ca tot ati dat exemplul acesta).
Treceti produsele selectandu-le din gestiunea de unde pleaca.
Admitem ca aveti urmatoarele produse:
1. PRODUS1.....10 buc x 250 lei (cu TVA inclusa)
2. PRODUS2.....18 buc x 810 lei (cu TVA inclusa)
Salvati si validati.
Dupa o perioada de timp (PINKul) va spune ce s-a vandut.
Faceti factura astfel:
In prima coloana nu alegeti nimic (deci va fi implicit FACTURA).
La numele clientului alegeti PINK.
SAGA va v-a avertiza (deasupra ecranului de jos) printr-un buton ASOCIERE AVIZ ca acelui client i-ati livrat marfa pe baza de aviz si va invita sa "asociati", sa treceti in factura ce produse ii facturati.
PINKul va spune ca a vandut din PRODUS1 2 buc, iar din PRODUS2 1 buc
Dati clic (in fereastra care se deschide).
In dreptul PRODUS 1, treceti manual 2 buc, iar in dreptul PRODUS2 treceti manual 1 buc
Dati OK, si respectivele produse vor fi trecute automat in factura, iar in factura se va scrie: Conform AViz nr..../din data de.....
Salvati, validati si mergeti mai departe.
Asta va interesa?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
multumesc. As mai avea o intrebare: daca vreau sa stiu ce marfa am la momentul X in custodie la pink, pe coduri de produse, am undeva o situatie unde pot vedea cumulat sau trebuie sa scot manual din fiecare aviz in parte?
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati sa ma lamuresc cum anume trebuie sa procedez in urmatoarea situatie (am citit si am incercat cam tot ce exista pe forum referitor la acest subiect):
Societatea produce mobila din pal - Gestiunea P.F., dar are si marfuri cumparate in scopul revanzarii : saltele, scaune, cuiere, canapele – M.R.
In ambele gestiuni exista deja un stoc de marfa. Doresc sa dau catre un client marfa in custodie.
Am procedat astfel :
- am creat o gestiune cantitativ-valorica = CUSTODIE
- la tip articol am creat “Mat. în pastrare/consig.”:
- cont articol = 8033.00031
- diferente = 378.00031
- TVA neexigibila = 4428
- cheltuieli = 999.00031
- venituri = 357.00031
- Aprovizionabil - bifat
- Vandabil - bifat
- am creat noi articole pe gestiunea CUSTODIE cu “denumire.custodie” si am facut transfer de “produse finite” si de “marfuri revandute” din Gestiunea PF si MR in gestiunea CUSTODIE (Operatii – Transferuri)
- am introdus avizele pe iesiri, iar la « pret unitar » am trecut un pret mai mare decat pretul de productie, respectiv pretul de achizitie.
Rulajul D/C pe contul 8033.00031 este 45040.98 lei (valoarea la pret de productie / pret de achizitie) sold 0.
Rulajul D pe contul 999.00031 este 45040.98 lei (valoarea la prêt de productie / pret de achizitie) + 46045 lei (valoarea la pret vanzare) = 91085.98 lei
Undeva am gresit … ma puteti ajuta?
Va multumesc.
Societatea produce mobila din pal - Gestiunea P.F., dar are si marfuri cumparate in scopul revanzarii : saltele, scaune, cuiere, canapele – M.R.
In ambele gestiuni exista deja un stoc de marfa. Doresc sa dau catre un client marfa in custodie.
Am procedat astfel :
- am creat o gestiune cantitativ-valorica = CUSTODIE
- la tip articol am creat “Mat. în pastrare/consig.”:
- cont articol = 8033.00031
- diferente = 378.00031
- TVA neexigibila = 4428
- cheltuieli = 999.00031
- venituri = 357.00031
- Aprovizionabil - bifat
- Vandabil - bifat
- am creat noi articole pe gestiunea CUSTODIE cu “denumire.custodie” si am facut transfer de “produse finite” si de “marfuri revandute” din Gestiunea PF si MR in gestiunea CUSTODIE (Operatii – Transferuri)
- am introdus avizele pe iesiri, iar la « pret unitar » am trecut un pret mai mare decat pretul de productie, respectiv pretul de achizitie.
Rulajul D/C pe contul 8033.00031 este 45040.98 lei (valoarea la pret de productie / pret de achizitie) sold 0.
Rulajul D pe contul 999.00031 este 45040.98 lei (valoarea la prêt de productie / pret de achizitie) + 46045 lei (valoarea la pret vanzare) = 91085.98 lei
Undeva am gresit … ma puteti ajuta?
Va multumesc.
Procedați cum scrie în help. Nu e nevoie de atâtea complicații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru gheorghitaa803385:
Aveti situatia vanzarilor (pe bara de Meniu), alegeti Fise conturi--->Situatie vanzari, aici alegeti PINK iar la tip (tip de document) alegeti AVIZ si veti avea in permanenta situatia catre PINK (ce mai aveti de facturat adica.
Aveti situatia vanzarilor (pe bara de Meniu), alegeti Fise conturi--->Situatie vanzari, aici alegeti PINK iar la tip (tip de document) alegeti AVIZ si veti avea in permanenta situatia catre PINK (ce mai aveti de facturat adica.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
va multumesc !