Buna ziua, am achizitionat un teren iar in contr.vz-cump. s-a trecut valoarea totala in eur si echivalentul in lei,specificandu-se cursul eur, s-a facut plata partiala in aceeasi zi, in euro.
Iar restul de plata a fost facuta ulterior (s-a facut o declaratie semnata la notar) tot in euro dar de data asta nu s-a specificat echivalentul in lei, si cursul folosit.
Cum inregistrez achizitionarea terenului in lei la cursul stabilit in contract de vz cumparare? Platile s-au facut in euro. Calculez diferente de curs?
Cum ar trebui sa inregistrez corect
Achizitie teren
Re: Achizitie teren
Se înregistrează la cursul din data contractului. Diferențele de curs ulterioare se înregistrează pe cheltuieli sau venituri financiare, după caz, la plată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Contractul de vanzare cumparare ptr teren il inregistrez in lei prin Intrari, la inregistrare in reg.imobilizari il inregistrez doar ca valoare iar la restul campurilor pun zero, la contare pun 2111 si 2811 .
Plata am facuto chas, implica casa lei? fac plata prin casa lei la cursul din ziua platii, dar ca sa mi se inchida plata contractului o parte o fac la cursul contractului iar diferenta o trec pe chelt financiara sau venit fin.
Este bine ceea ce am inteles?
Plata am facuto chas, implica casa lei? fac plata prin casa lei la cursul din ziua platii, dar ca sa mi se inchida plata contractului o parte o fac la cursul contractului iar diferenta o trec pe chelt financiara sau venit fin.
Este bine ceea ce am inteles?
Nu. Prin intrări valută, plata o faceți în valuta specificată în contractul de vânzare cumpărare. Că nu puteți ignora contractul. Adică acolo scrie că e plătit în EUR și dvs vreți să operați o plată în lei?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.