Am o microintreprindere care nu mai desfasoara activitate si implicit nu are salariati. In conditiile proiectului noului cod fiscal urmeeaza sa fie impozitata co 3%xo+cca 1500 lei. Ce pot sa fac sa scap de plata celor cca.1500 lei in afara suspendarii activitatii la ORC. Daca nu mai indeplinesc obligatiile de dclarare la fisc si intru in registrul agentilor inactivi pot fi scutit de acel impozit fix.
Cu stima si consideratie
diverse
Re: diverse
Vrei sa stii ce sa faci in urma unui proiect de act normativ, care momentant este la nivel de proiect si va fi valabil din 2016 (adica peste 10 luni de zile)?
Sper ca glumesti.

Sper ca glumesti.
Dacă se va aplica așa cum e. La un moment dat m-am apucat și eu să scriu despre el. Dar m-am oprit. Deși aș avea niște remarci legat de acesta mai ales de ceea ce nu se prezintă în presă. Nu știu de ce am impresia că suntem ca în zicala aia cu un nebun aruncă o piatră și 100 de înțelepți se aruncă după ea. Sper să mă înșel, dar gândindu-mă câte orgolii există în parlament și cum votează ăia pe acolo mă tem că e prematur de-a dreptul să vorbim despre modificări, să ne entuziasmăm prea mult sau să avem speranțe deșarte.
Pe mine mă îngrijorează remarcile alea cu "ANAF are plan de diferențe de atras anul ăsta de x miliarde lei", că de fiecare dată când au fost astfel de remarci ANAF a trimis controale invocând tot felul de interpretări bizare ale codului fiscal.
Pe mine mă îngrijorează remarcile alea cu "ANAF are plan de diferențe de atras anul ăsta de x miliarde lei", că de fiecare dată când au fost astfel de remarci ANAF a trimis controale invocând tot felul de interpretări bizare ale codului fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
va rog frumos,
o firma de constructii trece de la impozit pe profit la impozit micro, factura ptr.lucrarile executate cuprindea manopera + val. materiale utilizate , ca si micro facturez numai manopera? avand in vedere ca firma lucreaza cu materialele sale.
multumesc
o firma de constructii trece de la impozit pe profit la impozit micro, factura ptr.lucrarile executate cuprindea manopera + val. materiale utilizate , ca si micro facturez numai manopera? avand in vedere ca firma lucreaza cu materialele sale.
multumesc
Facturezi la fel mai departe, de ce sa facturezi doar manopera, altfel cum te descarci de material?
Sau poti factura ca si manopera totul, dar vei include si valoarea bunurilor in manopera.
Sau poti factura ca si manopera totul, dar vei include si valoarea bunurilor in manopera.